Sarin ja vesikoirien kanssa Tullin nurtsilla tokoilemassa.

Viljo pääsi kentälle tokana. Nyt meinaa sir Williamin mopo hieman keulia :) Ei ääntele, eikä edes sählää, mutta meno on aikas hurjaa..

Aloitin luoksetulolla. Tässä meinaa jatkuvasti hiihdellä perään.. Palkkasin aluksi pari kertaa istumisesta ja sitten kun pysyi hyvin, otin yhden kokonaisen luoksetulon. Tuli oikein kivasti :)
Luoksetulojen jälkeen Viljon tämän hetken lemppari eli merkki+ruutuyhdistelmä. Ekalla kerralla merkin takana valmiina pallo ja toisella kerralla merkille stoppi ja lähetys ruutuun. Lujaa menee edelleen ja asento merkillä ei kyllä ole mikään seisominen, vaan ihmeellinen jännittynyt kyyry. Eikä rentoudu, vaikka seisottaisi pidempäänkin, vaan pysyy täysin jähmettyneenä... Eka merkille meno oli hyvä (pallo valmiina), mutta toisella kertaa Viljo jämähti aivan merkin etupuolelle, eikä pystynyt korjaamaan vaan ajatukset olivat jo ruudussa. Otin sitten kokonaan uudestaan ja nyt meni loppuunasti ja pääsi näin ollen myös ruutuun :)
Sitten pari noutoa. Käytin palkkana huippulelua eli liito-orava frisbeetä :) Lelu olikin niin kiva, että takaisin tullessa Viljo tiputti pari kertaa kapulan ja yritti syöksyä kiinni oravaan. Uusinnalla maltti oli parempi ja kapula palautui sivulle asti :) Se mitä pitäisi hieman hioa on Viljon kapulan otto. Aivan järkkyä tällä hetkellä :(( Viljo ampuu kapulalle miljoonaa ja yleensä ei edes saa otetta ekalla yrittämällä, vaan lennättää kapulaa. Painavampaa kapulaa (650g) olen koittanut pari kertaa ja siihen tökkää joka kerta niin lujaa, että veri alkaa lentää suusta. Ja tuskin hampaatkaan moista menoo kovin kauaa kestää..
Noudon jälkeen otin vielä ohjattua liito-oravalelulla. Oikea puoli ihan ok, mutta vasemmalle sinkoili vain törkeästi kohti oravaa ja viis välitti merkistä. Pienen neuvottelun jälkeen merkkikin saatiin mukaan kuvioon ja Viljo pääsi oravan kimppuun :))

Toivo aloitti osuutensa luoksetulolla. Ja voi hitto, nyt alkaa taas seisominen tökkiä :( Valuu vaan muina miehinä tulemaan ja viis veisaa pysäytyskäskystä. Otin lähempää ja annoin vielä vartalolla uhkaa, jolloin stoppasi pikkaisen paremmin. Ei kuitenkaan mitenkään huipusti :( Hitsi! Pitää miettiä, yritänkö vielä hyvällä, vai otanko taas tylymmän linjan ja palauttelen Toivoa jälleen käskynantokohtaan.. Molemmissa kun on hyvät ja huonot puolensa. Palauttaminen on vaikutukseltaan tehokkaampi, mutta toisaalta sen vaikutuskin säilyy vähemmän  aikaa. Lisäksi sitä ei voi tehdä jatkuvasti sillä se lisää epävarmuutta ja sen kanssa on oltava muutenkin tarkkana, että Toivo varmasti ymmärtää mitä siltä halutaan. Muuten käy niin, että Toivo lakkaa kokonaan kuuntelemasta ja vain tykittää tulemaan..
Luoksetulon lisäksi otin myös ruutua, kaukoja, seuraamista, jne. Kaikki ihan ok. Myös seuraaminen oli pitkästä aikaa suht hyvää ja tasaista :)
Näiden lisäksi kokeilin tunnarikapulalla pitämisharjoituksia. Aluksi tein ihan noutona ja huomautin jos, Toivo korjasi otettaan kapulasta. Mokasi ehkä kaksi kertaa ja sen jälkeen ote oli tosi hyvä ja varma (ja noudotkin nopeita:). Tämän jälkeen tein samaa juoksuttaen Toivoa ympäri kenttää ja välillä kierrättäen tolppia. Tässä intoutui kerran oikein kunnolla rouhimaan kapulaa, johon heti puutuin. Tämän jälkeen piti loistavasti :))

Viljolla otin vielä toisen kierroksen. Seuraamista, seisomista, maahanmenoa ja kokeilin myös samaa kapulan pitoharjoitusta kuin Toivon kanssa. Seuraaminen on taas vanhaa kunnon Viljo seuraamista.. Nyt on iloinen ja se myös näkyy.. Pompottelee aika ajoin varsin lahjakkaasti.. Liikkeestä maahanmenot ja seisomiset olivat tosi hyviä. Tekee hyvällä asenteella ja nopeasti :) Kapulanpitämisessäkin Viljo oli tosi pätevä. Ote oli varma ja hyvä, kunnes hurjuutin hieman liikaa ja leuat alkoivat käymään. Kielsin ja sen jälkeen Viljon ote olikin loistava, vaikka otettiin myös superkivaa ja kuumentavaa tolpankiertoa :))

1457187.jpg