Tokoiltua on tullut kaikkina juhannuspäivinä :-O Torstain treenit oli sieltä ja syvältä, joten niistä ei sen enempää :P Perjantaina meni onneksi hieman paremmin. Treenailtiin Katin ja Inton kanssa Pirkkalassa ihan uudessa paikassa. Olikin kerrassaan mainio kenttä :)

Viljo:

 • Suora luoksetulo. Vauhti ihan jees ja eteentulokin on nykyään lähes aina suora. JEE!! Ärsyttävästi vaan ehtii tsekkailla ruutua, ym. luoksetulo-käskyä odottaessaan.
 • Ohjattu. Tässä oli torstaina pientä vääntöä, joten nyt sitten korjaussarjaa :) Merkkejä kolme rinnakkain (tarkoituksena harjoitella merkiltä toiselle korjausta). Tein liikkeenohjauksella ja liikkuri myös vei kapulat normaalisti (tosin noudettavan kapulan tilalle laitettiin jättipallo). Meni oikein hyvin :) Viljoa oli helppo siirtää merkiltä toiselle ja suuntakäskyllä se ampaisi pallolle kuin raketti.
 • Seuraaminen. Tätä vain pikku pätkä, sillä keli oli aika kurja enkä raaskinut seurauttaa sir Williamia pitkään (vettä satoi suoraan silmiin)
 • Ruutu. Kokeilin pitkästä aikaa pysäytystä. Hyvin stoppasi ja uusinnalla vieläkin paremmin (meinasin pysäyttää jo ennen ruutua..). Tätä pitäisi selvästikin treenata useammin.. Vaikeaa arvioida milloin antaa käsky :( Loppuun vielä pitkästä aikaa 
 • Uudella metskulla pitotreeniä (aluksi vähän kalisi suussa) ja loppuun vielä maalinkierto kapula suussa (tämä tosi hieno!!)

Lauantaina tokoiltiin Tesomalla vesikoirien sekä äitin ja Mintun kera.

Viljo:

 • Luoksetuloilla aloitettiin tälläkin kertaa. Tein etupäässä vikaa pätkää ja seisomista. Seisominen ei edelleenkään ole niin napakka kuin haluaisin. Lisäksi ei oikein malttaisi odotella, vaan stoppaa ja meinaa samantien lähteä uudestaan tulemaan.. Tähän harkattiinkin hieman lisää malttia :)
 • Seuraaminen. Aika kivantuntuista :) Tämä on selvästikin edistynyt!! Ei enää pompi ja loiki joka suuntaan. Näyttää jo melkein seuraamiselta :P
 • Ruutu. Merkki voisi olla parempi ja ruudusta taisi ekalla kerralla rallatella yli.. Uusinnalla pysäytin ja tipahti samantien maahan :( Kolmas kerta onneksi hyvin.
 • Kaukoja takapalkalla. Hyvin :)
 • Lisäksi treenailtiin jäävien erottamista. Peruuttelin ja Viljo pompotteli iloisesti edessäni. Tästä sitten vuoronperään seisomisia, istumisia ja maahanmenoja. Parilla istu-käskyllä taisi jäädä seisomaan, muuten ok.
 • Ruudun paikan korjauksia. Jätin Viljon seisomaan eripuolille ruutua (sekä ulko- että sisäpuolelle) ja pyysin korjaamaan oikeaan paikkaan. Hienosti osasi :))

Tokoilujen jälkeen siirryttiin esineruutuilemaan Porintien varteen. Tallattiin ehkä 50x30 kokoinen ruutu, jonne piilotettiin kolme helpohkoa esinettä (rukkanen, passi ja taskulamppu). Viljo oli huono :( Hirveää juoksentelua!! Yhdessä vaiheessa jo tiukasti huomautinkin, mutta eipä se meno siitä paljoa parantunut :(( Toisten treenattua otin Viljolle vielä kolme esinettä mielikuvana. Vasen takakulma hyvä, keskiesineen kohdalta lähetettäessä ampaisi oikeaan takakulmaan ja toi esineen sijaan kepin.. :)  Kolmannella pistolla keskiesine. Lähetin vielä lopuksi uudestaan oikeaan takakulmaan ja tämä olikin vaikein. Viljo oli selkeästi sitä mieltä, että on sieltä jo esineen hakenut ja etsisi mieluummin muualta.. Uusintalähetyksellä upposi sinne minne pitikin ja esine löytyi :)

Pojat seuraavat tarkkaavaisina muiden suoritusta (ja kommentoivat myös siihen malliin, että saavat seuraavalla kerralla odotella autossa..).

