Hmm. Ei pitkään aikaan oikein kunnon blogivalitusta. Mistä tää mun positiivisuus nyt oikeen kumpuaa? Pessimisti ei pety koskaan, positiivisuus on perseestä ja miten se nyt menikään?? ;o)

Sarin ja Tanjan kanssa treenailtiin eilen illalla Tesomalla. Mun koirat oli taitavia, taitavia, taitavia :) Varsinaiset kaikki onnistuu treenit <3

Viljo <3

Oi, SuperPuikula oli niiiin hyvä!! Suorastaan liekeissä :)

 • Vauhtinoutoja kilosella. Pingoin taas karkuun ja hirmuvauhtia pinkoi Viljo perään kapula suussa. Hyvin siis meni :)
 • Luoksetuloja taka- + etupalkalla. Mielettömiä!!! Ei ois oikeesti voinut enää paremmin tehdä :) Täysiiiii, täydellinen lukkojarrutus ja taas täysiiii. Hieno, hieno Viljo <3
 • Merkkiä + ruutua. Merkillemenot ovat nyt erittäin hyvät ellei täydelliset!! (Kiitos Satu!:) Ruutuunmeno valui kerran aavistuksen pitkäksi ja tästä suullinen paheksunta. Sen jälkeen katsoikin huolella mihin pysähtyy :)
 • Eteentuloja vinoista kulmista. Kaikki suoria!! Lisäksi edestä-sivulle jumppaa. Tämäkin aika ok.
 • Ohjatun merkkiä pallon heittojen kera. Loistavasti tämäkin! Viljoa ei kyllä pysty huijaamaan :) Ampaisee merkille kuin nakutettu, vaikka kuinka koittaisi vaikeuttaa ja pallojen kanssa häiriköidä.
 • Kaukot. Tässä pieniä puutteita :-/ Yrittää kyllä parhaansa!! Tekee kovasti töitä ja vaihtaa asennot nopeasti, mutta kun huono ohjaaja on opettanut huonon tekniikan, niin ei voi kaikkea pieni koirakaan pelastaa. M-S vaihdossa pompsahti myös pari kertaa eteenpäin. Nämä mokat Viljon piikkiin.

Metku <3

Oi, Metku. Niin nuori ja jo niin taitava :) Metkusta tulee satavarmasti mun kaikista koirista teknisesti taitavin!!

 • Noutoja kaikilla mahdollisilla tavoilla. Yksi ihan kisamainen (ilman liikkuria tosin). Tosi hieno!! Sitten vauhtinoutoja, karkuunjuoksuja, jne. Ei ongelmia missään :)
 • Luoksetuloja. Treenasin jälleen etupäässä malttia. Poistumisia, kääntymisiä, olankohautuksia ym. häiriöitä. Ei vaikutusta. Kuin tatti istui Metku ja vasta käskystä lähti liikkeelle :)
 • Merkki. Tämä on niin hyvä!! Menee vauhdilla, viivasuoraan ja paikka merkin takana täydellinen.
 • Ruutu. Lelu valmiina x 2 ja yhden kerran tyhjään. Tosi hyvin! Metkuhan on nyt viime aikoina kokeillut pysähdellä ennen ruutua ja katsoa josko se pallo sillä tapaa lentäisi... Olen ensiapuna käyttänyt suorapalkaa ruudussa, mutta en oikein tiedä.. En vaan tykkää tehdä tän tyyppisiä huijauksia :( Kyllähän se koira satavarmasti sinne ruutuun asti menee kun siellä on pallo, mutta oppiiko se mitä siltä oikeasti haluan?? Itse en ole ainakaan koskaan onnistunut moista yksilöä saamaan :) Kyllä mun kaikille koirille on pitänyt se ruudun idea ja paikka ihan opettamalla opettaa.. 
 • Seuraaminen. Joo ja ei. Työskentelee nyt aika kivasti, mutta paikka on edelleen turhan edessä. Perusasennot korjaa aina oikealle paikalle (tosin jää usein taakse vinoon), mutta liikkeessä valuuuu eteen. Ajattelin edelleen vain sitkeästi jatkaa korjaamista antamalla palkan taaemmas. Katsotaan auttaako :)
 • Jäävät. Istumista ja maahanmenoa. Istuminen loistava! (niinkuin aina:) Maahanmeno ekalla kertaa hitaanpuoleinen. Tästä vain suullinen kehu. Uusinnalla tippui kuin kivi ja tästä sitten megabileet.
 • Seisomista. Äh, en edelleenkään ole oikein tyytyväinen. Namilla voisi olla napakampi ja lelulla tehtynä aijaa. Mietintää, mietintää.
 • Kaukot. Jep, jep nää on niin hyvät :)) S-I on oikeastaan ainoa vaihto, joka vielä vaatii kotijumppaa. Muut sujuu vähintäänkin kymppi plussan arvoisesti :))

Uusia vapaita yksiöitä tarjolla :)

Isä-pönttö :P  PS. Huomatkaa mun siisti varastoni :-O Pitäis varmaan tehdä jotain...

Koirat harjoittelee tarhaelämää :)