Torstaina paimenneltiin jälleen. 

Ensimmäisen kierroksen aloitin poispäinajolla. Tämä tuntui nyt aika kivalta :) Viljo eteni suht suoraan, rauhallisesti ja kuunteli hyvin. Välillä korjailin hieman linjaa taputtaen kevyesti jalkaani ja kutsuen Viljoa nimeltä. Herkästi kyllä valuu sir William edelleen kaarelle, joten tarkkana saa olla! Lisäksi tein jokusen flänkin. Näissä tavoitteena kuunteleminen ja nopea maahanmeno. Teinkin nyt niin, että ryntäsin pari kertaa piiskan kanssa lauman läpi kun Viljo meinasi valua. Tämän jälkeen alkoi tippumaan maahan huomattavasti nopeammin :D Pete ehdotti myös, että kokeilisin maahanmenoja kaarella (enkä päästäisi joka kerta tasapainoon asti). Tämäkin sujui kivasti ja samalla tuli treenattua myös suuntakäskyjä :) Viljo oli kaikenkaikkiaan tosi pätevä!!

Toisella kierroksella jatkettiin samalla teemalla. Tosin nyt yritin yhdistää poispäinajon ja flänkit. Olipa vaikeaa!! Itse olin ihan pihalla ja tuntui, ettei treenissä ollut välillä päätä eikä häntää :( Tein pikku pätkiä poispäinajoa, jonka jälkeen laitoin koiran maahan ja siirryin parempiin asemiin saadakseni Viljon flänkkäämään. Lampaat olivat tähän treeniin tosi vaikeita :( Samantien kun koira lähti liikkeelle, niin olivat jo jaloissa. Eikä auttanut vaikka kovasti koitinkin niitä hätistellä. Itselle jäi tästä treenistä vähän huono fiilis. Viljokin olisi saanut olla innokkaaampi ja yritteliäämpi. Edelleen tuntuu välillä siltä, että kun lisään painetta ja vaatimuksia, niin sen into paimentaa laskee liikaa. Pete sanoi kuitenkin, että näytti ihan hyvältä. Tiedä häntä sitten :)

Ensi kerralla voisin ottaa videokameran mukaan.. Olisi hyödyllistä nähdä itsekin miltä näyttää ja jos kehtaa, niin voisin ehkä laittaa tännekin pienen (ja hyvin editoidun:P) pätkän.

Ensi kesäksi on kyllä aivan pakko saada omia lampaita! Kerta viikkoon ei millään riitä, eikä useamminkaan kehtaa käydä :P Lisäksi treenimatkaa tulee kuitenkin sen verran, että on ajallisestikin tällä hetkellä aika mahdotonta :(

1457199.jpg

Tänään sitten esineruutuiltiin ja tehtiin janoja Sarin kanssa Pinsiön upeissa maastoissa.

Ruutu kisakokoinen. Suurinpiirtein keskellä takarajaa iiiiiso kumpare + isoja kiviä. Vasen takakulma laski jyrkästi alas ja oikeakin jonkun verran. Molemmille pojille neljä esinettä. Takakulmat, kumpareen korkeimmalla kohdalla yksi ja yksi lähiesine. Toivo ensin. Olin epäillyt, että kumpare voisi olla vaikein, mutta sehän imi koiria puoleensa kuin sieni :) Se siis ensimmäisenä. Toisella pistolla Toivo irtosi vasempaan takakulmaan ja palautti esineen nopeasti. Tämän jälkeen alkoi seilata alueen etuosassa (on siis mitä ilmeisemmin oppinut, että ensin haetaan pari esinettä kaukaa ja kolmas onkin sitten lähellä:). Joutui kuitenkin tekemään suht paljon töitä, ennenkuin bongasi esineen. Oikea takakulma oli vaikein. Toivo kaartoi jatkuvasti vinoon vasemmalle:( Hirmuisten lenkkien kautta eteni kuitenkin lopulta takakulmaan ja löysi esineen. 5 minuuttiin olisi mennyt, mutta aika tiukille.

Viljo oli tänäänkin aika pätevä :) Nyt ei edennyt ihan oppikirjamaisen suoraan, mutta oli varsin tehokas!! Kumpareen päällä ollut esine ensiksi. Vasempaan takakulmaan jouduin lähettämään pari kertaa, ennenkuin eteni tarpeeksi syvälle. Tämän jälkeen teki Toivot ja alkoi pyörimään alueen etuosassa. Löysi esineen kuitenkin huomattavasti Toivoa nopeammin :)) Viimeiselle pistolle lähti ihan vinoon ja ajattelin jo, että jää taas etuosaan pyörimään. Korjasi kuitenkin itsenäisesti piston suoraksi ja palautti oikean takakulman esineen pikapikaa. Hyvä sir William :))

Ensi kerralla teen molemmille pojille helpomman treenin. Todennäköisesti mielikuvaharjoituksena 2-3 esinettä.. Tämän jälkeen ehkä pari treeniä ylipitkillä kaistaleilla (n.15x60m) ja sen jälkeen voisi kokeilla taas kisamaista ruutua :D

566388.jpg

Sitten Toivon janat :D Kaksi kappaletta. Jälki leikkasi janan molemmissa n. 50 metrissä ja vasen oli tänään oikea suunta. Eka jana oli järkyn huono :( Olin etukäteen päättänyt, että nyt on Toivo-sedän pakko mennä suoraan, piste!! No, yritti varmaan miljoona kertaa kaartaa ihan mihin sattuu ja joka kerta otin takaisin. Lopulta alkoi vähän paineistumaankin ja oli sitä mieltä, että jos ei kerran kelpaa niin voin tehdä ihan yksinäni :-O En kuitenkaan antanut periksi (vaikka välillä vähän hirvittikin:), vaan pistin jatkamaan. Lopulta antoi periksi ja suostui etenemään suoraan :)) Jäljelle saapuessaan tarkasti suunnan tooosi tarkasti ja lähti varman oloisesti oikeaan suuntaan. JEEE!!

Toinen jana oli aivan nappisuoritus :) Toivo eteni rauhallista ravia luotisuoraan ja jäljelle saapuessaan tarkasti rauhallisesti ehkä metrin verran takajälkeä. Sitten kääntyi ja lähti määrätietoiseti oikeaan suuntaan. TUPLA JEEEE!!! Näin jatketaan :)) Nyt on vain vaadittava oikea suoritus, eikä mitkään hörhöilyt enää kelpaa!! Mielentila oli nyt just oikea ja ajatus hommassa mukana :) Jos on liian kuuma ja hösää, niin ampuu vain mihin sattuu ja jäljestää ihan mihin suuntaan tahansa.

Huomenna sama paikka ja samantyyppiset harjoitukset :D