Lauantaipäivä hurahti Nokian hallilla katselemassa ja kuuntelemassa seuramme järjestämään tokokoulutusta. Kouluttajana veli Troyan omistaja Sari Kärnä. Mitään varsinaista uutta ja ihmeellistä ei esille tullut, mutta paljon kyllä palautui vanhoja hyviä juttuja mieleen :) Varsinkin Toivon kanssa olen opettanut asioita aika samalla tyylillä kuin Sarikin. Viljon kanssa sensijaan on tullut hieman eksyttyä polulta ja tehtyä osa asioista perinteisemmällä tavalla (tosin en kyllä tiedä miksi ihmeessä :/ ) Naksutinkoulutuksessa mielestäni hienointa on se, että siinä ei kikkailla, vaan oikeasti opetetaan asiat koiralle. Lisäksi pidän siitä, että koira on yritteliäs ja sen myös annetaan myös tehdä virheitä ja keksiä itse :)

Sunnuntaina tokoiltiin Tesomalla. Mukana Emma, Timo, Kati ja Lotta.

Treenasin omista koiristani ensin Toivon. En ollut suunnitellut yhtään mitään etukäteen ja koko homma oli vähän sellainen rääpäisy. Ei hyvä :( No, aloitin jokatapauksessa merkille menoilla koska niiden kanssa on viime aikoina ollut hieman säätöä.. Ja mitä tekeekään Toivo. No, täydellisiä merkkejä tietysti :) Otin myös yhden ruutuunlähetyksen merkin kautta ja tämäkin tosi hieno.

Yksi nouto vauhtipalkalla. Hyvä ja nopea :)

Sitten siirryttiin luoksetuloihin. Kokeilin tänään stoppeja maalinkierron yhteydessä, mutta en oikein tiedä.. Toivo ehtii kiihdyttää hillittömään vauhtiin ja jäisellä kentällä pysähdykset valuvat väkisinkin. Lisäksi se usein liukastelee ja koheltaa, kun sillä on niin kiire :( Ehkä kuitenkin jatkan stoppien hiomista normi luoksetulon yhteydessä, jossa vauhti on huomattavasti järkevämpi. Voisi ehkä vaihteeksi kokeilla myös takapalkkaa?

Seuraamista otin tietty myös ja se oli hienoa :) JEE!!Olen oikein itsekin ylpeä siitä, kuinka paljon kehitystä on tapahtunut :))

Lopuksi vielä kaukoja. Nämä olivat tänään huonot :( Tooooosi jähmeät ja mulla paloi jossain vaiheessa pinnakin ja kävin nostamassa niskasta ylös. Tämän jälkeen tapahtui ihmeparantuminen ja loput vaihdoista hyviä ja nopeita :)


Sir William oli tänään hyvä (ja aika kuuma).

Hermostuin totaalisesti Viljon hituriluoksetuloon ja olen jälleen pilkkonut sen osiin (siis luoksetulon en Viljoa :D). En tiedä onko tästä yhtään mitään hyötyä, mutta ainakin oma mieli on parempi, kun onnistumisia tulee :))

Aluksi luoksetulon viimeistä pätkää. Palkkasin pari kertaa vauhdista ja kerran annoin tulla perusasentoon asti. Tuli lujaaaaa :)

Sitten yksi vahtiluoksetulo pitkältä matkalta. Tässä ajattelin tehdä samalla tavalla kuin Sari ja Robban eli palkkaan tästä lähtien aina vauhdista, jos en ota stoppeja :) Viljo ei kuitenkaan koskaan tule pk-puolella kisailemaan, joten sen ei tarvitse osata tulla pitkältä matkalta ja kovasta vauhdista sivulle.

Stopeissa palasin alkuun ja kokeilin myös namipalkkaa. Tämäkin oli lauantain anteja :) Tai no, itseasiassa olen aluperin opettanut Viljon pysähtymään juuri tällä tavalla, mutta jostain kumman syystä en ole tätä enää pitkään aikaan käyttänyt(?). Tein nyt niin, että peruuttelin ja pysäyttelin Viljoa eri nopeuksilla. Tässä ei ollut mitään muuta vikaa, kuin se, että kaikki stopit olivat täydellisiä (heh, osaan valittaa silloinkin kun menee hyvin:). No joo, mutta oikeasti. Kun otan luoksetuloa osissa, niin kaikki sujuu just eikä melkein. Mutta sitten taas kokonainen liike tökkii ja pahasti :( Miten hemmetissä on edes mahdollista, että hyvistä osista saan koottua vain huonon liikkeen??

Yksi nouto vauhtipalkalla. Hyvin :)

Tämän jälkeen otin muistaakseni liikkeestä istumisia. Lotta naksutteli ja Viljo teki hyvin :) Olen käyttänyt jäävissä liikkeissä edelleen Skogsterin Miian seminaarista nappaamaani vapautustapaa. Tästä on kuitenkin ehkä luovuttava.. Jostain syystä Viljo kuumenee tästä liikaa ja kun lopulta vapautan, niin se todellakin vapautuu kaikista estoistaan..

Sitten ruutua ja merkkiä (Viljo; tuo koiramaailman perhanan liukas luikku oli kylläkin etukäteen jo jokusen kerran merkillä vieraillut..). Aluksi pelkkää merkkiä. Aika ok. Välillä yrittää laskeutua pikku kyylä asentoon, mutta kykenee sentään nousemaan käskystä seisomaan. Ruutua otin läheltä ja eri suunnista. Ajattelin nyt tehdä kuurin näitä, josko vaikka sir William oppisi hiljentämään hieman aikaisemmin.. Tosin vesitin sitten heti perään suunnitelmani jättämällä ruutuun lelun (mutta kun Viljo niin rrrrrrakastaa tätä:). Yritin jopa urhoollisesti lähettää ruutuun merkin kautta, mutta eihän Viljo millään pysty merkille menemään, kun joku yksinäinen lelu parka ruudussa möllöttää.. Pitäisi kyllä joskus kuvata tämä videolle :) Heh, Viljo ameeban kaltaiseen suoritukseen ei moni pysty :))

Seuraaminen oli tänään ehkä kohtuullista (tai sitten omat kriteerini alkavat löystymään:P). Ei pomppinut, eikä ihan hirveästi edistänytkään :) Tosin painoi ja peruutuksessa pari kertaa äänteli..

Lopuksi vielä kaukoja. Seisomaan nousuissa edelleen pakittaa, mutta muuten hyvät ja nopeat vaihdot. JEEE!! Hyvä Viljo :)