Hmm. Mielenkiintoisia tarjouksia on tullut Toivosta (ja myös Viljosta:) Näköjään vähän kehnommankin tokokoiran saa halutessaan näpsäkästi vaihdettua vaikkapa pariin laikaan tai agilitykoiran muutamaan kanaan :-O No, valitettavasti mun on nyt kerrottava, kaikkien teidän innokkaiden huutajien harmiksi, ettei Toivo (ainakaan vielä:P) vaihda kotia. Ja Toivon tokourakin taitaa edelleen jatkua.. Mutta kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Koskaanhan ei tiedä milloin on taas toko-, agility-, tai pk-koira tyrkyllä :P


Tokoiltua on tullut tällä viikolla ankarasti. Kentällä olen käynyt joka päivä + lisäksi olen hionut pikku asioita sisällä :) Harmi vaan, ettei aika oikein riitä myös jokapäiväiseen blogin päivitykseen :(

Tänäkin aamuna uhmasimme tuulta & hillitöntä vesisadetta ja raahauduimme Sarin ja vesikoirien seuraksi tokoilemaan Niihaman pk-kentälle.

Toivo aloitti oman osuutensa luoksetulon pysähdyksillä. Otin aika lyhyeltä matkalta ja sujui loistavasti :) Otin myös jokusen eteentulon läheltä ja nämäkin vallan mainioita ja nopeita :))

Ruudussa Toivolla oli taas ihme sooloilua.. Merkille hyvin ja vauhdilla, mutta ruudussa pysähtyi liian eteen. Ja nyt ei lähtenyt korjaamaan normaalisti, vaan palasi hakemaan uutta vauhtia merkiltä.. Tämän jälkeen pysähtyikin sitten aika ideaali kohtaan :) Otin vielä varmuuden vuoksi uudestaan ja nyt ei mitään ihmeellisyyksiä :))

Idarissa osasi tänään istua :) Tosin nyt istui pätevännäköisenä myös väärissä kohdissa.. mm. seisomisen tilalle teki aivan super-nopean istumisen. Tätäkin liikettä sitten hieman hinkattiin ja kyllä ne oikeat asennotkin sieltä lopulta löytyivät :)

Kaukoja läheltä ja pitkillä viiveillä. Ei ongelmia. Tosi hienot ja puhtaat vaihdot!

Lopuksi vielä seuraamista. Sujui hyvin! Paikka on nyt loistava ja menokin suht tasaista :) Millähän ihmeellä samanlaista seuraamista saisi esitettyä myös kisoissa??

Sitten Viljo.

Viljokin aloitti luoksetuloilla. Otin aluksi pari toistoa lelulla pidemmältä matkalta. Sitten samaa ihan läheltä sekä lelulla että namilla. Meni hyvin :) Viljo on oppinut tämän kyllä tosi hienosti ja tulee erittäin nopeasti suoraan sivulle myös ihan metrin-parin päästä :)

Noudon palautuksia. Tässä on pientä ongelmaa.. Viljo ei oikein vielä osaa tulla kapulan kanssa suoraan sivulle. Tai oikeastaan tulee hyvin ja nopeasti, mutta aina kääntyessään pyöräyttää kapulaa kerran suussaan. Sen jälkeen pitää taas nätisti. Ei hyvä :( En ole puuttunut tähän vielä mitenkään. Toivon että tapa jää pois, kunhan Viljo oppii tekniikan paremmin. Pitää kuitenkin seurailla..

Liikkeestä maahanmenoja. Nämä tänään aivan loistavia! Ei voi kyllä enää nopeammin tehdä!! Palkkasin jokusen toiston heti maahanmenosta ja ainakin yhden otin aika kisamaisesti.

Ruutu. Ensimmäinen oli hieman huono. Ei löytänyt heti lelua, vaan ehti pyöriä ympäriinsä.. Uusinnalla oikein hyvä :) Otin myös paikanhakuja ihan läheltä. Nämä sujuivat tosi hyvin :) Pysähtyy ihan sinne minne pitääkin. Nyt täytyy vaan alkaa pikkuhiljaa lisäämään välimatkaa.

Seuraaminen on edelleen varsin hyvää :) Ei vieläkään pompi, mutta pyrkii siirtymään aavistuksen liian eteen. Mietiskelin hieman, että voisin ottaa jatkossa hihnan kanssa..

Liikkeestä seisomisia. Näissäkään ei mitään ongelmaa. Hyviä ja nopeita :) Hienosti malttaa myös odotella :))

Viljo oli tänään suorastaan loistava <3


1293401.jpg