Uh, näin ilkeännäköinen hammas oli tänä aamuna :( Puolivälistä poikki ja lisäks (kuten kuvasta näkyy) hampaan keskellä kulkee murtuma aina ikeneen asti.

Eläinklinikka Oiva on ilmeisesti Tampereen seudulla ainoa paikka missä hammaskorjauksia tehdään? Ainakin Reviirissä olisivat vain poistaneet hampaan ja sitä taas en halunnut. Kulmureilla on kuitenkin tärkeä tehtävä leuan ja muiden hampaiden tukemisessa, joten hampaan pois repiminen oli mielestäni vasta se viimeinen vaihtoehto. Onneksi saimme pika-ajan Oivaan ja tuhannet kiitokset ell Unna Määtäselle, joka suostui jäämään ylitöihin Viljon hammasta pelastamaan:)

Röntgenkuvien perusteella murtuma päättyi siististi ienrajaan ja tästä syystä ell suositteli hoitokeinoksi pulpa-amputaatiota (tavoitteena pitää hammas elävänä poistamalla osa ytimestä ja paikkaamalla hammas). Toisena vaihtoehtona olisi ollut juurihoito ja kolmantena (ja huonoimpana) hampaan poisto.

Hammas on siis edelleen tallella ja elossa :) ja näyttääkin paikan kanssa varsin siistiltä! Komplikaatioriskinä pulpa-amputaatiossa on hampaan ytimen tulehtuminen. Tämän takia röntgenkontrollissa pitää käydä n. 3 kk kuluttua ja sen jälkeen jatkossa vuosittain.

Tässä vielä kuva paikatusta hampaan nysästä :) Toivottavasti tulee nyt sitten kestämään, eikä mitään komplikaatioita ilmaannu!!