Katin ja Anun kanssa tokoiltiin hyytävissä olosuhteissa Loukonlahdessa.

Viljo teki kisamaisen suorituksen lähestulkoon messarijärkässä.

 • Ohjattu (oikea). Hyvä merkki, kapulannosto epäsiisti (kuten aina..). Loppuosa hyvin
 • Ruutu. Hyvä merkki, hyvin ruutuun ja stoppiinkin reagoi loistavasti. Varasti liikkurin käskyllä sivulle.. prkl.
 • Kaukot. Näissä ei vissiin mitään? Ainakin edestäpäin näytti ihan ok:lta
 • Luoksetulo. Vähän liian pinkeänä tässäkin ja vähän siinä ja siinä varastiko liikkeelle ennen käskyä.. Ekan pätkän tuli lujaaaaaa ja seisominen ei niin napakka kuin olisi voinut olla. Loppuosa hyvin.
 • Zeta (järjestys maahan-istu-seiso). Joopa-joo. Viimeiseen liikesettiin tultaessa Viljo oli jo ihan ylilatautunut.. Zeta muuten suht ok:sti, paitsi että ei istunut!!! 
 • Seuraaminen. Eipä ole vähään aikaan näin huono ollut tämäkään liike :( Pomppi, pomppi ja pomppi. Annoin välillä tiukkaa suullista palautettakin asiasta, mutta eipä meno juurikaan parantunut.
 • Tunnari. Voi helvetin helvetti. Tääkin liike on ollut viimeaikoina treeneissä suht hyvällä mallilla ja nyt sit taas vajoaminen aivan pohjamutiin :( Annoin ennen liikettä palautetta, että nyt ois syytä käyttäytyä, mutta paskat. Viljo lähti kuin nappi housuista ja suoraan kiinni ekaan minkä näki. Sylki samantien pois, ampaisi eteenpäin ja salamana nappasi summamutikassa jonkun toisen. Tässä vaiheessa ohjaajalta aivan totaalinen hermojenmenetys ja eikun alusta.. Nyt toi oikean, mutta muuten ei juurikaan parannusta ensimmäiseen. Voi ARGH!!!!! Mua ottaa niin paljon päähän, etten saa tätä liikettä toimimaan. Viljo viis veisaa mistään palautteesta ja sen virettä on täysin mahdotonta laskea. Heti kun se saa luvan suorittaa, niin sehän lähtee.. Jos jollakulla on vinkkejä, niin APUA!! 

Eipä kovin hyvä fiilis jäänyt Viljon treeneistä. Ärsyttää, kun kokonaisuus ei toimi niin kuin pitäis :( Malttia pitää treenata ja PALJON!! Messarin liikejärjestys on meille ehkä se kaikkein huonoin mahdollinen. Viljon kierrokset nousee nyt aivan liikaa loppua kohden ja kaikki eniten malttia vaativat liikkeet on lopussa. No, ei auta. Nyt vain tekemään treenisuunnitelmaa ja hiomaan kokonaisuutta paremmaksi!!!

Metku:

 • Noutoja. Yksi kokonainen (hyvin), sitten vähän malttitreeniä jota ei tänään meinannut löytyäkään.. Lähti matkaan useampaankin kertaan ennen lupaa.
 • Merkkiä + ruutua. Alkuun jokunen pelkkä merkki (tosi hyvin). Merkiltä ruutuun lähetyksessä sekoili ja harhautui idarin kirkkaankeltaisille merkeille. Juoksenteli sitten vähän sinne sun tänne ja lopulta helpotin käymällä näyttämässä ruutua. Tämän jälkeen ei enää mitään ongelmaa :) Ruudunpaikka on Metkulla tosi hyvä ja merkki samaten. Kokemusta ja rutiinia vaan lisää, niin hyvä tulee :)
 • Zeta (seiso-istu-maahan). Taidettiin tehdä ihan käskytyksellä? Palkka kaikista asennoista (jotka kaikki hyviä:), hienosti pysyi myös paikoillaan kun kiersin ympäri. Seuraamiseen pitäisi Metkunkin kohdalla ehkä panostaa eniten..
 • Kaukot. Takapalkalla ja suht läheltä. Aika kivasti tekee!! On nopea, täsmällinen ja tekee vaihdot tosi puhtaasti :) Erikseen sitten vielä sitä (aina vaan) keskeneräistä S-I vaihtoa. Aika kiva idea Metkulla jo on tästäkin :) Olen viimeaikoina ohjannut namilla seisomaan ja antanut sen jälkeen Metkun tarjota istumista. Tekee tällä tapaa lähestulkoon aina oikein :))
 • Loppuun vielä sivulletuloja lyhyeltä matkaa kapulan kanssa ja ilman. Kapulan kanssa taisi jäädä pari kertaa aavistuksen vinoon tai jotenkin ihmeellisesti kuulemma nojaamaan sivulle? 

Jee, jee!! Metku on vallan hyvällä mallilla :) Se on mun mielestä teknisesti parempi kuin pojat monessa asiassa ja luulen että sen kanssa ois myös huomattavasti helpompi saada huippupisteitä. Se ei sekoile, eikä tee ollenkaan samassa määrin virheitä kuin Toivo ja Viljo :)) Sääli vaan, että mulla on jo kaksi tokokoiraa, eikä tokosta näinollen ole tarkoitus tulla Metkun päälaji.. Ja onhan paimennus ja agiliito nyt vaan niin paljon hauskempaakin :D