Tesomalla jälleen kera Sarin ja vesikoirien. Sari oli hieman elpynyt, mutta oma olo kehnompi kuin viimeksi :( Surullinen, väsynyt ja tautinen :(((

Toivo aloitti tällä kertaa ruudulla :) Tein kaksi toistoa, palkaten molemmilla kerroilla ruutuun. Molemmat hyvin, lujaaaaa ja aivan nappipaikalle.

Sitten sitä luoksetuloa. Otin aluksi yhden suoran, jossa tuli lujaa ja lopussa hieman törmäsi. Stoppeja kokeilin samalla tavalla kuin tiistainakin eli palautin takaisin käskynantokohtaan jos valui. Tässä huomasin myös kuinka helposti omat kriteerini alkavat löystyä.. Eka yritys oli huono ja palautin. Toisella kerralla teki lukkojarrutuksen-pompun-uuden lukkojarrutuksen. Mietin hetken palkkaanko vai en ja palkkasin. Huono minä :( Kolmas yritys loistava ja täydellinen lukkojarrutus. Äh, en ymmärrä miksi jatkuvasti löysäilen ja palkkaan myös vähän sinnepäin suorituksia!? Jotenkin se pallon heittäminen on niin palkitsevaa myös itselle :P Pitäisi muistaa, että jos joutuu miettimään onko suoritus tarpeeksi hyvä vai ei, niin yleensä se EI ole!!

Tämän jälkeen vielä uudestaan merkkiä ja tässä olen näköjään löysäillyt ihan yhtä lailla :( Jostain kumman syystä olen viimeaikoina päästänyt ruutuun/noutamaan, vaikka paikka merkillä ei ole hyvä. Ja sehän näkyy suorituksessa ihan heti!! Nytkin jäi jatkuvasti vinoon ja vasta kun kerroin, että sinne taakse on mentävä, niin paransi suoritustaan. Ärsyttävää!! Ja ihan oma moka.

Tein myös yhden noudonpalautuksen piiiiiitkältä matkalta. Tuli täysillä :D

Testasin viime sunnuntain agikisoissa seuraamista ja havaitsin, että hetikun Toivon vire on korkeampi, niin pallo kainalossa ei toimikaan enää niin hyvin :( Edistää törkeästi, eikä pelkkä palkka riitä pitämään Toivo-setää oikealla paikalla. Näinollen teinkin tänään hieman ikävämpiä treenejä (=seuraamispätkää nopeilla pysähdyksillä ja jos ei ole skarppina ja pidä paikkaansa, niin niska-persotteella takaisin). Harjoitus ei onnistunut ihan suunnitellusti, sillä Tonanza oli oletettua lipevämpi :) Siitä ei ole helppo saada otetta talvirukkasilla, kun se on niin lyhytkarvainen. Sinänsä tämä ei haitannut, sillä ensimmäisen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Toivo oli aivan kympillä mukana ja piti paikkana loistavasti!!! Hienoa :) Ihannetilannehan olisi ettei niitä pakoitteita tarvitsisi edes käyttää..

Kaukoja otin Sarin hypellessä ja häiriköidessä. Kerran vilkaisi puolella silmällä, mutta muuten oikein hyvin.

Lopuksi vielä tunnari. Tämäkin oli tänään tosi hyvä. Meni lujaa, mutta rauhoittui namit syötyään. Joutui haistelemaan tosi pitkään ennenkuin osui omalle, mutta ei kuitenkaan alkanut hätäilemään :) Palautus hyvä.

Toivo oli tänäänkin vallan pätevä <3 Eniten ottaa päähän omat mokailut..

Sitten sir Williamin vuoro.

Aloitin luoksetuloilla. Aluksi yksi suora, missä vauhti hyvä :) Sitten yksi stoppi reippaalla vartaloavulla. Tämäkin hyvin. Kolmas jälleen suora ja tässä himmaili. En palkannut, vaan otin uudestaan. Hieman ehkä paransi? Kokeilin myös keskimmäistä pätkää (seisomisesta maahanmenoon). Kun liikun, niin ihan ok, mutta jos olen paikallani niin tulee hitaaaaaaaasti. Itse maahanmenot kuitenkin ok.

Yksi samanlainen noudonpalautus kuin Toivonkin kanssa. Ihan ok.

Ruutua kokeilin myös. Aluksi kutsuruutuna. Hyvin. Sitten vapaamuotoinen lähetys merkille ja siitä ruutuun. Merkki ok, mutta ruutuun kiisi tsiljoonaa ja jatkoi samaa vauhtia ruutunauhat mukanaan ruudusta yli... Uusinta hieman lyhyemmältä matkalta ja vieläkin ylitse (palaa kyllä takaisin ruutuun, mutta silti..). Kolmannella kerralla nappisuoritus. Otin myös kerran niin, että ruudussa on lelu (ei ehkä kovinkaan järkevää.... mutta kun Viljo niin pitää siitä:). Nyt merkillemeno huono. Valuu hitaasti vatsallaan kun etana kohti merkkiä. Ruutuun sensijaan pinkoo kuin viimeistä päivää...

Sitten ohjattua. Aluksi palkka merkin takana. Ok. Sitten vauhdista merkille ja vasemmanpuolen haku. Muuten ok, mutta lujempaa saisi tulla takaisin.. Viimeisenä kisamainen lähetys merkille, oikeanpuolen haku ja palkka vauhdista.

Pikku pätkä seuraamista. Huonoa :( Ei pompi, mutta edistää.

Lopuksi tunnari. Lujaa namikasalle, rauhallinen haistelu ja osui omalle suht pian. Palautus taas ällöhidas. Ravilla :(

Äh, en tiedä millä ihmeellä saisin oman pääni paremmin kasaan. Mua häiritsee edelleen Viljon hitaus tietyissä asioissa. Tiedän, ettei tokokoiran tarvitse olla mikään mieletön tykki, mutta silti.. Tiedän myös, että Viljo on oikeasti varsin hyvä ja taitava pikku-koira ja se napsisi satavarmasti kisoissakin oikein hyvät pisteet melkein mistä liikkeestä tahansa. Mutta silti.. Viljon SE juttu on aina ollut sen nopeus. Siinä missä Toivo on tosi intensiivinen ja voimakas, niin Viljon on parhaimpia puolia ovat sen mieletön nopeus ja sähäkkyys. On vain niin kovin vaikeaa olla aidosti tyytyväinen, kun tietää mitä suoritus voisi parhaimmillaan olla.. Ja ennenkaikkea, koska on itse niin huono, ettei pysty saamaan koirasta sen parhaimpia puolia esiin :((