Tokoiltu on ja paljon :) Päivitykset vaan laahaavat sen verran jäljessä etten edes yritä muistella vanhoja treenejä, vaan siirryn suoraan tämän päiväisiin.

Tänään olikin oikein luksustreenit! Pääsimme järkyttävää myräkkää karkuun Nokialle lämpimään halliin :) Mukana menossa Kati, Tiina, Emma ja Timo. Kaikki koirat olivat hmm. varsin vallattomia :D

Aloitimme paikallaoloilla. Ensin istuminen, jossa ei mitään ongelmia. Sitten makuu.. Olen tosi usein palkannut istumisen vapauttamalla Viljon piilolle ja nyt en sitä tehnyt. Ehkä juuri tästä syystä Viljo oli kuin lentoon lähdössä.. Alkukäskytykset hyvin, mutta kun jätin koiran niin Viljopa pompsahti makuullaan pikkaisen perääni :( Itse en tätä kylläkään huomannut.. Koko piilossa oloajan Viljo oli aika levoton. Se oli vaihtanut lonkalle ja lisäksi jokusen kerran VINKUI!! Koirien luo palatessa Viljo singahti mua vastaan. Laitoin uudestaan maahan ja taas kun kävelin poispäin, pomppasi perään. Kolmannella yrityksellä pysyi mutta kun erehdyin kehumaan rauhallisesti, niin sir Williamilta lähti lopullisesti mopo käsistä ja se ampaisi kuin ohjus piilolle... Tässä vaiheessa mua nauratti jo sen verran, että annoin olla. Käskytin muille loppukuviot Viljon juoksennellessa hurjaa vauhtia piilolla lelua etsimässä..

No, en jaksa asiasta kovinkaan paljoa huolestua :) Paikallaolot ovat olleet ihan hyvät aikaisemmin, joten luotan siihen, että tämä oli vain joku ihmeellinen sekoilukerta :P Harjoittelulistalle nyt ainakin istuminen+makuu ilman välipalkkausta ja lisäksi tekisi kovasti mieli opettaa Viljo ottamaan suoraan lonkka-asento. Luulen että sen on kieron selkänsä takia hankala maata normiasennossa.. Mietinnän alla edelleen myös pää maassa tyyli.

Yksittäisliikkeissä aloitin luoksetulolla. Pari kertaa vika pätkä (maasta-sivulle) ja kerran seisomasta maahan + maasta sivulle. Teki tosi hyvin. JEEE!! Maahanmeno on tosi nopea ja vauhti vain kiihtyy loppua kohden :) Tässäkin pitäisi jo edetä.. Nopeaoppisella koirallahan suoritukset vakiintuvat aika nopeasti. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että jos jotain ketjun vaihetta toistaa liian kauan, niin siihen on sen jälkeen enää vaikea lisätä uusia palasia. Eli Viljon kanssa pitäisi jo aivan ehdottomasti siirtyä ottamaan kokonaista luoksetuloa!! En vain uskalla :D

Ruudunpaikkaa tein naksulla + namilla. Tämä on parantanut tosi paljon Viljon stoppeja ja lisäksi paikka ruudussa on nyt suht kiva :) Ei enää rallattele niin pitkälle. Muutaman kerran tein merkinkin kautta ja nämäkin hyvin. En ole käyttänyt mitään lätkää, vaan ainoastaan naksauttanut kun Viljo osuu oikeaan kohtaan. Varsin innokas sir William tähän hommaan kyllä on..

Jäävistä tein maahanmenon ja istumisen. Molemmat supereita <3

Seuraaminen ei sitten ollutkaan niin hyvää.. Olen pitkän aikaa tehnyt tosi olemattomalla palkalla ja seurauttanut PALJON!! Muutama päivä sitten (jostain kumman syystä) aloin taas palkkaamaan runsaasti namilla ja samantienhän Viljon seuraamisinto kohosi potensiin sata. Ja Viljon tapauksessa se ei tosiaankaan ole mikään hyvä asia :) Nytkin se kävi liian kuumana ja ehti kekkuloida kaikkea ylimääräistä. Äh, vaikeaa. Jotenkin on vain niiiiiiin vaikeaa olla palkkaamatta (jos Viljo vaikka latistuu ja lakkaa yrittämästä. Tai kyllästyy koko touhuun:P). Mulle sopis tähän seuraamisliikkeeseen joku sellainen kunnon lahna, mistä en varmana saisi yli-innokasta :))

Lopuksi vielä kaukoja. Nämäkin ihan ok. Maasta seisomaan nousussa edelleenkin pakittaa..

Virallisen osuuden jälkeen saatiin tutustua ihanaiseen shelttipupsiin <3 Neppari oli huippureipas ja hurmasi + villitsi koko koiralauman. Manu ja Viljo taisivat kaikkein eniten mennä sekaisin tästä hurmaavasta pikku neidistä :))