Töitten jälkeen ajelin koirien kanssa Niihaman kentälle tokoilemaan. Tänään mulla ei ollut yhtään fiilistä hinkata mitään pikkujuttuja, joten Toivolle oli luvassa vauhtiharjoituksia :)) 

Ekaksi luoksetulo tooosi pitkältä matkalta ja palkka vauhdista. Vauhti olikin kerrassaan hirmuinen :) Sitten pari vauhtinoutoa. Ensimmäinen oli niin vauhdikas, ettei Toivo saanut menomatkalla kapulasta otetta, vaan liukui ohitse. Toisella kerralla se ajoitti jarrutuksen paremmin ja sai nappasi kapulan hyvin. Olin suunnitellut palkkaavani jälkimmäisellä kerralla vasta luovutuksesta, mutta Toivo tuli niin lujaa ja kenttä oli sen verran märkä, etten uskaltanut :D

Sitten ruutu. Tein ruudun aikalailla keskelle kentään ja lähettelin Toivoa sinne eri suunnista. Kerran Toivo jäi liian eteen, josta huomautin ja Toivo korjasi välittömästi keskelle :) Kaikki muut toistot loistavia :)) Jokohan vihdoinkin alkaisi tämä meidän ruutu pelittää!

Lopuksi vielä eteenmeno, jossa nyt hillitöntä pomppimista ja pari kertaa meinas lähteä ilman lupaakin. Tätä sitten hinkattiin ja kun vihdoin alkoi sujumaan pysähdyin ja lähetin vasta perusasennosta.

Viljon kanssa otin aluksi vähän karvapatukalla leikkimistä :) Viljo on leikkiessään semmoinen ihme vääntäjä. Se ei ainakaan vielä hulluna revi, vaan ottaa tukevan otteen lelusta ja laittaa sitten toisen tassunsa lelun päälle ja alkaa kampeamaan sitä mun otteesta. Erikoinen, mutta varsin tehokas tapa :)

Varsinaisena treeninä Viljo teki aluksi perusasentoa, jossa nyt namilla ohjatessa alkoi äännellä. Täytyy varmaan vähän muuttaa treenitapaa ja ottaa noita perusasentojakin vaikka naksulla!? Viljohan on aika hektinen, joten lienee korkea aika rauhoittaa tätäkin tilannetta. Lopuksi vielä pikku pätkiä seuraamista ja vähän kosketuskeppi harjoituksia + lätkän koskemista. Sujui vallan mainiosti. On se Vimpatti vaan taitava poika :))

Kotimatkalla pysähdyimme vielä ottamaan pienet esineruututreenit ja vähän makkararuutua :)

Nyt otin Toivolle ennen ruutuun lähetystä tarkkuusetsintää ja itse esineruutu sujuikin vallan mainiosti :) Tallasin tällä kertaa kapean, mutta syvän kaistaleen (n.10m x 50m), johon piilotin kolme pikkuesinettä. Sitten Toivo kehiin, eikä mennyt montaa kymmentä sekunttia ennenkuin kaikki esineet olivat mulla :))

Viljolle otin pari kertaa isomman esineen etsimistä (tällä kertaa sukka). Matkaa lähetyspisteestä esineelle oli suurinpiirtein kymmenen metriä ja Viljo joutuikin tekemään kovasti töitä ennenkuin se paikallisti esineen. Tosi hyvin se kuitenkin jaksoi ja työskenteli sisukkaasti niin kauan että sukka löytyi. Esineen löydyttyä Viljo ei ihan hirveästi innostu palkasta, vaan haluaisi ennemmin jatkaa etsimistä :) Hassu otus :))

Yhden makkararuudunkin tein, mutta se ei mennyt kovin hyvin. Viljolla oli vissiin jäänyt vähän esine-etsintä päälle ja se singahtikin jatkuvasti ulos ruudusta ja lähti viilettämään pätevännäköisenä pitkin peltoa. Toivo kävi sitten lopulta imuroimassa Vimpatin makkarat.. No, täytyy kokeilla uudestaan jossain vaiheessa :)