Ajelin tänään tokoilemaan peräti Kellokoskella saakka :) Paikalle saapui pieni, mutta tehokas porukka Tending-koiria ja ohjaajia. Meidän lisäksemme Kati ja Rho & Khii, Marjo ja Tatzi sekä Riitta ja Pekka koirineen :)

Aloitimme ryhmäpaikallaoloilla (makuu ja istuminen). Niissä ei mitään ihmeellistä. Toivo pysyi hyvin :)

Sitten yksilöliikkeisiin. Nämä eivät sitten menneetkään niin hyvin, vaan Toivo oli todella H U O N O! Otin aluksi luoksetulon. Ensin suorana ja sitten pysähdyksillä. Periaatteessa Toivo teki ihan hyvin, mutta vauhti oli tavallista hitaampi. Neliökävelyssä ei meinannut millään pysähtyä seisomaan, vaan tarjosi jatkuvasti maahanmenoa. Kun jouduin korjaamaan selkeästi paineistui. Ihmeellistä. Toivohan ei yleensä paineistu mistään! En tiedä vaikuttaisiko asiaan se, että olen juuri aloittanut seuraamis- ja tunnarikuurin. Näissä molemmissa olen joutunut laittamaan Toivoon aika paljon painetta. Tähän mennessä tämä ei ole kyllä näkynyt mitenkään ja Toivo on ollut treeneissä tosi vauhdikas ja työskennellyt yhtä voimakkaasti kuin aina ennenkin. No, voihan olla, että nytkin oli kyse jostain ihan muusta ihmeellisyydestä ja seuraavissa treeneissä Toivo on taas oma itsensä :) (ja vaikka lievä paineistuminen johtuisikin näistä uusista projekteista, niin en siltikään olisi huolissani. Yksi vauhtitreeni ja homma pelittää taas :)) 

Sitten yksi ikuisista ongelmistamme, eli ruutu :( Merkille hyvin, mutta Toivo ei taaskaan löytänyt ruutua, vaan palloili ihan missä sattuu. Tässä vaiheessa olin itse jo aika vihainen ja vein Toivon ehkä vähän turhankin rajusti ruutuun. Tämän jälkeen pari uutta toistoa, eikä yhtään mitään ongelmaa. Hyvä vauhti ja ihan keskelle :) Hemmetin hemmetti. Mä en oikeasti tiedä mitä ton ruudun kanssa pitäis tehdä. Sitä on nyt hinkattu reilut neljä vuotta ja edelleenkään Toivo ei koskaan mene ensimmäisellä kerralla oikein :( Olen tehnyt miljardi toistoa läheltä, käynyt näyttämässä oikeaa paikkaa, antanut itse hakea, kokeillut lelua ja lätkää, jne. Eikä yhtään mitään edistystä millään konstilla :(( Ensimmäinen kerta on aina huono ja sen jälkeen kun Toivo on kerran saatu menemään oikein, niin kaikki sen jälkeen tehtävät toistot ovat lähes täydellisiä. En yksinkertaisesti käsitä mikä tässä hommassa mättää!!? :((

Nyt ajattelin, että otan ennen sm:iä aina ensimmäisen ruutuunmenon niin, että ruudussa on lelu. Sen jälkeen pari toistoa niin, että annan Toivon hakea oikeaa kohtaa. Tällä tekniikalla ruutuunmenosta tosin tulee muutaman toiston jälkeen banaani ja kohta Toivo menee sisään joko sivusta tai takaa :(( No, ei auta. Mitään parempaakaan ratkaisua en tällä hetkellä keksi.

Tuskallisen ruututreenin jälkeen otin metallinoudon. Ihan ok. Lopuksi seuraamista, joka olikin lähes loistavaa :) Olen nyt ottanut hihnan kanssa, mutta en käytä fyysisiä pakotteita, vaan kiellän suullisesti jos Toivo siirtyy liian eteen ja hihna kiristyy. Toimii hyvin ainakin tällä hetkellä ;)

Muitten koirakoiden jälkeen oli pakko ottaa Toivo uudestaan kentälle ja vielä vähän hinkata ruutua :) Otin nyt tosi läheltä ja se menikin oikein hyvin :) Sitten vaihdoin ruudun paikkaa niin, että jätin takamerkit paikoilleen ja siirsin etumerkit niiden taakse. Tällöin Toivo jäi pari kertaa liian eteen, mutta korjasi nopeasti oikealle kohdalle. Aivan lopuksi otin vielä yhden suoran luoksetulon. Tämä tosi nopea ja hyvä :))

Prinssi William oli myös matkassa mukana ja pääsi tietysti treenailemaan. Aloitimme vauhtiluoksetulolla, jossa Viljo kiinnipidettäessä vähän vinkui. Muuten oikein hyvä :) Sitten pari metallinoutoa. Näissäkään ei oikeastaan mitään huomautettavaa. Meni hyvin ja tuli takaisinkin hyvää vauhtia :)) Noutojen jälkeen siirryimme namiliikkeisiin. Aluksi vähän perusasentoja ja sitten seuraamista. Tein myös jokusen vasemmalle käännöksen. Seuraaminen oli välillä vähän pomppivaa ja muutaman kerran Viljo eksyi liian eteen. Joissain kohdissa myös vähän poikitti mun taakse. Kokonaisuus kuitenkin varsin hyvää ja oikein kivasti Viljo jaksoi keskittyä :) Lopuksi otin muutaman liikkeestä istumisen kädellä avustaen ja vähän kaukojen istu-maahan osuutta.

Treenien jälkeen ajelimme jutustelemaan ja napostelemaan Marjon ja Jannen kotiin (tai tarkemmin sanottuna takapihalle:). Viljo sai tulla mukaan ja se nauttikin kovasti tyttöseurasta :)) Viljo ja Tatzi  löysivät nimittäin heti yhteisen sävelen ja sitten sitä mentiin. Ja vaikka kuinka monta tuntia :) Hurjia juoksuleikkejä ja painimatseja. Mukaan remujengiin liittyi jossain vaiheessa myös Khii :))

Huonoista treeneistä huolimatta oikein mukava päivä :) Kiitoksia kaikille!!