Voi että kun oli mukavaa :) Kyllä ulkosalla on vaan ihan erilaista treenailla kuin pölyisessä maneesissa.

Toivokin meni yllättävän hyvin. En tiedä mikä ihmevaihe tämä nyt on, mutta Toivo on viime aikoina kulkenut agilityssä loistavasti :) Viime viikonlopunkin kisoissa meno oli melkein koko ajan hallittua (yhtä ylimääräistä pikku lenkkiä ei lasketa;) ja Toivo loistavasti kuulolla. Ainoa mikä meillä edelleen tökkii on puomin ylösmeno :( Toivo perhana ei pysähdy koskaan ekalla kerralla, vaan joudun ottamaan sen aina niska-pers otteella takaisin :((( Sen jälkeen kaikilla seuraavilla toistoilla/radoilla ylösmeno on loistava :)) Harmi vaan, että kisoissa ei pysty tekemään samaa ja Toivo pääsee luistamaan hommasta. Nyt ei voi pitää edes kisataukoa ja hinkata kontakteja kuntoon, vaan on pakko kisata ahkerasti jos mielii saada nollat kasaan ja päästä sm:iin.

Alikiidon lisäksi viimeaikoina on tokoiltu, treenattu esineitä ja käyty pelastuskoiratreeneissä :)

Tokossa olen aloittanut uutena asiana Viljon kanssa noudon :) Etupäässä olen ottanut pelkkää nostoa ja palkannut heti lelulla. Täysin tyytyväinen en ole edistymiseen ollut. Viljolla on tosi voimakkaana etujalkojen käyttö ja se tahtoo tehdä kapulalle aina tappoloikan :(  Mietiskelin vähän, että kannattaisiko opettaa Viljo ottamaan kapula jo tässä vaiheessa takakautta?? Vähän epäilen, etten tule noilla nostoharjoituksilla kuitenkaan saamaan tapaa kokonaan pois. 

Luoksetuloa olen ottanut nyt jokusen kerran ruokakupilla (kiitos vinkistä Nina!!:) ja se toimii tosi hyvin. Luoksetulo on nopea ja Viljo pystyy sekä odottamaan rauhassa että juoksemaan ääntelemättä :))

Esineitä olen treenaillut pääasiassa tuulta hyväksi käyttäen. Toimii oikein hyvin :) Toivokin osaa käyttää nenäänsä loistavasti :)) Sitä en sitten tiedä saanko koskaan yhdistettyä tätä treeniä varsinaiseen esineruutuun. Toivolla on jotenkin se juokseminen niin voimakkaana, että välittömästi tilaisuuden tullen se lähtee kuin raketti :D

Pelastuskoiratreenitkin ovat menneet vähän parempaan suuntaan :) Olen nyt ottanut Viljolle pakoja ja lelulla vielä nostanut sitä ennen maalimiehen lähtöä. Itse en kyllä yhtään tykkää tästä tavasta ja se on kaikkea muuta kuin mitä olin alunperin suunnitellut, mutta ei auta. Mikään muu ei oikein toimi. Viljoa on pakko tällä hetkellä kuumentaa, että se unohtaisi jännityksensä. Toivottavasti saisin sille tätä kautta niin suuren motivaation, että pystyisin kohtapuoliin tekemään erityyppisiä harjoituksia. Sinänsä en kyllä jaksa kantaa hirveästi huolta mistään nenänkäytöstä sun muusta vielä tässä vaiheessa. Tärkeintä on nyt saada Viljolta jännitykset pois ja maalimiehet mukaviksi :))