Voi, voi kylläpä jäi vähiin tänä vuonna maastolajien treenaus. Pitää yrittää ryhdistäytyä ensi vuonna :P

Sunnuntai aamuna käytiin Minnan, Dimin ja Velhon kanssa esineruutuilemassa. Alue oli aika pusikkoinen, eikä koiran työskentelyä kovinkaan hyvin pystynyt näkemään. Vaikea siis sanoa miten meni :P Toivon suorituksen aikana korjailin vielä vetoketjuani ja ainoastaan puolella silmällä välillä vilkuilin mitä se siellä ruudussa puuhastelee (hyi minua!). No, kolme esinettä se jokatapauksessa toi :)

Viljolla oli vauhtia alussa aivan liikaa ja kesti hetkisen ennenkuin nenä alkoi toimimaan. Tämän jälkeen se olikin sitten vallan pätevä! 

Metku pääsi myös ruutuilemaan. Ei ollut kuitenkaan ihan ensimmäinen kerta, vaan ehkä kolmas tai neljäs :-D Olen tehnyt sen kanssa etupäässä mielikuvaharjoituksia ja mukavasti on homma edistynyt :) Metku käyttää hyvin nenäänsä ja jaksaa sinnikkäästi etsiä. Se myös palauttaa esineet hyvin, mutta veikkaisin ettei välttämättä kovinkaan kauan.. Olen palkannut tällä hetkellä etupäässä namilla ja nyt alkaakin näkyä merkkejä siitä, että Metkun mielestä esineet ovat kivempia kuin namit... Esine suussa kun on niiiin mukavaa paahtaa pitkin metsää, murista ja äristä :))

Tokoiltuakin on tullut useampaan otteeseen. Tänään viimeksi Tullilla :) Toivon kanssa jouduin vääntämään urakalla kättä ohjatussa noudossa (meni keskelle, keskelle ja keskelle) ja Viljon kanssa sitten sama homma ruudussa (meni yli, yli ja yli). Jäi ihan paha mieli koko treenistä :(( Ne pirulaiset on kyllä niin vaikeita korjata. Ne ei välitä p*skaakaan mun korjausyrityksistä, vaan heti kun uus mahdollisuus tulee niin mahanalus vaan jalkoja täyteen ja homma jatkuu samanlaisena :((

Metku sensijaan oli hieno!!  Sillä on ollut viimeaikoina jonkinsortin keskittymättömyyskausi meneillään ja ehdin jo pelätä, että siittä tullut ihan mälsä ;o) No, ei ilmeisesti onneksi kuitenkaan! Tänään se oli nimittäin aivan superhyvä <3 (ja ehkä myös raivokkaampi kuin koskaan aiemmin :-O). Treenailtiin ainakin luoksetuloa, vauhtinoutoa, ruutua, tolpan kiertoa ja seuraamista. Kaikki onnistui loistavasti!! Se on kyllä niiiiin hieno pikku otus