Lomailtua on tullut niin huolella, ettei edes blogia ole ehtinyt/jaksanut päivittää ;o) Vielä olisi lomaa jäljellä vajaat pari viikkoa ja sitten pitäisi vissiin jaksaa taas raahautua töihin. Plääh. Ei kyllä yhtään nappaa.. 

Koirien kanssa on tullut puuhasteltua kaikenlaista. Leiriä, lomareissua, lenkkeilyä ja treenattukin on.

Kääpiö on edelleen mainio <3 Se on kasvanut jo chihuahuan kokoluokasta bostoninterrierin kokoiseksi!! Toivottavasti kasvu jatkuu edelleen ja siitä vielä bordercollie tulee :P Reipas, ahne, vilkas ja raivoisa se ainakin edelleen on:) Olin alunperin ajatellut, etten tokoile sillä pätkääkään mutta huolestuttavan monta tokoliikkeenpalasta se jo osaa... Se tuntuu oppivan tosi nopeasti ja sen työmotivaatio on huikea!! Vähän sellainen tosikko se tosin tuntuu työnteon suhteen olevan ja jos sitä yrittää esim. lällytellä kesken treenin, niin se saa hillittömän raivarin :P Lisäksi se puree LUJAA.. Namia tavoitellessaan se pureutuu herkästi kiinni sormeen tai kämmeneen ja raastaa syviä verinaarmuja käsiraukkaani :( Päätinkin jo kerran etten enää treenaa sillä ennenkuin hampaat vaihtuvat, mutta kummasti vaan ne päätökset unohtuvat.. 

Lampaita ihmettelemään Metku on päässyt jo muutaman kerran :) Tuntuu että se on jo nyt joiltain ominaisuuksiltaan valovuosien päässä Toivosta ja Viljosta.. Tiedä sitten mitä siitä isona tulee, mutta ainakin nyt se näyttää varsin makeelta. Se on niiiiin tosissaan, ei yhtään arastele, etenee ihan matalana lituskana ja tuimasti tuijottaa lampaita :) Pitää myös selkeästi parempaa etäisyyttä kuin Toivo tai Viljo ja reagoi tosi nopeasti lampaiden liikkeisiin. Lampaat tuntuvat kunnioittavan sitä yllättävänkin hyvin vaikka se tuollainen miniatyyrimalli onkin :)

Viljo on paimennellut ja tokoillut. Molemmissa lajeissa on tapahtunut myös edistystä :) Tokossa ollaan tehty enemmän kisamaista treeniä ja harjoiteltu kokonaisuuksia. Ne samat vanhat perusongelmat Viljolla on tietysti edelleen (huonot stopit, hitaat noudonpalautukset), mutta ehkä ne on vain hyväksyttävä.. Paljon on onneksi myös parantunut!! Seuraaminenkin alkaa jo näyttää ihan seuraamiselta :P Joidenkin ongelmien suhteen olen ottanut nyt aika natsilinjan (esim. ruudusta yli juoksentelu) ja tuntuu kuin vihdoinkin jotain alkaisi mennä myös jakeluun. Viljo on ehkä muutenkin hiukan aikuistunut ja kestää aiempaa paremmin esim. korjaamista ja huomauttamista. Kisoihin ollaan menossa lähiaikoina ja saa nyt sitten nähdä kuinka siellä käy... Pitää ainakin yrittää asennoitua positiivisesti :)

Paimennuksessa oltaisiin ehkä jo siinä pisteessä, että kisaamistakin voisi pikkuhiljaa harkita :-O Pyörönmaassa koira- ja lammasvahtina ollessani kokeilin ajaa isolla pellolla kuvitteellista rataa (kierrättää kiviä ym.:) seistessäni itse tolpalla. Sujui yllättävän hyvin :) Ainoa mikä mättää on se, että sekä minä että Viljo sekoillaan suunnissa :P Itse huutelen vähän väliä mitä sattuu, eikä Viljokaan kyllä aina lähde siihen suuntaan mihin pitäisi.. Lisäksi Viljo ei kuule (tai sitten tahallisesti kuuroutuu) ollessaan kaukana ja alkaa herkästi tuoda lampaita takaisinpäin huutelin sitten mitä hyvänsä :) Pitäis varmaan opettaa se pilli...

Toivo-setä on myös paimennellut ja tokoillut. Paimennuksen suhteen ei mitään sen suurempaa mainittavaa, mutta tokoilut sujuvat hyvin! Suunnittelin ilmoittavani Toivon piirinmestiksiin, joten treenata pitäisi ja ahkerasti! :)