Sarin ja vesikoirien kanssa treenailemassa. Aloitimme tokolla.

Toivolla otin tällä kertaa melkein kaikki evl:n liikkeet suht kisamaisesti palkaten kuitenkin joka liikkeen välissä. Seuraaminen oli kamalaa :( Se tuntuu vain menevän huonompaan ja huonompaan suuntaan. Heti jos parina päivänä peräkkäin seurauttaa pitempään kuin paria askelta, niin homma leviää käsiin. Nyt Toivo pomppi ihan hillittömästi, painoi ja edisti. Seurautin toooosi pitkään, mutta siltikään meno ei yhtään rauhoittunut. Hitto!

Idari oli hyvä :) Kaikki asennot nopeita ja hyviä. Seuraaminen tässä ehkä hiukan parempaa.

Luoksetulon jouduin ottamaan uudestaan, kun Sarin Nemo riistäytyi autosta juuri ratkaisevalla hetkellä ja tuli kentälle häiriköimään. Toisella yrittämällä luoksetulo oli hieno ja Nemokin pysyi autossa :) Otin perään vielä yhden suoran, ettei vauhti vaan pääse hiipumaan.

Ruudun otin nyt varman päälle ja vein ruutuun lelun :) Eilisissä treeneissä laitoin nimittäin Toivon jälleen kerran ruudun ulkopuolella maahan, joten nyt en halunnut epäonnistumista. Ruutuhan on aina ollut yksi meidän superongelmaliikeistä. Toivo ei varmaan ikinä oppi hakeutumaan ruudun keskelle ja mä en varmaan koskaan tule hahmottamaan sitä onko koira ruudussa vai ei :(

Ohjattu oli hyvä. Merkille menokin oli nyt tosi nopea, kun olen vaihtanut "merkki" käskyn "MENE" karjaisuksi :) Aikaisemminhan Toivo on valunut merkille kuin räkä, kun se kyttää niin paljon kapuloita.

Tunnari epäonnistui ensimmäisellä yrityksellä :( Toivo kävi liian kuumana, haukahti lähtiessään ja toi pirulainen vieläpä väärän. Otin uudestaan ihan lyhyeltä matkalta ja vähän ennen lähetystä muistutin, että nyt sietäisi käyttäytyä. Toivo lähtikin hieman rauhallisemmin, haisteli hyvin ja löysi oikean ilman mitään vaikeuksia :)

Lopuksi vielä kaukot. Pari kertaa meinasi vähän ennakoida käskyä, joten pidin sitten asennoissa aika pitkään. Itse asennon vaihdot suht ok. Ehkä pari senttiä tuli eteenpäin muistaakseni seiso-maahan vaihdossa. Pitää varmaan hinkata tekniikkaa taas erikseen.

Viljokin pääsi tokoilemaan. Otin sillä aluksi vähän leikkimistä ja sen jälkeen muutaman noudon. Jossain vaiheessa siltä irtosi pari pientä etuhammasta ja noutokapula meni vähän veriseksi. Viljon noudot ovat nyt parantuneet tosi paljon :) Nostoharjoituksista on selvästikin ollut apua, eikä Viljo ei enää lennätä kapulaa etujaloillaan vaan ottaa sen suoraan suuhunsa. Hyvä, hyvä!

Sitten pieni pätkä seuraamista ja vähän perusasentoja. Perusasentotreenit ei oikein tällä hetkellä suju. Viljo tulee kyllä hyvin oikeaan paikkaan, mutta sillä ei ole yhtään malttia, vaan se alkaa välittömästi tarjota kaikkea mahdollista jos palkka ei tule heti. Pitää varmaan treenata malttia kotosalla.

Otin myös hieman kaukojen istu-maahan osuutta ja istu-seiso osuutta. Istu-maahan osiossa olen selvästikin vahvistanut liikaa maahanmenoa, sillä Viljo ei nouse enää kunnolla istumaan vaan lävähtää salamana aina maahan. Vaikka sitä koittaisi namillakin houkutella, niin monesti se tarjoaa vain sinnikkäästi maassaoloa ja välillä oikein painautuu littanaksi. Pitäisi varmaan naksutella joskus myös siitä istumisesta ;o)

Tokoilun jälkeen vaihdoimme paikkaa ja menimme jäljestämään :) Sari teki Toivolle helpohkon jäljen. Pituutta ehkä 500m ja matkalla jokunen kulma ja polun ylitys. Jäljen vanhenemista odotellessa kävimme koirien kanssa metsälenkillä :)

Toivo oli tänäänkin aivan superpätevä jäljestäjä :) Se ajaa jälkeä tällä hetkellä ihan käsittämättömän hyvin. Ainahan se on ollut hyvä ja tarkka, mutta nyt se ei seilaa yhtään vaan etenee kuin juna. Kulmistakaan se ei mennyt yhtään ohi :)

Viljo-marakatti pääsi myös hommiin :) Tein sille yhden kaaren muotoisen ehkä 50 m pitkän jäljen ja Sari teki toisen samanlaisen. Jälkien päissä oli namipurkit. Viljolla on intoa ihan hurjasti, mutta taitoa ei vielä yhtään. Se seilaa tosi paljon, hukkaa monesti ja yrittää juosta ihan liian lujaa. Purkit kuitenkin löytyivät ja Viljo oli suorituksestaan hyvin iloinen, joten harjoitukset jatkunevat samaan malliin.