Aamulla tuli käväistyä pitkästä aikaa Niihaman pk-kentällä.

Toivo:

 • Alkuun seuraamista. Meinasi olla vähän vallaton, mutta kun tein jokusen nopean pysähdyksen ja korjasin oikeaan paikkaan, niin sen jälkeen piti paikkansa loistavasti :)) Muutenkin meno tuntui yllättävän tasaiselta ja hyvältä.
 • Liikkeestä istuminen. Eihän se Toivo enää osannut istua :( Oli jotenkin väärässä vireessäkin. Korjasin pari kertaa pakotteella ja sen jälkeen osasi taas istua. Ja vieläpä oikein nopeastikin :))
 • Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo. Maahanmeno sikanopea ja valmisteleva osuuskin oikein hyvä. Luoksetuloon laskin n. 50 askelta. Tuli lujaaaaaa!! Palkkasin vauhdista.
 • Noutoja. Ensin yksi 2 kg kapulalla. Jätin Toivon istumaan ja kävin heittämässä kapulan vähän edempää, että sain pidemmän noutomatkan. Lisäksi vielä peruutin Toivon lähtiessä noutamaan, jotta takaisintulomatkasta tulisi vieläkin pidempi. Toivo teki tosi hyvän noudon :) Ainoa moka oli oikeastaan se, että korjasi kerran otettaan nostaessaan kapulan maasta. Sitten yksi nouto 650g:sella. Toivo on heittotilanteessa ärsyttävä korppikotka! Valuu alas ja lisäks samalla kun heitän, niin saattaa siirrellä kerran-pari etujalkojaan :( Nouto oli mielettömän hyvä. Täysillä kapulalle ja täysillä takaisin :)
 • Loppuun vielä eteenmeno. En viritellyt, mutta arvasi silti mikä on vuorossa ja oli vähän turhan innokas :) 
Viljo:
 • Alkuun kikkailuja 2 kg kapulalla. Ajattelin etukäteen, että Viljo ei sitä ikipäivänä tule noutamaan, mutta itseasiassa se oli hyvinkin innoissaan :) Alkuun annoin sen vain juoksennella kapula suussa, että se tottuisi painoon, ym. Tämän jälkeen tein yhden palautuksen pitkältä matkalta. Viljo kiisi tulemaan tosi hyvää vauhtia ja vapautin ennenkuin ehti loppuunasti. Vauhdista en uskalla palkata, enkä myöskään halunnut ottaa sivulle asti. Nyt teinkin vain niin, että sanoin "vapaa", innostin juoksemaan ja lopuksi vähän revitteltiin kapulalla.
 • Tasamaanouto 650 g kapulalla. Hieno nouto. Meni miljoonaa ja palauttikin ripeästi. Ainoa, mistä en pidä on loppupätkä. Himmaa vähän turhan aikaisin ja ärsyttävästi kääntyy ympäri ja ikäänkuin peruuttaa sivulle. Mietin vähän, että pitäisikö kuitenkin vaihtaa tulemaan taas eteen?? Isoilla kapuloilla tuo suoraan sivulletulo näyttää rumalta :(
 • Liikkeestä istuminen. Tosi hyvä.
 • Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo. Edisti valmistelevassa osuudessa törkeästi. Maahanmeno suht nopea. Jonkun verran taas asetteli jalkojaan, joten ei vissiin pudonnut ihan kuin kivi? Viljollekin otin ylipitkän matkan n. 50 askelta. Juoksutin jalkojen välistä, joten tuli kuin raketti :)) Tähän on oma käsky, mitä en ole pilannut stopeilla ja paineistamisella ja voin kyllä sanoa, että tulee LUJAAA :D
 • A-estettä. En muista olenko koskaan aikaisemmin kokeillut? Nyt kuitenkin pari toistoa matalalla A:lla. Alkuun yritti ponnistaa harjalta, mutta tajusi pian idean :) Kokeilin myös normi A:lla. Tässä yritti aluksi kiertää, mutta jahka kerran sain yli, niin sen jälkeen sujui mainiosti :)
 • Hyppy. Kokeilin tätäkin aluksi pienemmällä (ehkä 80 cm?). Meni puhtaasti yli, joten testasin sitten vielä metrisellä :) Tästäkin ekalla kerralla puhtaasti yli, mutta sen jälkeen keksi alkaa ponnistamaan esteestä. Palasin sitten suosiolla pienempään, enkä alkanut hinkuttamaan. Viljon hyppytekniikka ei ole mikään paras mahdollinen :( Osittain voi johtua siitä, että kävi aika kuumana ja vähän sähläsi. Kauhoo kuitenkin liikaa vauhtia etuosallaan ja lisäksi yliojentaa hypyissä selkäänsä. Metriselle myös jonkin verran haki, mutta saattaa johtua myös kokemattomuudesta? Ajattelin nyt tehdä hyppyharkkoja ja hio tekniikkaa pikkuesteillä ja ehkä jumppasarjoilla (pitää kaivella jostain esiin ne hyypykurssin muistiinpanot:)).
 • Loppuun vielä eteenmeno. Olin vienyt pallon valmiiksi ja muistin vasta jälkeenpäin, että eihän Viljo osaakaan eteenmenoa. Sitä on tehty vain pari kertaa, eikä varmaan koskaan kyseisellä kentällä. No, sohottelin vähän oikeaan suuntaan kädellä ja sitten lähetin. Ja sinnehän se lähti :) Miljoonaa ja ihan viivasuoraan. Ja pallonkin löysi :D

Tottistelujen jälkeen hurautin Toimelaan lenkille + tekemään esineitä ja janoja. Aluksi esineitä. Tallasin tällä kertaa kaistaleen (15x60m). Sinne suoraan linjaan peräkanaan neljä pikkiriikkistä esinettä (5m, 20m, 40m, 60m).

Toivo aloitti. Meni ihan päin persettä :( Toivo ampui välittömästi taakse, löysi takaesineen ja lähti palauttamaan. Matkalla bongasi 40m olleen esineen ja vaihtoi siihen huudoistani huolimatta :( No, lähti sitten palauttamaan sitä ja matkalla törmäsi 20m olevaan esineeseen.. Nyt karjuin jo aikalailla, mutta siitäkin huolimatta vain jatkoi säätämistään. Hemmetinmoisilla "EI", "TÄNNE" huudoilla sitten lopulta tuli. Ilman esinettä ja sen näköisenä, että jaa "kutsuitko?" :P  Voi %€@&/€%€!! 

Viljo oli huomattavasti pätevämpi. Kaksi lähimpää esinettä ihan oikeaoppisesti :) Kolmatta ja neljättä joutui etsimään hieman kauemmin.

Sitten ne Toivon janat. Takajälki oli päivän sana. Yritin laskea virettä reilusti ennen lähetystä ja vähän Toivo ehkä nöyrältä näyttikin. Siis siihen asti kunnes lähetin.. Sen jälkeen ja paskat :( Eteni kyllä hienosti suoraan, mutta vauhtia ihan liikaa ja kurvasi raketinlailla takajäljelle :(( Tein yhden janan myös niin, että jätin Toivon odottamaan. Näyttäydyin janalla ja Toivo sai katsella mihin suuntaan kävelin. Siltikin otti takajäljen :-O Tässä kohtaa meinasi jo vähän huumori loppua... No, ehkä ensi kerralla paremmin :)