Huh, huh hellettä. Aivan liian kuumaa meikäläiselle :(

Eilen illalla käytiin pitkästä aikaa agilityilemässä. Muut ryhmäläisemme Jukka ja Kiti sekä Iida ja marsut halusivat harjoitella irtoamista ja vauhtia. Me ei tarvita kumpaakaan lisää (pikemminkin päinvastoin:), joten meille suunniteltiin hieman erilaiset radat kuin muille :) Tosin otettiin mekin vähäsen vauhtipätkiä ja loppusuoraa :))

Toivo oli taas yllättävän kuuliainen. Saa nähdä kuinka kauan tätä tällä kertaa kestää.. Yleensä Toivo on tauon jälkeen aina jonkin aikaa kiltti ja kultainen, mutta jossain vaiheessa sitten räjähtää. No, pitää nyt nauttia sen aikaa kun pystyy :)

Testailin jälleen sylkkäriä ja se ei vieläkään lähde sujumaan :( Toiseen suuntaan Toivo taipuu ihan ok, mutta toiseen suuntaan ei sitten niin millään (saattaa kylläkin johtua enemmän onnettomasta ohjaajasta, kuin koirasta;). Kokeilin kääntää vasemmalla kädellä ja oikealla kädellä ja molemmilla yhtäaikaa. Pitkän ja tuskallisen hinkkauksen jälkeen käännös saatiin sujumaan jotenkuten ilman vauhtia. Esteen-parin takaa taisin onnistua peräti kerran :)

Kokeilin myös erilaisia sivusuunnassa tyrkkäyksiä (ei taida olla mikään virallinen termi:). Nämä onnistuivat aika kivasti ja näitä voisi oikeasti käyttääkin paljon enemmän. Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse saattaa koiraa jokaikiselle esteelle :)) Iida ehdotti, että tähänkin kannattasi opettaa joku ihan oma käsky.

Testasin myös Iidan marsuilleen käyttämään pyörähdystä kepeillä. Toimi oikein hyvin, vaikka tuskin koskaan uskallan kokeilla samaa kisoissa.. Pyörähdys tehtiin kohdassa missä tultiin hypyn kautta noin 45 asteen kulmassa kepeille. Koira lähetettiin hypylle ja tämän jälkeen ohjaaja kääntyi paikallaan n. 180 astetta ympäri, jolloin koira jäi selän taakse. Ja käännöstä ei siis tehty keppien suuntaan kääntyen kuten yleensä, vaan poispäin kepeistä. Äh, hieman vaikeaa selittää. Tajusikohan kukaan :)

Toivon treenien jälkeen ennätin ottaa Viljollakin kaikkea pientä. Kokeilimme käännöksiä siivekkeiden ympäri ja tietysti putkeen menoa. Viljo on selvästikin kehittynyt. Se kääntyili jo varsin kivasti ja ohjautui aikalailla sinne minne pitikin. Tosi sähäkkä ja kahjohan se edelleen on :) Tälläkin kertaa se rysäytti useamman kerran siivekettä päin kääntyessään liian tiukasti. Tässäkin lajissa Viljo on palkkauksen suhteen tosi jännä. Se käy ihan kuumana kun lelu on mulla ja pinkoo miljoonaan sen perässä. Sitten kun se saa sen, niin se sylkee sen ihan heti pois ja suorittaisi mieluummin lisää esteitä :) Tekeminen on Viljolle selvästikin palkitsevampaa kuin itse se palkka. Tällä hetkellähän se ei haittaa mitään, mutta mua vähän huolestuttaa kuinka mahtaa jatkossa käydä..