La ja su osallistuimme Toivon kanssa Rannikon Timon agilitykurssille. Timo oli kehitellyt haasteellisia harjoituksia (tai ainakin ne oli mulle ja Toivolle haasteellisia:). Paljon tuli taas uutta intoa treenata ja myös uusia ideoita :)

Lauantaina otimme "lämmittelynä" 20 esteen rataa. Toivon kanssa hinkattiinkin sitä sitten pikku pätkissä jokunen tovi... Joitain kohtia sain Timon ohjeiden mukaan menemään aika makeasti, mutta ihan kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Rimoja tuli parissa kohtaa alas jatkuvasti ja muitakin pikku ongelmia oli...

Toisena pätkänä otettiin hieman lyhyempää rataa ja tässä pääsin kokeilemaan hieman uuden tyyppistä ohjaamista (sillä saattaa olla joku hieno nimikin, mutta sitä en kyllä tiedä:). Radalla oli kohta putki - jonka jälkeen vasemmalle aita takaa kiertona - ja siitä sitten jyrkästi oikealle aita. Kokeilin tehdä tätä pelkästään vartalon kierroilla eli ensin kääntö vasemmalle ja heti perään oikealle. Eikä meinaan ollut helppoa!! Kokeilin vähintään tsiljoona kertaa, ennenkuin sain ajoitusta yhtään kohdalleen. Jos olin liian aikaisessa ensimmäisessä käännöksessä, niin Toivo kielsi ja jos myöhässä jälkimmäisessä, niin Toivo ehti pyörähtää tai kääntyä väärään suuntaan :( Lopulta se kuitenkin lähti sujumaan ja sitten se menikin tosi hienosti :)) Näitä tulemme ehdottomasti harjoittelemaan lisää!!

Sunnuntaina hinkattiin lisää... Nyt radalla oli ainakin yksi kohtaa, jota en vaan saanut millään menemään (ihan suora pätkä hyppy-hyppy-A-pussi-ja aita takaa kiertona). Pussi liukui kentällä monta metriä Toivon rynnistäessä sinne ja jokaikinen kerta Toivo myös juuttui sinne :((  Toinen ongelmia aiheuttanut kohta oli hyppysuora, jonka jälkeen piti tehdä välistäveto. Nämä on kyllä meille niiiiiin vaikeita. Toivon kanssa ajoituksen saaminen kohdalleen on aivan käsittämättömän vaikeata. Jos olen liian ajoissa se kääntyy pois esteeltä ja jos liian myöhässä, niin se ehtii jo suorittaa pari väärää estettä tai ainakin tekee hitonmoisen kaarroksen.

Lopuksi kellotettiin vielä yhtä hyppykuviota ja katsottiin mikä ohjaustapa on kaikkein nopein.

Tosi ikävä juttu olikin sitten se, että sunnuntain kurssin jälkeen Toivolla oli TAAS melkein kaikista anturoista nahat poissa ja useampikin kynsi vuoti verta :((( Toivohan ei itse tälläisiä pikku juttuja edes huomaa, mutta tosi kurjaa se kuitenkin on :(( Mä itse luulen, että syypää tähän on A-este. Lauantaina kyseistä estettä ei otettu ja silloin ei mitään ongelmia. Sunnuntaina sen sijaan jouduin hinkkaamaan A:ta aika paljon... No, pitää katsella. Tosi kurjaahan se on, jos tämän lajin harrastaminen tyssää jalkaongelmiin. Toisaalta jos syyllinen on A, niin sittenhän ongelmat pystyy välttämään sillä, etten enää treenaa kyseistä estettä :)