Sunnuntai-iltana käytiin Hannan, Veetin ja Veikan (aivan iiiiihanan rohkea ja reipas pentu <3) kanssa esineruutuilemassa ja jäljestämässä.

Ensin ruutua. Tallattiin vähän kisakokoa pienempi ruutu, johon Toivolle piilotettiin kolme esinettä (keskelle taakse barbi, vasemmalle sivurajalle lasten kenkä ja oikealle sivurajalle joku esine, jota en enää muista :)). Toivo kävi todella kuumana autosta otettaessa. Hyppi kokomatkan alueelle ja olisi mieluusti myös napsinut, jos vain olisi uskaltanut... Tästä johtuen alku olikin aika katastrofi :( Toivo juoksi pari ensimmäistä minuuttia niiiiiiin lujaa. Suorastaan raivopäisesti. Sitten se rauhoittui ja nosti esineet nopeassa tahdissa. Luovutuksiin tuli todella lujaa, puri esineitä voimakkaasti ja näytti muutenkin siltä, ettei välttämättä irrota... Tästä syystä annoin rauhoittua pienen hetken ennen esineiden ottoa, jolloin irrotti ihan hyvin.

Viljo oli myös ruudussa tapansa mukaan vauhdikas :) Sillä oli samat esineet samoissa paikoissa kuin Toivollakin. Kaksi ensimmäistä esinettä (sivurajoilla olevat) se löysi nopeasti ja palautti vauhdilla. Kolmas tuottikin sitten ongelmia. Viljo ei irronnut tarpeeksi pitkälle, vaan juoksenteli liian lähellä. Hanna kävi jossain vaiheessa näyttämässä takarajalla lepäävää barbia, mutta siltikin Viljo jumiutui liian lähelle. Lopulta kävelin itse muutaman metrin kohti esinettä, jolloin Viljo tajusi lähteä kauemmas :) Hmm. Voisi varmaan ottaa seuraavalla kerralla kaistaleita ja viedä kaikki esineet ihan taakse?

Sitten jälkien kimppuun. Viljo pääsi jäljestämään ensimmäisenä :) Hanna oli tehnyt sille n. 300 m mittaisen jäljen kolmella esineellä. Ikää jäljellä oli puolitoista tuntia.  Jälkeen kuului myös aivan lyhyt jana (ehkä pari metriä:). Viljo bongasi jäljen heti ja valitsi myös oikean suunnan :) Ajoi varsin vauhdikkaasti ja siksakkasi varsinkin alussa runsaasti. Ensimmäisen esineen löysi hienosti ja myös palautti omatoimisesti. Muilla esineillä olisikin sitten mieluummin jatkanut jäljestämistä.. Reagoi kyllä aina esineisiin, mutta meinasi joka kerta singahtaa jatkamaan... Parissa kulmassa hukkasi jäljen ja joutui etsimään. Loppuryteikössä erehdyin taas kerran päästämään liinasta irti (hyi minua!) ja Viljo otti välittömästi jalat alleen. Meni kuitenkin liian lujaa ja tämän takia hukkasikin
lopussa jäljen. Sain Viljon siinä vaiheessa kiinni, kun se juoksenteli laajaa ympyrää ja yritti uudelleen löytää jälkeä. Lopulta jälki löytyi ja melkein samantien myös viimeinen esine :) Tämänkään jälkeen Viljo ei olisi vielä halunnut lopettaa, vaan jäljesti tunnollisesti palkan jälkeen tielle.
Mietiskelin vähän, että voisin ajaa Viljolla nyt paljon pidempiä jälkiä. Se voisi hieman rauhoittaa ja tarkentaa työskentelyä?

Toivon jälki oli n. 300-400m pitkä ja todella kiemurainen+kulmiakin oli varmaan ainakin kymmenen.. Tein jäljen itse ja jätin matkan varrelle 4 keppiä. Jälki ehti vanhentua noin kaksi tuntia. Toivo oli superhyvä <3 Se ajoi varmasti ja tarkasti :) Ja mikä parasti nosti kaikki kepit aivan mielettömän hyvin ja palautti ne vauhdilla :) Tästä on hyvä jatkaa :D