Tiistaina ja keskiviikkona jälkeiltiin ja esineruutuiltiin.

Toivo: 

 • Tiistain jälki. Ehkä 500m pitkä, jokunen kulma, kolme keppiä ja n. 20-30 metrin jana, jonka päästä jälki lähti vasemmalle. Toivo eteni janalla hyvin ja nappasi jäljen varmasti, mutta prkl takajälki! Annoin ajaa tielle asti ja tämän jälkeen uusi yritys. Nyt oikea suunta (tietysti!). Ensimmäinen keppi oli ehkä 15-20m janasta ja tästä ajoi yli :( Loppujälki ongelmitta.
 • Tiistain esineruutu. Suurinpiirtein kisakokoinen ruutu. Neljä helpohkoa esinettä (sukkia, hanskoja, jne.). Molemmat takakulmat ja kaksi lähiesinettä. Toivo oli sairaanhyvä :) Ei juossut varmasti askeltakaan ylimääräistä. Eteni molempiin takakulmiin aivan suoraan ja lähiesineetkin nappasi vauhdista. Loistavaa :))
 • Keskiviikon jäljet. Tällä kertaa ainoastaan janatreeniä. Talloin pari lyhyttä jälkeä kahdella kepillä (ensimmäinen keppi n. 10-15m janasta ja toinen jäljen lopussa). Ensimmäinen jälki lähti vasemmalle, toinen oikealle. Janat muuten ok, mutta TAAS molemmilla kerroilla takajälki :( Hemmetti!! Toivo ei kyllä yhtään välitä mihin suuntaan lähtee :( Ekalla jäljellä ajoi TAAS myös ekasta kepistä yli. Toisella jäljenpätkällä oli onneksi tarkempi. Ensi kerralla taidan laittaa alkuun nameja/namipurkkeja tms. josko tarkkuutta ja rauhallisuutta löytyisi sitä kautta hieman lisää..
 • Keskiviikon esineet. 50m syvä ja 30m leveä ruutu. Kolme esinettä (takakulmat ja yksi lähiesine). Aloitus oikeasta reunasta. Ensimmäisen lähetyksen uusin ainakin kolme kertaa, kun Toivo sinkosi kerta toisensa jälkeen jyrkästi oikealle ulos alueelta.. Neljännellä yrityksellä meni sitten viimein sinne minne näytettiin ja tämän jälkeen koko loppuruutu loistavasti :))

Viljo:

 • Tiistain jälki. Suurinpiirtein samanlainen kaavio kuin Toivollakin (n. 500m, kolme keppiä ja jokunen kulma). Viljo lähtee janalle lähetettäessä ihan liian lujaa, kuin raketti :( Tällä kertaa se sai liinankin jotenkin ihmeellisesti piiskautumaan vartaloni ympäri.. Jälkeen se reagoi hyvin ja lähti hirmuisellä höökällä oikeaan suuntaan, mutta eihän se meno kovin tarkkaa voi tuommoisessa vauhdissa olla :( Ajoi siis ensimmäisestä kepistä yli.. Toinen keppi oli vasta reilusti yli puolen välin (ehkä 300-350m päässä). Tähän selkeästi reagoi, mutta ei olisi millään malttanut pysähtyä :( En antanut jatkaa, vaan vaadin nostamaan kepin. Viimeisen kepin sir William nostikin sitten ihan itse tosi hienosti :)
 • Tiistain esineet. Huono :( Ei mielestäni työskennellyt kunnolla, vaan juoksi hirmuista vauhtia kierroksen ja palasi hakemaan uutta vauhtia. No, en todellakaan lähettänyt, vaan odottelin että rauhoittuu ja lähtee itsenäisesti jatkamaan. Tämän jälkeen työskenteli aika kivasti ja löysi esineet nopeasti.
 • Keskiviikon janat. Pari janaa + lyhyttä jäljenpätkää Viljollekin. Ensimmäinen jälki oikealle, toinen vasemmalle. Liikaa vauhtia tänäänkin :( Syöksyy kuin ohjus eteenpäin ja siinä vaiheessa kun liina kiristyy sinkoaa samaa vauhtia joko oikealle tai vasemmalle. Syvä huokaus. Tässä on kyllä HIEMAN tekemistä.. Oikea suunta molemmilla kerroilla ja kepitkin löysi. Ihmeellistä :-O
 • Keskiviikon esineet. Aika hyvä :) Oli selkeästi rauhallisempi ja paaaaljon tehokkaampi. Oikeaan etukulmaan upposi kerrasta ja palautti esineen nopesti. Lähiesineestä juoksi kerran yli ja vasempaan takakulmaan eteni pienten mutkien kautta. 

