Käväisimme Katin ja Veli Inton kanssa Mouhijärvellä Aaltosen Marian agilityopissa. Harjoittelimme irtoamista, käännöksiä ja pieniä radan pätkiä.

Viljo kulki yllättävänkin kivasti.  Irtoamista se ei tosin meinannut aluksi millään tajuta :) Teimme niin, että Mari oli lelun kanssa houkuttelemassa ensin parin esteen takana ja sitten kun se onnistui, niin kolmen. Viljo ei aluksi noteerannut Maria mitenkään :) Ei vaikka sitä kuinka huudeltiin ja lelua heiluteltiin. Viljo oli  jotenkin vaan niin innoissaan tekemässä hommia kanssani, että vieraan huutelut olivat sille aivan ilmaa. Kun koitin näyttää kädellä suuntaa, niin Viljo ilmeisesti luuli että kysessä on jonkin sortin etsimisharjoitus ja alkoi vain innokkaasti nuuskutella ympäriinsä. Lopulta kuitenkin Viljon lamppu syttyi ja sen jälkeen se irtosikin varsin vauhdikkaasti :)

Käännökset onnistuivat loistavasti. Viljo on niiiin paljon kuuliaisempi (ainakin vielä;) kuin Siru ja Toivo ja haluaa ihan eri tavalla tehdä yhteistyötä kanssani. Mulla ei ole oikeasti vielä koskaan ollut tuollaista koiraa joka kääntyy ja vieläpä siihen suuntaa minne haluankin :) Teimme harjoituksia, joiden avulla koiraa opetettiin kokoamaan itseään ennen hyppyä. Tätä taitoahan tarvitaan käännöksissä, joissa halutaan koiran kääntyvän mahdollisimman tiukasti, eikä tekevän mitään jättimäistä laakahyppyä. Mari neuvoi tekemään niin, että juuri ennen hyppyä palkkaa koiran. Tämä toimi Viljolle tosi hyvin :) Vaikka se tuli kuinka lujaa tahansa, niin hienosti se sai pysähdyttyä aina juuri ennen hyppyä. Kokeilimme myös muutaman kerran kuinka kääntyminen sitten toimii hypyn kanssa. Nämä myös tosi hyviä. Joka kerralla Viljo kokosi itsensä tosi hienosti ennen estettä ja kääntyi ihan siiveikkeitä nuollen. Hienoa :) Näitä jatkamme ehdottomasti!!

Ratapätkätkin sujuivat yllättävän hyvin. Ainoa ongelma niissä oli oikeastaan se, ettei Viljo vielä osaa hakea esteitä :) Tämä aiheutti ohjaamiseen välillä pienoisia vaikeuksia... Tosi hyviä pätkiä saimme kuitenkin aikaiseksi ja Viljo tuntuu kyllä varsin kivalta ja suht helpolta ohjattavalta :)) Se reagoi todella nopeasti ohjaukseen ja kulkee LUJAA!!! Mari sanoikin, että Viljo on formula :) Viljon nopeudesta huolimatta mulla ei oikeastaan ollut mitään vaikeuksia ehtiä sitä ohjaamaan. Ehkä asiaan auttaa se, että mulla on jo entuudestaan kokemusta kahdesta supernopeasta koirasta :D

Kaiken kaikkiaan tosi kivat treenit :)))