566388.jpg

No niin. Nyt on nukuttu yön yli ja kaikki näyttää taas huomattavasti valoisammalta :) Olen pohdiskellut kovasti asiaa ja olenkin aivan varma siitä, että Viljon ihme käytös johtuu siitä aiemmin sattuneesta koirahyökkäyksestä. Joku siinä maanantain tilanteessa ilmeisesti laukasi pahat muistot ja nyt pitää vain saada Viljo jälleen luottamaan siihen ettei kukaan tule sen päälle. Ei varmaan auta muu kuin koittaa hakeutua kaikkiin mahdollisiin paikkoihin missä näkyy koiria ja mielellään vielä erirotuisia koiria. Viljo on kuitenkin nähnyt etupäässä vain bordercollieita :)

Kävimme tänään Katin ja velipoika Inton kanssa tokoilemassa :) Veljekset näyttivät olevan jo nyt aika erillaisia. Into on selkeästi tasaisempi ja tietyllä tavalla myös tasapainoisemman oloinen (Äh, vähän ehkä huono sanavalinta). Lähinnä tarkoitan sitä, että Viljo on paljon sähäkämpi, reagoi kaikkeen enemmän ja myös paljon voimakkaammin. Viljo tuntui myös olevan Intoon verrattuna aika sähköjänis :) Ei sen puoleen, ei Intokaan mun mielestä mikään rauhallinen ollut, mutta veljeensä verrattuna kylläkin.. 

Sitten treeneihin. Ensin pääsi hommiin Tonanza :) Otin aluksi sen kanssa yhden luoksetulon, jossa vauhti ja pysähdykset superhyviä. Vapautin maahanmenon jälkeen taakse jalkapallolle :)

Seuraaminen ei sitten ollutkaan niin hyvää :( Toivo painoi taas aikalailla ja koitin korjata sitä jalalla työntämällä. Ei tällä kertaa toiminut kauhean hyvin. Pitäisi varmaan tehdä enemmän ja vieläkin voimakkaammin.

Sitten ruutu. Otin ensin niin että ruudun keskellä oli lätkä ja se menikin tietysti tosi hyvin. Perään toisto ilman lätkää ja se myös aivan täydellinen :))) Kivaa saada joskus myös näitä onnistuneita ruututreenejä!

Lopuksi vähän kaukoja. Muuten tosi hyvät, mutta seiso-maahan osuudessa tuli kerran pikkaisen eteenpäin. Täytyy nyt selvästikin hinkata tätä vaihtoa kotona. Muuten kaukoissa ei olekaan mitään ongelmia. Tekniikka on hyvä ja asennonvaihdot tosi nopeita :)) Istumasta seisomaan nouseminenkin alkaa jo olla superhyvä. Olen korjaillut toisen takajalan liikkumista ja nyt Toivo nousee ylös liikuttamatta kumpaakaan takajalkaansa :)))

Viljon kanssa otin aluksi kapulannostoja. Kerran otti hätäpäissään kiinni laipasta ja parilla kerralla ei meinannut vaihtaa kapulaa narupalloon. Muuten ok.

Sitten yksi pitkä luoksetulo. Uskalsin nyt ottaa lelulla ja Kati sanoi, että Viljo oli vinkunut vain ihan pikkaisen kiinnipidettäessä. Täytyy tarkkailla tilannetta ja ottaa ehkä edelleen ainakin osa luoksetuloista nameilla. En missään nimessä halua, että Viljo alkaa uudestaan huutamaan.

Kokeilin Viljon kanssa myös ruutua kosketusalustalla. Olen ottanut sillä vastaavan harjoituksen vain kerran aikaisemmin ja se olikin aluksi vähän kuutamolla :) Helpotin näyttämällä kädellä lätkää ja sitten alkoikin sujua :) Tosin Viljo näytti keksivän, että lätkän voi ottaa myös suuhun.. Pitäisi itse yrittää olla nopeampi ja ehtiä palkkaamaan jo ennenkuin Viljo ehtii lätkälle. Ei kovinkaan helppoa näin lyhyeltä etäisyydeltä..

Loppuun otin namilla perusasentoja, seuraamista ja kaukoja. Nämä kaikki suht hyviä. Vasemmalle käännöksissä Viljo aika ajoin singahti vähän mihin sattuu, mutta niitä ollakkaan ei vielä kamalasti tehty.

Varsin pätevä ja innokas poika tällä kertaa :)) Nyt ei myöskään merkkiäkään jämähtämisestä :)

Kotimatkalla pysähdyin vielä pikaisesti ottamaan esineruutua :) Tallasin n. 30 x 50m olevan ruudun, johon piilotin 5 helpohkoa esinettä. Toivo ja Viljo saivat nähdä esineiden viennin ja Viljo aikalailla kiljui katsellessaan.

Ensimmäisenä vuoroon Viljo. Se lähti hyvin ja aika nopeasti löysikin yhden esineen ja toi sen mulle. Päätin koittaa lähtisikö se uudestaan etsimään toista ja loistavasti lähtikin (ei olla tehty koskaan aikaisemmin) :) Aluksi Viljo hakeutui pyörimään samaan paikkaan mistä ensimmäinen esine oli löytynyt, mutta kun mitään ei löytynyt se ampaisi ruudun perälle. Viljo joutui tekemään tosi kauan töitä, ennenkuin lopulta löysi takanurkassa olevan esineen. Missään vaiheessa se ei kuitenkaan edes näyttänyt siltä, että aikoisi luovuttaa. Annoinkin sen sitten vain tehdä töitä rauhassa. Hieno poika! Olin niin innossani Viljon onnistumisesta ja riemuitsin sen verran riehakkaasti, että Viljo esinettä tuodessaan pudotti sen pari kertaa ja joutui palaamaan hakemaan sitä :)) Palkkasin tänään esineiden tuonnit pallolla ja Viljon pallon pyydystys on aivan käsittämättömän hurjannäköistä puuhaa. En tiedä kuinka kauan sille enää edes uskaltaa heittää palloa, ettei se katkaise niskaansa. Nytkin tyydyin vain vähän vierittämään palloa ja siltikin Viljo veti pari kertaa aivan täyden voltin :(

Toivo oli tänään hyvä ja nopea :) Kolme esinettä, mieletön vauhti ja loistavaa nenänkäyttöä :)) Ihan täydestä vauhdista aina liinat kiinni, kun se sai esineestä hajun. Onnistuisipa kisoissakin joskus yhtä hyvin :))) Vähän kyllä hirvitti että Toivo teloo uudestaan itsensä ja hyvin parantunut varvas on kohta uudelleen kipeänä. Hyvin näytti varvas kuitenkin kestävän ja nyt voidaankin varmasti taas aloittaa ankara treenaus ;)