Treeni-into nimittäin :) Viime päivinä on tullut jäljestettyä, esineruutuiltua, tokoiltua ja treenattua etsintäjuttuja. Ja kaikki on mennyt superhyvin :))))

Sunnuntaina oli varsinainen tehopäivä.

Aloitimme puolilta päivin pelastusetsintätreeneillä. Kaksi maalimiestä (tai tässä tapauksessa naista:) piiloutui metsään ja pikku-Viljo lähti heitä etsimään. Olin oikein tyytyväinen Viljoon. Se on nyt selkeästikin tajunnut mistä hommassa on kyse :)  Se ei enää jännitä maalimiehiä, vaan etsii innokkaasti ja varsin vauhdikkaasti.

Tässä muutama kuva muista treeneihin osallistuneista :)

Kelpie Kita

607721.jpg

Paimensukuinen lapinkoira Dimi

607739.jpg

Bordercollie Lily

607724.jpg

Dimi ilmaisee

607719.jpg

Iltapäivällä lähdimme Hannan ja Veetin kanssa esineruutuilemaan :) Tallasimme kisakokoisen ruudun, johon piilotettiin 3 pienehköä esinettä. Kaksi aika eteen ja yksi oikeaan takanurkkaan. Voi V-veljekset Toivo ja Veeti suoriutuivat urakasta aika samalla tyylillä :) Molemmat singahtivat vauhdilla alueen takaosaan ja siellä sitä sitten juoksenneltiinkin. Takaesineen molemmat pojat löysivät nopeasti, mutta lähellä olevat tuottivat vaikeuksia :( Ihan selkeästi pitäisi nyt ottaa tehokuuri lähellä olevia esineitä. Toivo ainakin etsii yleensä aina paljon tehokkaammin ja mieluummin takaa.

Viljolle otin kaksi esinettä. Hanna kävi viemässä ne siten, että ensimmäinen jätettiin n. 10-15m päähän ja toinen suoraan linjaan sen taakse ehkä 20-30 metriin .Takimmainen esine löytyi nopeasti. Palautuksessa Viljo tiputti esineen, mutta korjasi nopeasti virheensä :) Lähempänä oleva esine olikin sitten hankala. Viljo etsi toooosi kauan ja kerran tökkäsi itsensä johonkin risuun :( Vauhti hidastui hetkeksi ja ehdin jo pelästyä että se satutti itsensä pahasti. Juuri kun olin huutamassa sitä pois, Viljo pisti uuden vaihteen päälle ja jatkoi reippaasti hommia :) Mietiskelin jälkeenpäin, että kannattaisi varmaan tallata Viljolle vähän kapeampi alue. Tosi hyvin ja sisukkaastihan se työskentelee (eikä varmasti tule pois ennenkuin esine on löytynyt:), mutta homma voisi hieman helpottua jos alue ei olisi niin suuri. Samalla Viljo saattaisi myös oppia etenemään suorempaan :) Nythän sillä on aikalailla samanlainen tyyli kuin Toivollakin. Menee mihin lystää :)

Kun esineet oli löydetty ajelimme Hannan kanssa tottiskentälle. Paikanpäällä odottelivat jo Kati ja Viljon taitava Into-veli :) Hanna halusi ottaa Veetillä paikallamakuun häiriösssä, joten Toivo pääsi häiriköimään. Tein sen kanssa vähän seuraamista, noutoja ja otin myös pari luoksetuloa. Seuraaminen oli edelleen kamalaa ja luoksetuloissa ihmeellisiä liiasta innosta johtuvia ongelmia. Ensimmäisellä kerralla Toivo lähti kuin raketti, tuli kokomatkan lujaa ja myös jatkoi samaa vauhtia mun ohitse.. Toisella kertaa ei vaivautunut edes odottamaan luoksetulokäskyä, vaan varasti. En jaksanut korjata, vaan annoin sen tulla loppuun asti. Nytkin tuli lujaa, mutta tällä kertaa muisti jarruttaa :) Kovasta vauhdista johtuen liukui kuitenkin eteentulossa vähän vinoon. Otin sitten vielä lopuksi luoksetuloja ihan lyhyeltä matkalta ja ne ok.

Häiriköinti harjoitusten jälkeen Toivo pääsi tekemään tunnaria. Ajatuksena oli laittaa Toivoon nyt sen verran painetta, että saisin sen toimimaan vähän rauhallisemmin. Jätin Toivon istumaan muutaman metrin päähän kapuloista, vein itse oman ja jäin ihan siihen kapulakasan viereen seisomaan. Sitten annoin Toivolle luvan etsiä oman ja yritin äänellä ja eleillä saada sen tulemaan rauhallisemmin. Ei onnistunut kovinkaan hyvin. Joka hemmetin kerta Toivo lähti ihan yhtä lujaa ja suorastaan syöksyi kasalle :( Otin vaikka kuinka monta toistoa ja välillä meinasin hiiltyä ihan oikeastikin. Ei mitään vaikutusta :( Toivo ei yksinkertaisesti ota mua tossa tilanteessa tosissaan :( Hittolainen.

Viljolla otin pari luoksetuloa, muutaman noudon ja vähän seuraamista + kaukoja. Meni ihan ok. Viljo oli jo hieman väsynyt päivän uurastuksesta ja meno oli vähän rauhallisempaa kuin yleensä.

Tässä vielä lopuksi pari kuvaa Veetistä ja Intosta :)

Veeti

607773.jpg

607770.jpg

607768.jpg

Into

607774.jpg

607776.jpg

607778.jpg