Jee, huippu-onnistunut sm-kisa viikonloppu takana! Toivo oli niiiiiin hieno <3

Perjantaina starttasimme Hannan ja veli-Veetin kanssa kohti Äänekoskea. Hieman tuli kiire... Pääsin töistä vasta kahdelta ja juutuin heti alkajaisiksi ruuhkaan viedessäni Viljoa hoitoon. Lähetin Hannalle tekstarin, että lähtee jo ajelemaan sillä mun ehtimiseni menee aivan hilkulle. Hanna ei kuitenkaan syystä tai toisesta saanut viestiä ja näin ollen lähdimme sitten matkaan aivan yhtä myöhässä :( Heti alkajaisiksi juutuimme ruuhkaan yrittäessämme päästä Tampereen läpi... Soittelimme jo järjestäjille ja tutuille että mitä tehdään, jos emme olekaan aivan klo 18:00 Äänekoskella.. Tuomio oli kuitenkin varsin tyly :( Yhtään ei jousteta ja jos emme ole paikalla tasan kuuteen mennessä, niin emme pääse kisaamaan. Tästä johtuen laitoimmekin Hannan kanssa hieman hanaa heti tilaisuuden tullen :) Kisakeskuksen pihassa olimme täsmälleen klo 17:56!!

Sitten omaan suoritukseen :)

Tottis
Seuraaminen oli hyvää. Ensimmäisellä suoralla aavistuksen painoi. Tämän jälkeen aivan korrektia :)
Liikkestä istuminen. Tässä taktikoin ja aavistuksen hiljensin vauhtia käskynantohetkellä.
Liikkestä maahanmeno ja luoksetulo. Valmisteleva osuus hyvä ja maahan tippui kuin kivi :) Luoksetulossa tuomari olisi toivonut vieläkin lisää vauhtia.. Itse olin kyllä erittäin tyytyväinen, sillä alusta oli tosi lipevä ja oli mielestäni vain hyvä, ettei tullut ihan hullun raivolla..
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo. Tässä tuomari olisi toivonut, että olisin antanut seiso-käskyn kuuluvammalla äänellä :) Luoksetulossa Toivo tuli aivan täysillä ja niin kuin arvasinkin, ei sitten pystynyt jarruttamaan :( Veti liinat kiinni varmaan jo pari metriä ennen ja siltikin liukui istualtaan kevyesti mua päin :(( Tästä taidettiin saada arvosanaksi ainoastaan hyvä?
2 kg nouto. Kapula oli malliltaan pitkulainen (millä ei siis olla koskaan treenailtu). Toivolla oli hieman vaikeuksia saada sitä tasapainoon ja minkä johdosta vauhti ehkä aavistuksen kärsi? Varsin mallikas suoritus kuitenkin :)
Hyppynouto ja estenouto. Kummassakaan ei vissiin mitään ihmeellistä. Molemmat muistaakseni ihan ok.
Eteenlähetys. Tässä tein itse virheen. Mun ei pitänyt etukäteen mitenkään viritellä Toivoa, mutta jostain kumman syystä sitten kuitenkin virittelin :) Tästä johtuen valmistelevan osuuden seuraaminen hieman yli-innokasta :)) Eteen Toivo lähti kuin raketti ja aivan luotisuoraan. Käskyyn reagoi hieman viivellä ja maahanmennessään myös kaatui osittain kyljelleen.
Paikallaolo erinomainen.

Olin suoritukseemme enemmän kuin tyytyväinen. Toivo oli aivan super!! Muutama oma moka ja taktikointi, mutta muuten aivan loistavaa menoa :) En tiedä olenko täysin väärässä, mutta mielestäni meidät arvosteltiin tiukemmin kuin monet muut parit.. Pisteitä kuitenkin 95,5 ja tänäkin vuonna jälkikoirien parhaat :))

Esineruutu
Tämä jäi vähän harmittamaan, sillä mokasin itse :(
Jälkikoirien esineruutu ei ollut mielestäni mikään hirmu vaikea ja esineetkin olivat ihan peruskamaa. Maasto oli kumpareista ja alueen keskellä oli isompi kumpare, jonka takana työskentelevää koiraa ei nähnyt. Paikalla oli hillittömästi katsojia ja lemmikki-tv kuvaamassa..

Toivo aloitti hienosti ja nosti kaksi esinettä melkein heti (takaa ja jostain alueen keskivaiheilta). Toista esinettä tuodessaan se ei ihan heti löytänyt mua kaiken sen ihmismäärän keskeltä ja jouduin vähän avittamaan missä olen. Seuraavalla lähetyksellä Toivo meni alueen oikealle sivurajalle ja etsiskeli siellä määrätietoisen näköisenä. Välillä se näytti jopa siltä kuin sillä olisi ollut haju. Kun se ei kuitenkaan löytänyt esinettä, huusin sen pois ja sitten juoksutinkin sitä koko loppuajan (varmaan 3-4 minuuttia) alueen vasemmassa reunassa. Tyhmä minä :((( Esine oli tietenkin oikealla sivurajalla, ehkä parin metrin päässä lähetys sivusta. Jos olisin antanut Toivon työskennellä pidempään tai edes lähettänyt sen kyseisestä kohtaa, niin se olisi varmasti bongannut esineen. Nyt jätin käymättä käytännössä katsoen koko alueen oikean puolen (aloitin vasemmalta ja etenin ehkä puoleen väliin aluetta, minkä jälkeen palasin takaisin vasempaan reunaan) :((( Tyhmä, tyhmä, tyhmä :(

Pisteitä 18 ja arvostelussa lemmikki-tv kuvaamassa sentin päässä naamasta.. Toivottavasti ei vaan esitetä. Mieliala kun ei ollut paras mahdollinen...

Jälki
Jana oli hieno ja Toivo jopa eteni suht suoraan :D Se sai hajun jäljestä jo tosi varhaisessa vaiheessa ja tästä johtuen kaarsi aavistuksen vinoon oikealle. Pisteitä kuitenkin 38 :)

Jäljestyskin sujui vallan mallikkaasti. Heti alussa oli hillitön oja, johon upposin polvia myöten.. Pian ojan jälkeen nousikin sitten ensimmäinen keppi. Toivo jäljesti tosi tarkasti ja ehkä myös hieman hitaammin kuin normaalisti? Yhdessä kulmassa se muistaakseni teki pienen pienen pyörähdyksen, mutta kaikki muut se ajoi kuin juna :) Viidennen ja kuudennen kepin väli oli pitkä. Maasto oli tässä kohtaa aikamoista ryteikköä ja eteneminen hidasta. Päästin liinasta irti, keskityin vain omaan liikkumiseen ja seurailin liinan päätä :) Loppu ryteikössä olevan piikin Toivo selvitti hienosti ja pian sen jälkeen nousikin jo viimeinen keppi :)) Loistavaa!! Aikaa meiltä meni suurinpiirtein 20 min.

Keppien luovutuspaikalla kävi sitten ilmi, että olimme todennäköisesti hopealla :) Esineruudussa ei ollut iltapäivänkään koirilla ollut suuremmin onnea, vaan 1-2 esinettä oli suurin osa nostanut. Näin ollen nousimme jo kolmannen kerran sm-kisoissa kärkikolmikkoon :) Ei ollenkaan hullummin :)))

Lopuksi vielä aivan jättimäiset onnittelut Hannalla ja Toivon veli Veetille, jotka voittivat hakukokeessa  KULTAAA!!!! Onnittelut myös jäljen suomenmestareille Annalle ja Sumulle sekä hienosti pronssia napanneille Miialle ja Tatzille!!

1846496.jpg