Viime torstaina käytiin taas paimentelemassa. Lampaat olivat edelleen vauhdikkaita ja pomppivat iloisesti aidan yli heti tilaisuuden tullen. Lisäksi pieniä, purevia ötököitä oli p-a-l-j-o-n :(

Yritin tehdä hallittua lampaiden lähestymistä, joka kerran kun menin Viljon kanssa laitumelle. Pikku pätkiä ihan ok, mutta ei se kyllä edelleenkään ole niin intensiivinen kuin haluaisin, vaan ottaa herkästi häiriötä musta :( Lisäksi harjoittelin hakukaaria. Viljo tuppasi nyt jostain syystä rallittelemaan liikaa ja lähti muutenkin liikkeelle ihan väärällä asenteella. Teinkin sitten niin, että jätin Viljon odottamaan ja kävelin itse pikkupätkän hakukaarta. Tästä asetelmasta kutsuin Viljon luokseni ja annoin sen jatkaa matkaa ohitseni kohti tasapainopistettä. Tämän jälkeen kaaret olivat hienoja ja Viljokin eteni hieman rauhallisemmin :) Tein myös pieniä pätkiä tasapainosta lähestymisiä. Näissäkin oli jokunen oikein hyvä pätkä, jolloin Viljo lähestyi rauhallisesti ja intensiivisesti :)

Kävimme myös kokeilemassa isommalla laitumella pidempiä hakukaaria. Näissä harjoituksissa jätin Viljon odottamaan ja kävelin itse lähemmäs lampaita auttamaan ja tukemaan koiraa. Nyt Viljo ei tehnyt aivan niin hienoa kaarta, vaan tuli joka kerta aluksi hieman minua kohden ennenkuin lähti kunnolla kaartamaan. Lauman taakse päästyään Viljo olikin sitten hiukkasen hukassa. Pete piti Spotin kanssa lampaita paikallaan siinä vaiheessa kun lähetin Viljon, eikä Viljo tietenkään tajunnut kenelle sen kuuluisi tuoda lampaat.. Pari kertaa se jopa jätti lauman ja lähti tulemaan ihmeissään minua kohti. Tällöin pyysin sitä vain uudelleen hakemaan lampaat ja niinhän se sitten tekikin :)

Ihan mukavat ja onnistuneet treenit jälleen kerran :)