Jee! Tänään oli viimeinen työpäivä ja nyt sitten lomaillaankin seuraava kuukausi :) Siistiä! Luvassa on sopivassa suhteessa löhöilyä ja ankaraa treenausta :D Ennen töistälähtöä kävin vielä kysymässä viikon verran pekkasia syyskuulle. Josko sitä lähtisi syksyllä vaikkapa Norjaan ;o)))

Iltasella hurautimme Viljon kanssa paimentelemaan. Pieniä purevia öttiäisiä oli taas ilmestynyt laitumen reunoille sankoin parvin, mutta se ei nyt juurikaan haitannut, sillä Viljo oli tällä kerralla aika super :) Se oli nyt selkeästi innokkaampi ja treeni meni muutenkin tosi hyvin. Käväisimme laitumella kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla tein suht samanlaista harjoitusta. Lähetin Viljon hakukaarelle ja sen ollessa tasapainopisteessä pistin sen maahan ja otin siitä kuljetusta. Meni aika mukavasti ja Viljo oli suht intensiivinen ja malttoi lähestyä laumaa rauhassa. Aina välillä annoin sen flänkätä ja jälleen sopivassa kohdassa koira maahan ja uusi yritys :) Flänkit ovat edelleen Viljolla aika valtavia ja olisikin jännä nähdä minkämoista kaarta se tekisi suuremmalla pellolla.. Muutenkin Viljo tykkää selkeästi enemmän flänkätä, kuin lähestyä laumaa suoraan. Kokeilin myös pientä pätkää poispäinajoa, mutta tämä ei edelleenkään toimi :( Viljo ei jotenkaan tajua ideaa, enkä minä oikein keksi millä muulla tapaa tätä voisi harjoitella? Peten kanssa pohdimme, että ottaisin lampaiden lähestymistä aina laitumelle mennessä ja yrittäisin liittää tähän jonkin käskyn, jota voisin sitten käyttää varsinaista poispäinajoa treenatessa!??

Kaikenkaikkiaan varsin onnistuneet treenit :) Vielä kun saisi jotenkin tuon poispäinajon pelittämään, niin sittenhän sitä pystyisi tekemään jo vaikka mitä. En tiedä kuinka realistista olisi, jos asettaisi syksyksi tavoitteeksi perusradan suorittamisen? :)))
1565178.jpg