Viimeaikoina on tullut treenailtua kotosalla oikein urakalla. Olen yrittänyt hioa kuntoon pikkuasioita.

Toivon kanssa olen ottanut luoksetuloa. Keittiön perältä olohuoneeseen tulee matkaa reilu 5m ja siihen saa loistavasti jo kokonaisen luoksetulon. Ja vauhtikin on kaikissa osioissa erittäin hyvä. Tosin hieman liukkaasta alustasta johtuen  tapahtuu aikapaljon sutimista :) Suoraluoksetulo sisällä on aika hurjannäköinen sekä Toivolla että Viljolla. Molemmat kiihdyttävät hurjaan vauhtiin ja sitten n. puoltoista metriä ennen mua istahtavat ja liukuvat siitä loppumatkan oikealle paikalle :)) Toivolla olen testaillut kotona myös vähän jalkojen välistä palkkailua. En uskalla tehdä sitä vauhdista (todennäköisesti kuolisin:), vaan annan Toivon istua ensin eteen ja sitten välittömästi palkkaan. Tämä on suoristanut eteenistumista ja lisäksi olen hiukan avittanut siirtämällä oikeaa jalkaani eteenpäin ikäänkuin ohjuriksi, kun Toivo tulee vaikeammista kulmista.

Sivullesiirtymiset ovat myös edelleen työnalla. Toivo tekee ne tällä hetkellä todella nopeasti ja kääntyy voimakkaasti. Ainoa vika on oikeastaan se, että se monesti kääntyessään pompahtaa ja osuu jalkaani. Olen korjannut sitä niin, että laitan käteni Toivon kuonon eteen, ennenkuin annan sivulle käskyn. Tällöin kääntyminen on huomattavasti siistimpää :)

Kaukoja olen ottanut tosipaljon leikin lomassa. Toivo tekee kaikennäköisiä temppuja (kierii, pöyrii, peruuttaa, jne.) ja välillä otetaan sitten asennonvaihtoja :) Toivon mielestä huippuhauskaa ja vaihdot ovatkin äärimmäisen nopeita. Tosin tekniikka joskus hieman kärsii, etenkin kun olen ottanut nyt s-i vaihtoa peruuttamisen yhteydessä. Toivo tahtoo herkästi pakittaa vähän turhankin paljon :)

Viljo on treenaillut luoksetulon pysähdyksiä. Tämä onkin hyvä ja helppo treeni :) Yleensä makaan sohvalla ja Viljo pakittaa ensin innossaan keittiön nurkkaan, josta se sitten ampaisee tulemaan ja siitä voikin sitten pysäytellä joko seisomaan tai maahan ja heittää sen jälkeen pallon palkaksi :))

Jääviä liikkeitä olen ottanut myös aikapaljon ja ne sujuvat tosi kivasti. Hieman Viljo saattaa innostuksissaan sekoittaa asentoja, mutta pääasiallisesti menee hyvin ja myös todella nopeasti :)

Seuraamisessa olen ottanut askelsiirtymisiä, käännöksiä, perusasentoontuloja ja muuta pientä mitä nyt kotona mahtuu tekemään. Viljo on oppinut aika hyvin oikean paikan ja se osaa myös erittäin hyvin käyttää takaosaansa käännöksissä. Välillä hieman liiankin hyvin, sillä se monasti ylityöskentelee :)

Kaiken kaikkiaan Viljo tekee tällä hetkellä tosi kivasti töitä :) Mitään varsinaisia ongelmia ei ole ja tekeminen on lähes aina sennäköistä kuin haluankin :)) Katselin jo vähän kisakalenteriakin, mutta vielä ei oikein ensikevään kisoja näytänyt kovin paljon löytyvän :(

Tokoilun lisäksi koirat ovat puuhastelleet kaikennäköistä tarpeetonta, mutta hauskaa :) Työn alla on sellainen lasten lelu, missä pujotetaan renkaita torniin :) Lisäksi olemme harjoitelleet pienten esineiden (kolikko tms.) laittamista purkkiin. Siru on ihan pro kaikissa tämmöisissä jutuissa. Se yleensä keksii idean tosi nopeasti ja sen tehtäviä voi vaikeuttaa vaikka kuinka paljon :) Pojat sen sijaan. No, joo.. Toivo ainakin korvaa älyn suunnattomalla innolla :) Se tykkää ihan mielettömästi kaikesta tämmöisestä :)) Toivo on esimerkiksi jo oppinut laittaa kolikon suurehkoon purkkiin, mutta käy niin kuumana, että nappaa sen aina samantien sieltä pois ennenkuin ehdin palkkaamaan :)) Viljo on hieman rauhallisempi ja yrittää kyllä kovasti, mutta eipä senkään aivosolut yhtä nopeasti raksuta kuin Sirun :P

1067711.jpg