Eilen illalla/yöllä vielä Mouhijärvellä liitelemässä (tai no, alkuun oli ihan pakko pikkaisen tokoilla, kun esteet olivat sivussa:P)

Tällä kertaa hinkattiin matalilla rimoilla erilaisia ohjaustekniikoita. Aluksi yhdellä esteellä takaakiertoja. Tässä ei ongelmia kenelläkään :) Sitten siirryttiin haasteellisempiin kuvioihin eli poispäinkäännöstä ja sylkkäriä. Metku oli hyvä, Viljo kohtalainen ja Toivo aivan sieltä ja syvältä. Siis oikeesti. Miten hitossa se voikin olla niin lipevä? Toivo-setä ei välittänyt pätkääkään ohjauksesta, eikä suostunut edes tulemaan hakemaan palkkaa kädestä :-O Lipui vaan kerta toisensa jälkeen edessä olevalle esteelle. Voi hitto!!! Varmaan sata kertaa kävin raahaamassa sen luokseni, kun mikään muu ei auttanut. Jos kutsutaan niin pakkohan se on tulla, eikä ensin käydä hyppimässä kaikkia mahdollisia näköpiirissä olevia esteitä... Pidin välillä taukoa, nollasin omaa päätäni ja tein paljon kiltimpien liitokoirien eli Metkun ja Viljon kanssa :) Hirmuisen väännön jälkeen Toivo lopulta antoi periksi, sen jälkeen se meni kyllä aivan sairaan hyvin!!! Tein pientä rataakin, mihin yhdistelin sylkkäreitä, takaaleikkauksia ja yhden takaakierron. Aivan loistavasti kiisi Toivo-setä esteeltä toiselle  Metkulle ja Viljolle vielä lopuksi vähän irtoamista ja takaaleikkauksiakin kokeiltiin. Viljo irtoaa hyvin, mutta leikatessani takaa se kääntyy monesti väärään suuntaan. Metku ei osaa vielä kunnolla hakea esteitä, eikä myöskään lähde itsenäisesti irtoamaan. Tästä syystä myös sen kanssa takaaleikkaukset alkuun hieman takkusivat, varsinkin jos lelu oli minulla ja yritin vain heittää sen oikeaan suuntaan. Sitten kun tajusin jättää lelun odottelemaan oikeaan kohtaan alkoi sujua loistavasti :)

Tänään tokoiltiin Tanjan ja Ennen kanssa Navetalla. Viljolle korjaussarjaa eilisiin mokiin ja Metku treenaili muuten vaan.

Viljo:

 • Ruutu. Aluksi yksi ruutuun sinkoaminen ja siitä palkka. Vapaamuotoisemmin uudestaan, maahan ja loppukävelyt. Eipä ollut vaikeaa eilisen virheen esiinkaivaminen :) Liikkurin käskystä ampaisi sir William matkaan samantien. Tästä suullista paheksuntaa ja vienti takaisin ruutuun. Tämän jälkeen ei enää edes harkinnut mokaavansa, vaikka tehtiin kertaalleen ihan alustakin.
 • Luoksetulo. Kisamainen alku + pari liikkurin käskyä. Hienosti pysyi ja kävelin takaisin palkkaamaan.
 • Hyppynouto. Tähänkin alkuun pari käskyä ja palkka pysymisestä. Pienen lelunrepimistuokion jälkeen Viljo sai singahtaa hakemaan kapulan.
 • Jääviä. Tanja naksutti oikeista asennoista. Kävelin suoraan ja asentoina S-S-I-I. Eipä minkäänlaista ongelmaa. Hyvin kuunteli. Lisäksi tein asentoja riehutuksen ohella. Hyrrää, jalkojen välistä pujottelua ja aina välillä käsky. Hyvin kuunteli ja teki jokakerta oikean asennon. Annoin pari väärää hämykäskyäkin, mutta niihin ei reagoinut mitenkään :)
 • Tunnari. Kovasti on mietitty miten kannattaisi jatkaa, mutta en oikein vieläkään tiedä.. Kaikissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa. Pitäisikö ottaa taas haistelutreeniä niin ettei joukossa ole omaa?, Kannattaisiko koittaa makupaloja kapuloiden joukkoon?, Oman piilotusta?, Vaikeampia treenejä?, Vai vaatimalla yrittää laskea koiran virettä kapuloille tultaessa? Tällä kertaa kokeilin viimeistä vaihtoehtoa. Hurjuutin/juoksutin vähän ennen lähetystä ja sitten vauhdista matkaan. Itse sijoittauduin lähelle valvomaan ja juuri ennen kapuloita tiukka muistutus. Kapulat oli myös sijoiteltu isoin välein, että ehdin nähdä mitä tapahtuu :) Eka yritys ei ollut kovin hyvä. Viljo ei varsinaisesti nostellut, mutta haisteli hätäisesti suu auki. Pari seuraavaa olivat jo huomattavasti parempia. En kuitenkaan oikein tiedä... Saanko tällä tapaa kuitenkaan laskettua koiran virettä tarpeeksi alas? Lähtövauhtiin en pysty mitenkään vaikuttamaan (Viljo lähtee luvan saatuaan aina miljoonaa), mutta haluaisin että kapuloille tultaessa se vähän rauhoittuisi ja laittaisi nenän päälle. Tosi vaikeissa harjoituksissa (kapulat lähestulkoon kiinni toisissaan tms.) Viljo on tosi hyvä, mutta valitettavasti tämä ei vain mitenkään yhdisty kisamaiseen tunnariin :( Namit puolestaan lisäävät lähtövauhtia vielä entisestään ja aiheuttavat muitakin ei-toivottuja lieveilmiöitä. Äh, en tiedä :(

Metku:

 • Luoksetulon stoppeja avustajan kera + takapalkalla. Alusta ei mikään täydellinen parhaisiin mahdollisiin stoppeihin, mutta olisi kyllä voinut jarruttaa vieläkin voimakkaammin. Vikalla toistolla tuli taas sitä ah_niin_ihanaa ennakointia.
 • Hyppynouto. Aluksi palkka pysymisestä ja sitten pari kertaa kapulanhaku. Ihan ok.
 • Seuraaminen. Alkuun oli taas liian edellä. prkl. Tein välillä muutamaa askelta ja hidastin nopeutta heti kun ajautui liian eteen. Petrasi selvästi loppua kohden :)
 • Tunnari. Tämä oli vallan mainio tänään. Osa kapuloista oli eilen Katilta saatuja merkattuja ja ekalla yrityksellä Metku potkaisi jalallaan pari kapulaa aivan kiinni toisiinsa. Nappasi näistä toisen ja vähän jäi epäselväksi oliko se oma sillä molemmat olivat aivan samalla tapaa merkattuja :) Varmannäköisesti kuitenkin palautti ja uusinnoillakin otti joka kerta oman, joten ehkäpä se ekakin meni nappiin :D
 • Kaukot. Sarjana helpompia vaihtoja (loistavasti!!) ja erikseen taas sitä keskeneräistä S-I vaihtoa. Tein alkuun namilla, mutta koska niitä ei ollut kuin muutama oli pakko vaihtaa leluun. Asettelin myös laudan Metkun vasemmalle puolelle (se kun siirtyy pikkuhiljaa hieman vinoon). Teki mielettömän hyvin!! Pari vaihtoa jätin palkitsematta, mutta suurinosa kaikinpuolin täydellisiä  Jeee!!! Metkun kaukoista tulee kyllä HYVÄT :D
 • Loppuhuipennuksena singahtaminen suorapalkalle ruutuun.