Torstaina paimenneltiin.

Nina oli hetkisen aikaa neuvomassa ja hyviä neuvoja antoikin :) Olin suunnitellut treenailevani pidempiä hakuja, mutta pienen tilannekatsauksen jälkeen päädyttiinkin parantelemaan Viljon kaaria ja opettamaan suuntia kulmatreenin avulla. Tämä olikin vaikeaa.. Ideana oli ajaa lampaat aitauksen yhteen nurkkaan ja sitten pienen paineen + käskyjen avulla siirrellä Viljoa oikealle ja vasemmalla. Ens alkuun suurin vaikeus ohjaajalla oli tajuta kumpi puoli onkaan oikea ja kumpi vasen ;o) Sitten kun tämä lähti sujumaan, niin koiran ohjaaminen tökki. Viljo tunki jatkuvasti liian lähelle, omat käskyni olivat liian kiidyttäviä, eikä raipan käyttökään oikein sujunut. 

Harjoitus oli aika rankka + keli oli kuuma, joten Viljo myös väsähti nopeasti. Ninan ohjauksessa tein yhden pätkän ja sitten kaksi tosi lyhyttä Ninan lähdettyä heinätöihin. Treenipätkien välissä pidin aina pitkät tauot.

Toinen setti oli kaikista huonoin. Viljo ei oikein kuunnellut ja tuli raipasta huolimatta pari kertaa aivan aidanviertä pitkin läpi ajaen lampaat pois nurkasta. Kolmanteen pätkään varauduin sitten huolellisemmin ja se menikin suht hyvin (tai ainakin luulen niin:). Nyt osasin jo ilmeisesti toimia järkevämmin ja vaatia tiukemmin sillä Viljo alkoi pikkuhiljaa noudattaa käskyjä :) Ja piti myös paremmin etäisyyttä :)) Kiitoksena hyvistä kaarista ja hienosti noudatetuista maahan-käskyistä Viljo sai sitten aina välillä  lähestyä lampaita ja tein myös minipätkiä sekä peruskuljetusta että poispäin ajoa.

Hyvät treenit ja paljon tuli uutta ajateltavaa! Kiitoksia :)