Sirukin oli matkassa mukana ja pääsi etsimään pari esinettä :)

Hullu-Hipi näyttää varsin itseensä tyytyväiseltä urakkansa jälkeen :))

Toivo ei saanut ruutuilla, mutta pääsi sentään uimaan.

Esineruutuilun jälkeen käytiin vielä pienellä lenkillä ja uittamassa koiria. Tämän jälkeen matka jatkui Jumesniemeen kohti lampaita :) Viime päivinä on tullut ahkerasti paimennettua ja pientä edistystäkin on ehkä tapahtunut :) Tosin olemme treenailleet etupäässä pikkuaitauksessa, missä asioita on helpompi hallita :P Flänkeillä Viljo on mielestäni nyt hyvin auki ja saattaa jopa omatoimisesti mennä maahan päästessään tasapainoon :-O Nosto on hallittu ja vauhtiakin pystyn jo jotenkuten säätelemään :) Poispäinajoa olen harjoitellut PALJON ja tässäkin on mielestäni edistytty. Viljon itsevarmuus on selvästi kasvanut ja se pystyy työskentelemään jo suht kaukanakin minusta :) Tosin heti tilaisuuden tullen se edelleen mieluusti lipuu kohti tasapainoa :)) Suuntakäskyjä Viljo ei oikein ota/osaa kauempaa, vaan lähtee mieluusti siihen suuntaan minkä itse kokee järkevämmäksi. Lisäksi Viljo lähtee usein liian laajalle kaarelle ja mieluusti aina kiertäisi minut, vaikken haluaisi tehdä kuin pientä korjausta. No, tämän asian opettamista pitää pohtia ja kysellä viisaammilta :D

Toivo siirtää lampaita.

Saikulla ei juoksennella, mutta jos oikein onnistaa niin mammoja saa rauhallisesti siirtää kohti pienempää treeniaitausta.

Toivo-setä hiippailee :)

Taitais olla vähän viikatteelle töitä.. Heinää on niin paljon, että pieni paimenkoira hukkuu :(

Sir William kiitää laitumella <3

Tänään tokoiltiin isommalla porukalla isolla ja hyvällä kentällä Pirkkalassa.

Viljo:

 • Luoksetulo. Loppupätkää ja stoppeja tänäänkin. Aika ok.
 • Ruutu. Merkille meno huono :( Stoppaa mihin lystää ja jää herkästi sekä vinoon että liian kauas. Pitäisi aina jaksaa korjata oikealle paikalle!! Nyt olen ollut liian laiska ja antanut jatkaa vähän huonommillakin suorituksilla :( Ruutuun meno oli aika nippanappa. Palkkasin, mutta veikkaan että oli liian takana. Huono minä :(
 • Ruudun loppuosaa tehtiin myös. Pia liikkuroi ja huuteli vikalla suoralla käskyjä vaikka kuinka ja paljon. Viljo malttaa yleensä ekan käskyn ihan hyvin, mutta sen jälkeen alkaa nykimään ja valmistautuu singahtamaan matkaan. Näin teki nytkin :(  Kutsuin vasta kun oli rauhassa. Pitäisi kyllä ehdottomasti palkata välillä myös pelkästään siitä pysymisestä...
 • Kaukot. Jättipallolla vaihtoja läheltä ja kaukaa. Teki hyvin!! Nopeita ja teknisestikin hyviä vaihtoja :)
 • Sivulle siirtymisiä. Edelleenkin siirtyy paremmin sivulta eteen kuin edestä sivulle.. Pitäisi jaksaa tehdä paljon toistoja namiavulla, niin se pompahdus jalkaa päin jäisi ehkä pois.
 • Loppuun vielä tunnari. Lähti matkaan ennen lupaa.. Huusin takaisin ja tämän jälkeen malttoi odottaa käskyäkin :) Työskentely kapuloilla aika hätäistä ja myös turhan kovakouraista. Pitäisi varmaan tehdä taas niitä pelkkiä haistelutreenejä..