Muutaman vuoden liitotaukoni päättyi eilen, kun huristelin Manun kanssa Mouhijärvelle liitämään. Voi vitsit kuinka mahtavaa se olikaan :) Aiheena keppien sisäänmenot (radalla oli kaksi kuuden kepin pätkää, joita sitten suoriteltiin vaikka kuinka moneen kertaan ja vähän eri kulmista). Rata tuntui kamalan vaikealta muistaa ja itse olin tietysti aivan ruosteessa. Tähän kun vielä lisätään sikanopea koira jonka kanssa en ole koskaan liidellyt ja se, ettei mulla ollut hajuakaan Manun käskyistä, niin olis voinut kuvitella että metsään menee. Mutta ei. Vaikeuksia tietysti oli, mutta osa pätkistä sujui tosi hienosti :) Manu oli hyvin kuulolla ja kääntyi loistavasti. Omat kuviot oli aika-ajoin vähän pielessä ja kädet sohi ihan minne sattui, mutta ei se paljon menoa haitannut. Sairaan siistiä :D Mun on kyllä IHAN pakko saada oma liitokoira ja pian!!!!

Loppuun tehtiin yksittäisesteinä vielä kokonaisia keppejä, keinua ja A:ta. Hyvin nämäkin.

Tänään tokoiltiin Katin ja Pian kanssa Tesomalla. Kenttä oli sula ja myös suht kuiva. JEEE :)

Toivo:

  • Luoksetulo. Yksi suora käskytyksellä ja yksi stoppi takapalkalla. Pientä ennakointia havaittavissa.. Molemmilla kerroilla peppu alkoi nousta maasta jo liikkurin käskystä ja ekalla kerralla taisi pompsahtaa pikkuisen eteenpäinkin. Vauhti hyvä ja stoppikin näytti edestäpäin ihan kelvolliselta.
  • Yksi tasamaanouto 650g kapulalla. Pientä säätöä kapulanotossa ja takaisinpäin olisi voinut kiihdyttää lujempaa.
  • Ruutu. Kävi liian kuumana ja äänteli merkille lähetyksessä :( Kovistelin kerran ennen lähetystä ja toisella kertaa näytin kädessäni olevaa palloa. Näissä olikin sitten paljon keskittyneempi ja paremmassa mielentilassa. Hmm, meinaakohan tästä oikeasti tulla ongelma?? Yritän nyt ottaa paremmin hallintaan ja saada virettä alemmaksi. Ei tarvi kuin vilkaista tuota Kirkkonummen karsintavideota, niin näkee miksi kisasuorituksessa äänteli..
  • Tunnari. Kati vei kapulat, mutta kävin itse pikaisesti nostamassa omaa ja piirtämässä siihen merkin. Tässäkin pitäisi ehkä saada virettä alemmaksi? Lähti lujaa ja hiljaa, mutta kapuloilla on aivan liian kiireinen. Nosti vissiin pari kertaa omaa, ennenkuin malttoi palauttaa. Palautuksessa käsitteli kapulaa aika kovakouraisesti :(
  • Seuraaminen. Pari avustajaa katsomassa ja kommentoimassa. Luksusta :) Omasta mielestäni oli hyvää ja tuntui, että oli aikalailla nappipaikallakin (ei painanut, ei edistänyt). Mutta siltikin Toivo pystyy seilaamaan jalkojen välissä :( Hitto. En usko, että pystyn tätä mitenkään edes korjaamaan :((

Viljo:

  • Luoksetuloja. Vuorotellen eteen asti ja stoppeja. Sujui aika kivasti :) Vauhti kokoajan hyvä ja stopitkin kelvollisia.
  • Nouto x 3. Pia piti Viljoa pannasta, minä heitin kapulaa ja Kati kertoi koska paluuvauhti hyvä. Ensimmäisellä toistolla seisoin selin koiraan ja kapula oli ehkä parin metrin päässä edessä. Palkka heti kun iski kiinni kapulaan. Toinen kerta niin, että heitin kapulan vähän koiran taakse ja kolmas kerta reilu heitto koiran taakse ja itse vielä peruutin kauemmaksi ennen nouda-käskyä. Tämä oli aivan sairaanhyvä :) Tuli miljoonaa korvat littanassa :D Kiitos avustajille! Kovin pienellä treeniporukalla ei näköjään enää selviä :P
  • Ruutu. Olisinko uusinut yhden merkin? No, ruudussa ainakin sinkosi raketinlailla takareunasta pihalle. Tästä välitön palaute ja uusinta yritys. Nyt parempi, mutta vieläkin parempaan pystyisi.. Otin väliin yhden muistuttelun läheltä ja sitten kerta vielä merkin kautta. Tämä täydellinen :)
  • Merkkiä pallonheitolla. Argh, kuinka vaikeaa onkaan pitää kriteeristä kiinni!! Nytkin useampi sellainen melkein loistava, muttei kuitenkaan ihan :( Vauhti tosi hyvä, mutta aavistuksen verran jää vinoon.
  • Seuraaminen Kati ja Pian kyttäillessä :) Aika nopeasti sain luvan palkata, joten ei viissiin mitään ihan toivottoman näköistä menoa?

Kiitos treeniseurasta! Olipa mukavaa!!!