Tiistaina päästiin harjoittelemaan oikeita lammastöitä :) Käytiin nimittäin Viljon kanssa auttamassa Peteä siirtämään karitsat pois asuntomessualueelta. Reissu onnistuikin oikein hyvin (kuulemma vähän liiankin helposti:). Rakenneltiin aluksi aitaelementeistä kuja, jota pitkin oli tarkoitus ajaa lampaat traileriin. Tämän jälkeen lähdettiin hakemaan lampaita laitumen toisesta päästä. Lähetin Viljon oikealta puolelta hakuun ja Pete laittoi Spotin vasemmalta. Viljo lähti oikein hyvin, mutta juuri ennen laumaa leikkasi puskien välistä kaaren ja viiletti Spotin peesissä lauman taakse. Höh. Tämän jälkeen ajettiin koirilla lampaat kujaan. Itse kuljin aikalailla Viljon rinnalla sitä tukemassa ja auttamassa, jos tulisi tiukka paikka. Ongelmia ei kuitenkaan ilmaantunut ja lampaat saatiin suht helposti sinne minne pitikin. Sitten ei muuta kuin kuja kiinni :) Osa lampaista pomppasi jo tässä vaiheessa itsenäisesti kärryyn :D Lauma koostui 6 uuhesta ja 8 karitsasta. Tarkoitus oli viedä vain karitsat, joten sullottiin suurin osa porukasta kärryyn ja tämän jälkeen eroteltiin uuhet joukosta. Sitten kuja taas auki, koirat trailerin ja lampaiden väliin (tämä oli Viljolle vaikeaa ja jännää, mutta tuli kuitenkin:) ja sen jälkeen ajettiin mammat hieman kauemmaksi.  

Koska reissu onnistui niin helposti, niin pitihän sitä vielä treenailla ;o)  Oltiin isolla laitumella ja tein Viljon kanssa etupäässä hakuja. Yritti taas leikata kaarta, eikä kovin hyvin mennyt maahankaan :( Kokeiltiin sitten niin, että laitoin Viljon kesken kaaren maahan ja yritin lähettää uudestaan isommalle kaarelle. Tämä oli vaikeaa. Viljo ei kuunnellut yhtään, vaan lähti aina tulemaan minua kohti. Lopulta tajusin käyttää käsimerkkiä+mene pois-käskyä (jonka osaa tokosta) ennen suuntakäskyä ja tämän jälkeen lähti toimimaan tosi hyvin :) Suurensi kaarta suorastaan loistavasti ja muutenkin kuunteli huomattavasti paremmin. Loppuun tein vielä lyhyen pätkän poispäinajoa ja ihan ok tämäkin :))

Tänään oli sitten vuorossa tokoilua. Tullilla oltiin ja treenikavereina Tanja ja Kati.

Toivo:

 • Idari. Aika ok. Teki myös kaikki asennot kerrasta oikein.
 • Ruutu. Kentällä oli tosi paljon merkkejä ja Toivo lähti jonnekin huitsin Nevadaan. Kävi seisoskelemassa useammallakin merkillä ja lopulta haki uudestaan vauhtia merkkimerkiltä. Tämän jälkeen ruutukin löytyi. Uusinnalla ei enää ongelmia.
 • Luoksetulo. Yksi suora. Jonkimmoinen. Lopussa vähän törmäsi ja ehkä aavistuksen ennakoi tällä hetkellä stoppeja.
 • Ohjattu. Tämäkin oli vaikea :( Tein aikamoisen merkkiviidakon keskellä + nurmi oli senverran pitkää, etteivät kapulat edes kunnolla näkyneet. Ensin vasen. Merkki oli hyvä, mutta Toivo ei bongannut oikeaan kapulaa ja kääntyi salamana keskimmäiselle. Sain pysäytettä aivan viimetipassa ja tämän jälkeen loppu hyvin. Oikeanpuoleinen olikin sitten helpompi. Tosi ärsyttävää. Toivo kääntyy AINA ihan liian nopeasti keskimmäiselle, jos oikea kapula ei osu hetipaikalla silmiin :(
 • Kaukot. Sekalainen määrä vaihtoja. s-i taas alkuun huono :( Laitoin sitten peruuttamaan ja tämän jälkeen ok.
 • Tunnari. Liian hätäinen jälleen kerran. Ei nostellut vääriä, mutta ihan siinä hilkulla.
Viljo:
 • Metalli. Kapulanotto taas epäsiisti (tuntuu, että on nykyään aina). Palautus suht ok. Verta tuli jonkun verran suusta, joten iskeytyi kapulaan ilmeisesti hieman liian rajusti..
 • Luoksetuloa. Alkuun loppupätkää, jossa yritti ennakoida. Uusinnoilla parempi. Sitten niitä stoppeja, joihin en edelleenkään ole tyytyväinen. Hitsi. Alkaa jo ideat loppua. Mikään tapa ei oikein tunnu toimivalta :( Nyt tein uhkalla ja siltikin vaan valuu ja valuu..
 • Idari. Tämä vissiin ihan ok? Asennot ainakin kerrasta oikein. Seuraaminen olisi ehkä voinut olla parempaa..
 • Ohjattu. Tämäkin suht hyvä, vaikkei nähnytkään kapuloita pitkän ruohon seasta. Etsi kuitenkin sitkeästi ja ihan oikeasta suunnasta. Palautusvauhti voisi olla parempi, mutta niinhän Viljolla aina..
 • Ruutu. Voi %#€€@! Ei se kyllä taida sitä ikinä oppia :( Nyt jäi vuorostaan liian eteen pyörimään. Päädyin lopulta käyttämään lätkää ruudussa ja tällä tapaa ihan ok. Kati otti lätkän aina välillä poiskin ja siltikin ihan hyvin :) Jatkaisikohan kenties tällä tapaa??
 • Kaukoja. Pääasiassa ensimmäistä vaihtoa. Ihan hyvin. Kerran taisi tehdä väärin, mistä huomautin suullisesti.
Plääh. Aika huonot treenit :( Olin kyllä itsekin aivan poikki ja jotenkin huonolla fiiliksellä matkassa :((