Vuosi vaihtui rauhallisesti kotosalla ja uusi vuosi 2012 aloitettiin reippaasti T-porukan treenipäivällä Kana-areenalla. Huippupäivä kaikin puolin: loistavaa seuraa, hyviä vinkkejä ja mukavaa treenailua. Hyvää ruokaa ja herkkujakin oli enemmänkuin riittävästi :) Kiitoksia kaikille ihanille ihmisille neuvoista ja avusta!! Lotalle ja Ilolle kiitos myös matkaseurasta :)

 Viljo:

 • Seuraaminen. Työn alla tällä(kin) kertaa pomppimattomuus. Tein etupäässä juoksua, missä virhe on kaikkein selvin ja siihen puuttuminen näin ollen helpointa. Kun Viljo pomppaa otan sitä kevyesti pannasta kiinni ja kerron sen jälkeen rauhallisesti ettei noin voi tehdä. Tai näin siis ainakin olisi tarkoitus.. Käytännössä tämä ei kuitenkaan toteudu ihan haluamallani tavalla, vaan Viljo lässähtää välittömästi maahan litteäksi kuin pannukakku huomatessaan aikeeni. Uskoo kyllä tosi hyvin tämänkaltaista palautetta ja selkeästi petraa + yrittää kovasti hillitä pomppuintoaan. Ilmeisesti tämä tapa myös näytti suht toimivalta? Sadulta hyvä muistutus antaa jonkin sanallinen muistutus ennen fyysistä puuttumista :)
 • Tunnari. Voi, voi :( Vaihteeks taas huono tunnari. Lähti tsiljoonaa ja ehti myös maistella jokusta väärää ennen kuin bongasi oman :( Kokeiltiin sitten useampaakin eritapaa ja juteltiin mitä mahdollisesti kannattaisi koittaa. Vaikeaa vaikeaa :( Suurin osa vinkeistä on jo kokeiltu ja läheltä + vaikeissa treeneissä tekee tosi hyvin, mutta, mutta.. Heti kun matka kasvaa ja Viljo saa mahanalusen jalkoja täyteen, niin hätäiseksi muuttuu meno :(
 • Liikkeestä istumisia. Zetan jatkuvista epäonnistumisista sisuuntuneena olen päättänyt kokeilla auttaisiko seuraa-käskyn vaihtaminen (ideana siis se, että zetassa ennen istumista tuleva seuraa-käsky on erilainen ja Viljo tietää istumisen olevan tulossa). Tällä hetkellä olen vasta ajamassa uutta käskyä sisään. Aika törkyiseltä seuraaminen uudella käskyllä näyttää, mutta ei auta.. nyt pääpaino istumisessa, joten törkyseuraamisesta huolimatta avustaja naksautti joka kerta kun Viljo istuutui. Alkuun teki aika sitkeitä istumisia ja kotitreeneissä olen ehkä epähuomiossa palkannut, ennen kuin pylly on kokonaan maassa? Parani kuitenkin nopeasti kun naksun + palkan ajoitus oikein (=heti kun pylly varmasti oli maassa).

 Ruokatauko :)

 •  Toisen setin ensimmäinen liike oli luoksetulo. Tein takapalkalla ja juoksutin jalkojen välistä. Yksi stoppikin tehtiin ja se oli HYVÄ!!
 • Tunnari. Aluksi haistelutreeni ilman omaa. Olisi voinut olla rauhallisempi ja itse sain palautetta, että annoin haistella liian kauan. Tämän jälkeen normitunnari, joka oli ihan jees. Ehkä kuitenkin jatkamme tällä tapaa?
 • Eteentuloja eri kulmista. Viljo oli vähän turhan yritteliäs ja kuulemma tuli liian lähelle ;o)
 • Sivullesiirtymisiä. Riitta naksautti kun tuli suoraan. Jokusen kerran jäi vinoon taakse + lisäksi raati valitti jotain Viljon nojaamisesta ulospäin, mikä ei mulle ihan täysin auennut :) Ylhäältäpäin katsottuna näytti nimittäin ihan hyvältä :D
 • Hyppynouto isolla hurrilla. Ok.
 • Loppuhuipennuksena merkki + ruutu. Aika vinoon jäi merkillä ja liikkurin käskystä nytkähti kohti ruutua.. Ei kun alusta ja nyt malttoi. Ruutuun hyvin, mutta jäi vähän turhan eteen :-/ uusittiin sitten ruutu vielä kertaalleen
 • Paikalla istuminen. Ok
 • Paikalla makuu. Meni vasta toisella käskyllä maahan ja silloinkin nihkeästi. Murr. Katsoin että jäi makaamaan toinen takakoipi vähän huonossa asennossa ja tämän olikin jossain vaiheessa korjannut. Nyt ei kuitenkaan vaihtanut lonkalle. Hyvä, hyvä :D

Metku pääsi liitelemään ja voi, voi.. Pahin mahdollinen yhdistelmä: huono ohjaaja + aivan liian kuuma ja sekopäinen koira :( Äh, mä en vaan taivu näihin agilitykuvioihin. Jalkojen pitäis viedä kohti seuraavaa estettä, käsiohjauksen tukea suoritettavaa estettä ja lisäks pitäis muistaa minkälaista kuviota yrittää vääntää mihinkäkin kohtaan. Rata oli kuulemma helppo, mutta siltikin me jämähdettiin hinkuttamaan lähes koko ajaksi viittä ekaa estettä... Argh!!! Miten ihminen voikin olla näin tumpelo?