Nopeasti viikko on vierähtänyt :( No, onneksi on paljon tullut tehtyäkin :) Pitkiä, useamman tunnin metsälenkkejäkin ehti tehdä joka päivä. Ihanaa :D Välillä oltiin matkassa isommalla porukalla ja välillä taas vaeltelin vain omat koirat seuranani. Uusia hyviä metsäreittejä tuli löydettyä useampikin.

Tällä viikolla korkattiin hallikausi. Agilityseurallamme (Takut) on tänä talvena käytössä lämmin sisähalli peräti kuutena päivänä viikossa! Luksusta!! Ainoa miinus asiassa on se, ettei mulla ole agilitykoiraa :( Harmittaa kyllä aikalailla :(( Käväisin kuitenkin hallilla maanantaina ja myös lauantaina treenailin vähän tokokoulutusten jälkeen. Minttukin oli matkassa mukana ja pääsi kokeilemaan pari kertaa niin putkea kuin keppejäkin. Ihan kivasti se menee ja on innokas :) Hieman totuttelemista siinä kuitenkin on.. Omissa koirissa on ollut alussa huomattavasti enemmän draivia ja ne ovat tehneet jotenkin paljon totisemmin ja enemmän tosissaan. Minttu sensijaan hmm.. no se on sellainen iloinen humputtelija :P 

Perjantaiaamuna käytiin Viljon kanssa Mahnalassa paimentamassa. Kainuun harmakset olivat edelleen vauhdikkaita ja liikkuvaisia :) Meni kuitenkin hyvin (tai siltä musta ainakin tuntui:) Viljo oli edelleen aika cool ja poispäinajossakin onnistui muutama pätkä yliodotusten :D Viljolle selkeästi sopii tämäntyyppiset tosi kevyet lampaat. Sen itseluottamus kasvaa ja eläintenlukutaito paranee. Se näyttikin paljon tyylikkäämmältä paimenelta ja välillä eteni ihan sellaisena matalana lituskana, mitä se ei oikeastaan koskaan mun mielestä tee esim. Ninan ja Peten lampailla. Saas sitten nähdä kuinka nopeasti nämä Kainuun harmakset saadaan ensi kesänä omalla pienellä paimenporukallamme tahmaantumaan :P 

Tokoiltuakin on tullut useampaan otteeseen. Tänään vietimme peräti neljä tuntia Nokialla Meirän hallissa tokoillen. Koiria oli menossa mukana kymmenkunta ja ihmisiä sitten muutama vähemmän. Itse treenailin molemmilla pojilla.

Toivo:

 • Idari. Tein ilman käskytystä pari kertaa istumiseen asti. Ihan ok. Kulmia jonkun verran ennakoi..
 • Kaukot. Kisamaista sarjaa kaukaa. Napakat ja nopsat vaihdot. Ehkä aavistuksen liikkui taaksepäin!?
 • Eteentuloja. Olen nyt jonkun aikaa palkannut ojentamalla namin/lelun Toivolle juuri ennenkuin ehtii törmätä. Tämä onkin parantanut loppupätkää melkoisesti. Nyt ymmärtää jarruttaa hyvissä ajoin :))
 • Ruutu. Mietin pitkään uskallanko ottaa vai en. Alusta nimittäin näytti vähän arveluttavalta (kirkkaanpunainen matto, joka koostui useita pienista ja aika irrallisista palasista..). Kokeilin aluksi hieman lähempää. Alustan kanssa ei ongelmaa, mutta paikan kanssa pikkaisen.. Toivo pyörähti ainakin pari kertaa ruudun sisällä. Otin myös merkin kautta. Merkille menossa äänteli (otin takaisin) ja ruutuun lähtiessä samaten (en uusinut). Ilmeisesti harmitti, kun ei päässyt niin lujaa kuin olisi halunnut :P
 • Toisen kierroksen aloitin myös idarilla. Tällä kertaa liikkurin kera. Suoritus oli melkoinen.. Toivo ennakoi kaikki käännökset ja lisäksi teki ainakin istumisen jo liikkurin käskystä.. Oli muuten sikanopea :) Seuraaminenkaan ei mitään loisteliasta ollut ja itse sössin seisomisen antamalla käskyn tosi huonossa kohdassa. Toivo joutuikin hieman korjaamaan asentoaan.
 • Tunnari. Tämä oli loistava!!
 • Seuraamista vielä lopuksi pallo kainalossa. Paikka tosi hyvä, mutta asento aika istuva..

Toivon kanssa pitäisi tehdä liikkeitä liikkurin kanssa ja PALJON!!

Viljo:

 • Sir William oli innokas kuin ilmapallo :)
 • Luoksetuloja läheltä. Olen palkannut nyt jonkin aikaa pudottamalla pallon leuan alta. Tulee kuin raketti ja yleensä vielä suoraan :) Näin tänäänkin :))
 • Tasamaanouto kerran vauhdista palkaten (Viljo ei siis edelleenkään osaa sitä luovutusasentoa..) .
 • Ruutu (tai oikeastaan aluksi merkin hinkutusta). Jäi TAAS vinoon ja jäi liian kauas. Lisäksi asento ei todellakaan mikään seisominen.. Ruutuun meni lujaaaaaaa.. Kävi matkan varrella myös maton alla, mutta jatkoi sinnikkäästi ruutuun ja pysähtyi jopa ihan oikeaan kohtaan!! JEE!!
 • Seuraaminen tai oikeastaan iloinen yhdessä hyppely :) Tein pitkään ja hartaasti ja tylsästi, mutta siltikin Viljolla tuntui olevan liian hauskaa.. Kontakti hyvä ja paikkakin ihan kelvollinen, mutta jalat ei kyllä osu maahan kuin hyvin satunnaisesti.
 • Idari. Ilman kulmamerkkejä istumiseen asti. Seuraamista lukuunottamatta oikein hyvä.
 • Kaukot. Yllättävän hyvät!!! Teki nopsasti ja puhtaasti. Lisäksi pysyi melkein paikoillaan. Ihmeellistä :-O
 • Tauon jälkeen paikallaolot. Istuminen. Oli haistellut. Mrrrr.. Sikapossu. Paikallamakuu. Vaihtoi heti lonkalle kun jätin. Loppukuvioissa istuminen jäi hiukan vajaaksi erinomaisesta vartaloavusta huolimatta :D
 • Tunnari. Joopa-joo. Teki ehkä maailmankaikkeuden nopeimman maistelutunnarin. Nam-nam-nam ja kun osui omalla nappasi sen salamana ja palautti. Tehtiin sitten uudestaan lyhyemmältä etäisyydeltä ja lisäksi menin kapuloiden luokse kyttäämään + kieltämään. Ei kuitenkaan oikein onnistunut. On niin pirunnopea..
 • Merkkiä. Osaa kyllä tämän aivan loistavasti kun otetaan omana treeninään..

Vähän sellaista puuhastelua. Viljon kanssa on kyllä kiva tehdä, mutta kun tavoitteita ei kauheasti ole niin edistymistäkään ei hirmuisesti tapahdu.

Kiitos treeniseurasta! Mennään uudestaankin :))