Oh-hoh. Kylläpäs sitä on tullutkin viime viikkoina treenailtua. Tokoa, jälkeä, esineitä, agilityä, paimennusta. Eilenkin tempaisin setin näitä kaikkia :))

Perjantai aamu oli niin aurinkoinen ja ihana, etten malttanut mennä nukkumaan viimeisen yövuoron jälkeen :) Hain vain koirat kotoa ja suuntasin autonnokan kohti Mouhijärveä. Alkulämmittelyjen jälkeen ensin vähän tokoa. Hyppyä, merkkiä, noutoja. Kaikki ihan jees.

Agilityssä tein lyhyttä neljän esteen pätkää korkeilla rimoilla. Toivo-setä oli ihan super <3 Siitä löytyy kyllä niin paljon voimaa ja potkua! Melkein pelkällä loikalla lentää setä esteeltä toisella ja tosi hyvin, kunhan vaan ehdin hyvissä ajoin kertoa suunnan. Viljo sitten. No joo. Se on kyllä vikkelä, mutta ei osaa lukea ohjausta ollenkaan samalla tapaa. Hyppytekniikkaakin sen kanssa pitäis taas jaksaa hioa. Metku. Joopa-joo. Tosi huono :( Ei taida kyllä Metkulaisesta liitokoiraa tulla :(( Menee ali, kiertää, ei hyppää ja jos hyppää niin tosi surkeesti. En taida enää liidellä sen kanssa ennenkuin se on kuvattu. Oon aika varma et siinä on jotain vikaa :( Ens viikon perjantaina Metku pääsee Piiran käsittelyyn. Kauhulla odotan mikä tuomio sieltäkin tulee.

Jäähdyttelylenkin jälkeen paimentamaan. Tein vain pikatreenit kun oli niin kuuma ja koirat jo aika väsyneitä. Meidän kesälampaat saapuivat tiistaina ja tällä hetkellä niitä on viisi kappaletta (muutaman viikon päästä määrä nousee kahteenkymmeneen:) Texeleitä, Oksford Downeja, Kainuun harmaksia ja kaikkien näiden risteytyksiä. Aika sekalaista seurakuntaa siis :) 

Viljo. Oi, Viljo on kyllä taas talven aikana kehittynyt. Eihän siitä ikinä mitään huippupaimenta tule, mutta mukavaa kun se kuitenkin koko ajan paranee :)) Viljon kanssa pyörittelin lampaita hetkisen isolla pellolla ja sen jälkeen Viljo sai ajaa ne Metkua varten pienempää treeniaitaukseen. Hyvin sujui :)

Metku. En oikein tiedä. Ei ole ainakaan vielä niin syttynyt kuin toivoisin :( Tekee hyvin omia juttujaan (ajaa ja lähestyy hyvin lampaita, eikä myöskään tippaakaan arastele). Tasapainottaa hyvin aitaan, mutta ei mulle. Flänkeistä ei ymmärrä yhtään mitään. Saan sen kyllä kiertämään, mutta tuntuu silloin tosi löysältä, menettää focuksen laumaan ja enemmänkin vain suorittaa. Ei yhtään hyvä :( Pitäis varmaan näyttää jollekulle osaavammalla, ennenkuin pilaan sen.. Pitäis varmaan myös treenata vähemmän muita lajeja. Nyt oli jo valmiiksi aika väsynyt..

Illalla sitten jäljestelemään ja esineruutuilemaan Riitan kanssa Kyröskosken metsiin. 

Esineruutu. Voi ARGH!! Miten ihmeessä tää voi ollakin niin huono? Viljo oli vielä suht siedettävä, mutta Toivo.. Kaksi esinettä ok ja sen jälkeen setä alkoi kohottamaan kuntoaan :( Sellaista tasasen tappavaa hölkkäilyä, jota Toivo jaksaa tehdä vaikka loputtomiin. Hemmetti. Joskus kyllä vielä koitan kuinka kauan se jaksaa siellä oikeesti juosta! Veikkaan että puhutaan useammasta tunnista.. Metkukin otti kolme esinettä. Molemmat takakulmat mielikuvina ja eteen yks, jonka oli tarkoitus olla vain reagointiharjoitus. Takakulmat tosi hyvin, mutta etuesineestä ei saanut vainua :( Ehti vaikka kuinka monta kertaa singahtaa johonkin kaukaisuuteen etsimään. Hyvin kyllä näyttää jo jaksavan työskennellä.  5 koiraa (joista kolme aika alottelijoita) ja aikaa paloi puoltoista tuntia. Ei siis mikään nappisuoritus keneltäkään..

Jäljet. Toivolle ja Viljolle lyhyet 200-300m jäljet yhdellä kepillä melkoisessa risukossa. Nämä onneksi oikein mallikkaasti.