Perjantai-ilta ja pelastuskoiratreenit. Kylmää, märkää ja pilkkopimeää. Otsalamppun valo ei riittänyt monenkaan metrin päähän ja kun vielä unohdin Viljonkin liivit kotiin, niin ei sen menoakaan sitten paljon pystynyt näkemään...

Otin Viljolle vain kaksi maalimiestä ja molemmat tietysti suorapalkalla. Ensimmäinen oli aika lähellä ja toinen  sijoitettiin hieman kauemmaksi. Lähdimme käymään aluetta läpi partiointityylisesti ja Viljolla oli mahdollisuus löytää maalimiehet joko jäljen tai ilmavainun perusteella. Luonnostaan Viljo tuntuu olevan enemmän maavainuinen ja se kulkee mielellään nenä maassa ja yrittää bongailla jälkiä. Ilmavainua se käytää oikeastaan vain silloin kuin se sellaisen saa :) Pimeydestä ja Viljon varsin vauhdikkaasta liikkumisesta johtuen en ole nyt ihan varma kummalla tapaa se tällä kertaa maalimiehet löysi. Maalimiesten luona se oli jokatapauksessa käyttäytynyt reippaasti, eikä ollut yhtään ujostellut :)

Viljo treenit ovatkin viimeaikoina menneet hyvin. Se on nyt ihan uudella tavalla innostunut näistä etsintätouhuista :) On sillä vieläkin joskus vähän epävarmuutta maalimies kontakteissa, mutta tosi, tosi, tosi paljon se on kyllä kehittynyt. Ajattelinkin, että lisäisin nyt joksikin aikaa treenimäärää ja yrittäisin  viedä sitä nyt  eteenpäin niin paljon kuin vain ikinä on mahdollista. Täytyy yrittää tunkeutua vierailemaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ja porukoihin, että saisimme lisää kokemusta ja vieraampia maalimiehiä :)