Viljon ensimmäinen paimenkisa ei mennyt kovin hyvin.

Kisarata sijaitsi loivassa mäessä. Rinne nousi vasemmalle ja alueen oikea puoli rajautui järveen. Lisäksi alueen keskellä kulki syvähkö, kuiva oja. Ilma oli todella kuuma, lampaat erittäin liikkuvaisia ja niillä oli kova veto varikolle. Erityisesti aamupäivästä/keskipäivästä lampaat olivat todella vauhdikkaita ja useammassakin porukassa oli 1-2 lammasta, jotka heti tilaisuuden tullen erkaantuivat porukasta. Tämän jälkeen tehtävä olikin sitten jo lähestulkoon mahdoton..

1-luokka oli päivän viimeinen ja siihen vaihdettiin hieman rauhallisemmat pässipojat :) Viljo oli suoritusvuorossa heti toisena.

Jätin Viljon odottamaan tolpalle ja kävelin hieman yli puoleen väliin kohti lampaita. Tästä asetelmasta sitten lähetin Viljon hakukaarelle. Tai siis näin oli tarkoitus.. Viljo ei kuitenkaan tehnyt yhtään minkäänlaista kaarta, vaan syöksyi suoraan kohti lampaita :( Ehkä aivan loppuvaiheessa kaartoi hieman? Edettyään n. 15-20 m päähän lampaista Viljo yhtäkkiä havaitsi tolppakoirat + ihmiset, löi liinat kiinni ja palasi epävarmana luokseni (lampaita piti tolpalla 2 koiraa ja 2 ihmistä). Yritin lähettää Viljoa useammankin kerran uudestaan, mutta se ei vaan suostunut menemään :( Se eteni aina jonkin matkaa, mutta ilmeisesti arasteli mennä toisten koirien ohi!? Kolmannella tai neljännellä yrityksellä se leikkasi kaaren ja kiersi lampaiden taakse järven puolelta (missä siis ei ollut koiria eikä ihmisiä). Tässä vaiheessa olin itsekin jo 10-15 m päässä lampaista..

Tasapainossa Viljo meni nätisti maahan ja myöskin nosto oli ihan suht ok. Tämän jälkeen kuljettelimme aika onnistuneesti parikymmentä metriä aina ojalle saakka. Ojan jälkeen pässipojat lisäsivät vauhtia ja juoksivat ohitseni. Lähetin Viljon hakemaan ne takaisin, minkä se tekikin. Tosin samalla se teki myös pari täysin turhaa syöksymistä kohti laumaa.. Seuraavaksi pässipojat karkasivat ylärinteeseen kohti varikkoa. Laitoin Viljon taas perään, mutta ennenkuin se ehti saavuttaa karkulaiset, niin tuomari keskeytti suorituksemme. Hyvä niin, sillä välimatka oli jo aika pitkä ja tuskimpa Viljo olisi edes niin kaukaa pystynyt pässejä takaisin tuomaan.

Radan jälkeen ei ollut todellakaan mitkään voittajafiilikset :( Mitään suuria odotuksia mulla ei etukäteenkään ollut, mutta olisi kyllä ollut kiva tehdä edes hieman parempi suoritus.. Sunnuntain kisan jätin kokonaan väliin ja saattaa olla, että muutenkin menee aika kauan, ennenkuin me seuraavan kerran paimennuksessa kisataan.. No, ei muuta kuin lisää treeniä, niin eiköhän se siitä :)