Tiistaina korkattiin Toivon kanssa agilityn ulkokausi :) Kivaa oli päästä ulos liitelemään, vaikka reenit menivät aika surkeasti. Olin itse aivan kuutamolla, enkä saanut ohjattua Toivoa oikein mitenkään :( Toivo tiputteli rimoja, teki jättikaarroksia ja sinkoili ihan mihin sattuu :(( No, tästä ei voi olla tie kuin ylöspäin :)

Tokoa on tullut tehtyä useampanakin päivänä :) Viljon kanssa olen aloittanut uutena asiana ohjatun suuntien opettamisen. Keskiviikkona kokeilin ekaa kertaa ja silloin Viljo singahteli hallitsemattomasti lelulle, eikä tuntunut tajuavan treenistä pätkääkään. Torstaina kokeilin uudestaan ja kappas vaan, yön aikana Viljo oli pohtinut asioita ja treeni meni loistavasti :) Pystyin yhdistämään harjoitukseen samalla kertaa myös merkille lähetyksen ja muutenkin ottamaan jo aikalailla kisamaisesti (kapuloiden tilalla tosin oli vielä lelut:) Taitava Viljami!!

Torstaina ajettiin kevään ensimmäiset jäljet. Toivolle helpohko jälki kolmella esineellä ja muutamalla kulmalla. Lisäksi jäljellä oli lyhyt tiepätkä. Toivo nosti jäljen hyvin, mutta jostain syystä hieman sekoili ja seilasi alussa!? Tieosuuskin oli vaikea.. Toivo ei millään meinannut uskoa, että jäljentekijä on voinut kävelllä tietä pitkin, vaan yritti sitkeästi löytää jälkeä metsän puolelta.. Tiepätkän jälkeen loppujälki sujuikin sitten leikiten :) Kaksi esinettä nousi loistavasti, mutta kolmatta ei vaan löytynyt. Kävin sitä vielä jäljen ajettuanikin etsiskelemässä, mutta se oli kadonnut mystisesti :(

Viljolle tehtiin helppo ja aika lyhyt jälki kahdella esineellä. Kulmiakin taisi matkan varrella olla muutama. Viljo lähti jäljestämään vauhdilla ja siksakkasi alussa runsaasti. Bongasi kuitenkin hyvin ensimmäisen esineen ja kun kehuin, niin toi sen välittömästi mulle :) Tämän jälkeen Viljo hieman rauhoittui ja jäljestys oli muutenkin tarkempaa :)) Maasto oli suurimmaksi osaksi aika rytöä ja tiheätä kuusikkoa, joten kiitin taas onneani siitä että Viljo on tuollainen pikkutirri (Viljohan vetää niin pirusti, mutta koska se on niin pieni ja kevyt, niin sitä pystyy mukavasti jarruttamaan:)) Toinen (ja samalla viimeinen) esine löytyi myös hienosti ja Viljo sai herkutella purkillisella ruokaa :))

Perjantaina treenailtiin pelastuskoiraporukan kanssa pikapikaa Epilän voimalaitoksen vieressä. Kyseessä oli vähän raunion tapainen paikka, joka on täynnä kaupungin romua (kaivonrenkaita, ratakivi- ja tienpäällyskivikasoja sekä erinäisiä laatikoita, putkia sun muita).  Viljolle otin kolme maalimiestä, joista ensimmäinen piiloutui isoon puulaatikkoon, toinen kaivon renkaaseen ja kolmas kivipinojen väliin.

Viljo lähti jälleen hommiin vauhdilla :) Se sai nopeasti hajun laatikossa olevasta maalimiehestä ja innoissaan pyöri laatikon ympärillä, kiipeili sitä vasten ja yritti löytää sisäänpääsyä. Paikalle ehdittyäni avasin laatikon kannen ja Viljo sai palkkansa :) Toinenkin maalimies löytyi suht nopeasti. Viljo kiipeili kasoilla, sai maalimiehestä vainun ja sai jotenkin myös tungettua itsensä samaan pienenpieneen kaivon renkaaseen maalimiehen kanssa... Namit Viljo sitten nautiskelikin maalimiehen sylissä istuen :) Kolmas piilo osoittautui aika vaikeaksi. Tutkimme ensin huolellisesti alueen tyhjää puolta ja sai Viljo puikkelehtia sukkelasti kivikasojen ja putkien välissä. Viimeisestä maalimiehestä Viljo sai hajun jo kaukaa, mutta paikantaminen oli hieman hankalaa :) Maalimies oli piilossa kahden laattakasan välissä ja toisen kulkuaukon peitti iso muoviputki ja toisella puolella oli korkea ratakivikasa. Ratakivikasan ja laattakasojen väliin jäi juuri ja juuri koiran mentävä aukko. Viljo etsi ja pyöri ympäriinsä. Lopulta se löysi kasojen välissä olevan kapean aukon ja pujahti sinne. Maalimiehen haju pakkaantui ratakivikasapinoon ja Viljo kiipeli innokkaana sitä vasten, eikä millään meinannut huomata aivan selkänsä takana istuvaa maalimiestä :) Lopulta ja aivan vahingossa innokkaasti nuuskiessaan se käänsi päätään niin paljon, että käytännössä katsoen törmäsi maalimieheen :))

1457212.jpg