Tänään tokoiltiin Tullin nurtsilla Katin, Pian ja Lotan kera.

Toivo:

 • Paikallamakuu. Toimin muille liikkurina ja Toivo lähinnä pötkötteli paikoillaan :) Tarkoituksena puuttua haisteluun, mutta eipä se paljoa haistellut.. Höh.
 • Paikalla istuminen. Lyhyt istuminen Inton seurana. Ei huomautettavaa.
 • Seuraaminen. Paikan työstäminen taaksepäin jatkuu ja pään asentoakin olen palkan avulla pyrkinyt nostamaan ylöspäin. Vissiin aika ok?? Sivustapäin katsottuna näytti kuulemma jo välillä ihan kivalta :)
 • Ruutu. Kerran omatoimisesti ruutuun asti (hyvin) ja sitten liikkurin kera hieman merkkiä. No-jaa. Tiesi kyllä aika hyvin, että pallo on merkin takana ;o)
 • Tunnari kisamaisesti. Liikkurin käskystä nosti peppua. Muuten oikein hyvä.
 • Ohjattu. Haetutin molemmat puolet. Oikea loppuun asti ja vasemmasta vauhtipalkka. Liikkuri vei kapulat niin, että keskikapula oli oikealla paikalla (10m merkin takana) ja noudettavat kapulat suurinpiirtein puolivälissä.

Viljo:

 • Paikalla istuminen. Istui kuin tatti :)
 • Paikalla makuun alkuja ja loppuja x 2. Ensimmäisessä setissä ei mennyt maahan ekalla käskyllä ja ylösnousukin varsin nihkeä. Toinen yritys huomattavasti parempi :) Tippui maahan hienosti ja melkein nousi ylöskin (jäi ainoastaan pikkuisen vajaaksi:). Näitä pitäisi kyllä tehdä ja PALJON.
 • Viljo aloitti tänään pitkästä aikaa palkkaamattomuustreenin  :-O (tavoitteena kisat vuonna 201? :) Tarkoitus on tehdä näitä nyt melkein kaikissa kimppatreeneissä (välillä pidempää kisamaista settiä ja välillä sitten liikettä-paria palkatta). 
 • Seuraaminen. Pitkähkö evl-kaavio. Juoksu aika epäsiistiä, osan kulmista ylityöskenteli ja vähän pompotteluakin kaikissa mahdollisissa väleissä. Palkatta.
 • Tunnari. Hyvä meno, haistelu ja palautus. Irrotuksen jälkeen pompsahti taaksepäin ja sivullesiirtyminen vähän sinnepäin :) Palkatta.
 • Ruutu. Hyvä merkki, hyvä ruutu ja vissiin myös hyvä sivulletulo. Loppuseuruu epäsiistiä. Palkatta.
 • Suoraluoksetulo. Tuli lujaa, mutta aika vinoon. Tästä kuitenkin suunnitelman mukaan palkka.

Kaikenkaikkiaan Viljo oli yllättävän hyvä!! Ei lässähtänyt, eikä palkkaamattomuus muutenkaan hirmuisesti vaikuttanut suoritukseen. Pitäisi vaan hirmuisesti päästä harjoittelemaan eri paikoissa ja eri tilanteissa.

 • Lisäksi Viljo treenaili hieman noutoja. Tehtiin kolmionoutomuunnelmaa Pian pitäessä kiinni ja Katin sanoessa koska vauhti hyvä. Ekalla kerralla ei kiihdyttänyt missään vaiheessa. Tuli sellaista tasaista -ei kovin hyvää eikä kovin huonoa- tasaista laukkaa. Toisella yrityksellä kiihdytti sitten jo huomattavasti paremmin :)
 • Liikkeestä istuminen. HYVÄ!
 • Juoksusta maahanmeno. Ei oikein osannut odottaa maahanmenoa, sillä ensimmäisellä kerralla teki aika hitaasti :-/ Uusinnalla reippaampi käsky ja hyvin tippui :)
 • Juoksusta seisominen. Tässä seuraaminen jo TÖRKEÄÄ!! Viljon mielestä sairaansiistiä ja edisti melkoisesti. Ei myöskään oikein osannut pysähtyä.. Tein pari kertaa takapalkalla ja näissä jo hieman enemmän yritystä :) Pitäisi ehdottomasti ottaa käyttöön jotain valmistelevia vihjeitä, jotta sir William tietäisi mitä tuleman pitää. Tai sitten pitäisi edes joskus treenata näitä pk-puolen juttuja :P