Lauantaina tokoiltiin Katin ja Veli-Inton sekä Hannan, Veetin ja Veikan kanssa Tullin nurtsilla. Hannan pikku-Veikka oli aivan hurmaava <3 Tosi reippaan, rohkean ja avoimen oloinen pentu :))

Toivo pääsi jälleen ensimmäisenä kentälle. Aluksi hieman leikittiin jättipatukalla ja otettiin samalla pitoharjoittelua. Tämä meni tietty hyvin ja Toivolla oli erittäin hauskaa :) Varsinainen tokoilu aloitettiin luoksetulolla. Aluksi yksi suora ja sitten seisomaan pysäytyksellä ja tästä palkka. Molemmat aika ok. Suorassa luoksetulossa jarrutti vähän liian myöhään (kenttä tosi märkä ja liukas) ja liukui hieman liian lähelle. Tokalla kerralla pysäytin ja stoppi olikin varsin hyvä ja napakka :) Ruudun otin pari kertaa. Nämäkin aika ok. Pisteelle hyvin ja ruutukin löytyi hienosti. Pikkaisen jäi ehkä turhan taakse? Palkkasin kuitenkin, koska parempi näin päin :) Sitten pari tasamaanoutoa. Ekalla kerralla räpelsi hieman kapulan kanssa, eikä saanut sitä ensimmäisellä yrittämällä suuhunsa. Loppuosio kuitenkin hyvin ja luovutuksessakin loppuasento tosi hyvä :) Toisella kerralla palkkasin vauhdista. Lopuksi vielä kaukoja. Otin aika pitkältä matkalta (20 askelta) ja jostain syystä ei noussut ekalla!? Loput vaihdot teki hyvin, vaikkakin vähän jähmeästi.. Uusinnalla pompahteli siten vallan mallikkaasti ja tekniikkakin näytti ihan hyvältä :))

Viljo aloitti luoksetulolla. Otin aikalailla kisamatkalta. Viljo lähti liikkeelle kun käännyin, mutta meni sitten epävarmaksi kun tajusi virheensä, eikä tullut loppuunasti. Otin alusta uudestaan ja nyt malttoi hyvin :) Tuli lujaa ja luuli ilmeisesti, että palkkaan vauhdista, sillä kiihdytti monta metriä ohitseni.. Otin vielä kerran ja nyt jarrutti hyvin ja hieman ehkä liiankin aikaisin.. Noudossa otin pelkkästään yhden palautuksen pitkältä matkalta. Tämä hyvin :) Sitten seisomista ja maahanmenoa. Seisomiset hyvin, mutta maahanmeno tökkii nyt pahasti :( Sekottaa ja tekee muutenkin huonosti. Ja kun havaitsee, etten ole tyytyväinen, niin tekee vieläkin huonommin :(( Istumistakin otin. Tässä käytössä edelleen käsiapu ja sen turvin tekee hyvin :) Ruutua otin pitkältä matkalta, merkin kautta ja paikanhakuna. Paikanhaussa menee edelleen ensin yli ja palaa sieltä sitten takaisin. Mitähän tähän keksisi??

Sunnuntaina Toivo pääsi liitelemään :) Käytiin treenaamassa Nokialla ok-koirien lämpimässä hallissa :)) Treeniaikaa oli kaksi tuntia ja koirakoita kolme. Luksusta :)) Hanna oli suunnitellut meille ihan haastavan radan ja Toivon kanssa hinkasinkin sitä ainakin tunnin... Mulle tuli yhdessä vaiheessa vähän huono-olokin ja jouduin vähentämään vaatteita, kun hallissa oli niin lämmin. Harjoituksen jälkeen jopa Toivo oli aika puhki. Sen kieli viisti lähestulkoon maata ja se joi melkein litran vettä... Rimojen kanssa oli taas hieman ongelmia. Toivo ei ole juurikaan hypellyt mattoalustalla ja muutenkin rimat olivat sellaisia pieniä ja ohkaisia, joita Toivo ei kunnioita yhtään :( Hanna sai mut kokeilemaan kaikenlaisia ohjauksia, joita ei yleensä tule juurikaan tehtyä. Alkukankeuden jälkeen sain kuitenkin Jaakotukset sun muut onnistumaan oikein loistavasti :) Vielä kun joskus osaisin soveltaakin oppimaani ja oppisin löytämään radoilta ne paikat, missä niitä kannattaa käyttää...

Liitelyn jälkeen pysähdyin vielä kotimatkalla tokoilemaan :) Toivolla otin ainoastaan pari ruutua. Vein ylläriksi pallon merkin taakse ja toisen ruutuun. Varsinainen ylläri se olikin :) Toivolta meinasi silmät pullistua päästä, kun merkin taakse saavuttuaan äkkäsi pallon!! Uusinnalla se sitten ampuikin miljoonaa merkille :) Pitää varmaan laittaa toistekin :)) Ruudussa pallo ei sitten toimikaan yhtä hyvin. Se lisää kyllä vauhtia ja intoa, mutta aiheuttaa myös välittömästi banskun. Otin kaksi toistoa ja jälkimmäisellä Toivo meni jo sivusta sisään. Pitäisi koittaa varmaan niin, että seison itse banaanin puolella. Tai sitten vain jatkaa nykyisellä linjalla eli palkka tulee aina multa :)

Viljo aloitti taas luoksetuloilla. Nyt pysyy hyvin :) Vauhti ei mikään mieletön, mutta ihan ok. Sitten noutoja. Aluksi taas pelkkää palautusta ja sitten muutama kokonainen. Pelkissä palautuksissa vauhti hyvä, mutta kokonaisissa menee paljon lujempaa kuin tulee.. Ruutua otin evl tyyliin, kuitenkin niin, alussa palkka sekä merkin takana että ruudussa. Meni oikein hyvin :) Hienosti bongasi myös ruudun, vaikken sitä aikaisemmin Viljolle näyttänytkään :)) Luoksetulon pysähdyksiä otin tolpan kierron yhteydessä. Aika ok. Nopeamminkin kyllä pystyisi pysähtymään.. Seuraamista ja maahanmenoja lopuksi. Seuraaminen muuten aika ok, mutta kontakti pätkii :( Ja maahan ei mene edelleenkään niinkuin haluaisin :(

Äh, en tiedä. Viljon treenit ei nyt oikein suju :((
Osittain ehkä sen takia, että mun oma mielentila ei ole tällä hetkellä mikään paras mahdollinen (Viljon selkäjuttujen takia) ja se heijastuu heti koiraan :( Viljo on aika herkkis ja se ei kestä mitään negatiivista mun osaltani (ja tämä taas ei ole kovinkaan helppoa minulle, joka en muutenkaan ole mikään maailman positiivisin ihminen...) Viljon kanssa kaiken pitäisi olla aina hauskaa ja mukavaa ja oma mieli pitäisi olla hyvä. Silloin Viljokin pystyy tekemään iloisesti ja reippaasti :) Se ei ole yhtään samanlainen kuin Toivo, jolle on aivan sama millä tuulella olen, jahka vaan jotain tehdään ja pallo lentää :) Mietin jo vähän sellaistakin, että jättäisinkö Viljon kokonaan treenitauolle kunnes saan taas oman pääni paremmin kasaan?
1332006.jpg