Viime aikoina on tullut mietittyä urakalla omia tavoiteita ja ylipäätään muutenkin tapaa jolla treenaan. Kirkkonummen karsinnat ja Viljon hieno toimiminen kisatilanteessa antoivat osaltaan myös uutta uskoa meidän mahdollisuuksiin :) Tuli tunne: "Hei, mullahan on oikeesti loistava koira!!". (Tosiasiassahan mulla on kolme loistavaa koiraa, joiden kaikkien kanssa voisi periaatteessa päästä ihan mihin asti tahansa:) Kysymys kuuluukin: Miksi en sitten pääse? Miksi kisoista tulee aina korkeintaan se räkänen ykkönen? Jotain mun on pakko tehdä väärin!

Kilpailijana suurin ongelmani on tavoitteettomuus. Tykkään kisata, mutta mitään maata mullistavia tavoitteita mulla ei ole koskaan menestyksen suhteen ollut. Pikemminkin mut on aina pakotettu osallistumaan arvokisoihin tms. ;o) Saatan olla kisoissa liian löysä, en saa aina kunnon stemppiä päälle, enkä välttämättä pysty täysin nollaamaan omaa päätäni jos suoritus on huono :( Toisaalta taas onnistun yleensä hyvin kovankin paineen alla ja pidempikestoisissa suorituksissa (kuten esim. NOM:it) olen aina parantanut suoritusta toisena päivänä.

Pahin puutteeni treenaajana on mielestäni se, että olen puuhastelija :) Treenaamiseni ei ole koskaan kovin suunniteltua, jämähdän helposti mukavuusalueelle ja kentällekin mennään asenteella "Jaa-has. Mitäs tänään tehtäis". Ei kovinkaan eteenpäinvievää, eikä järkevää :( En saa aikaiseksi pitää kunnon treenipäiväkirjaa, enkä myöskään etukäteen suunnitella treenejä. 

Parannettavaa on siis paljon!! Treenaamista on pakko järkeistää jos haluan kehittyä, ja tavoitteita on pakko asettaa jos haluan tuloksia! 

Tavoitteitani en vielä paljasta ;D mutta treenejä aion kehittää seuraavalla tavalla. Teen joka viikko treenisuunnitelman, jonka pääpaino on muutamassa ongelmassa/parannettavassa asiassa. En aio enää jatkuvasti treenata sekaisin "vähän kaikkea", vaan keskittyä treenaamaan tehokkaammin tiettyjä asioita. Suunnittelen myös harjoitukset niin, että saan treenattua viikon teemajuttuja mahdollisimman monipuolisesti (esim. seisominen: painonsiirto taakse, etujalkojen lukkojarrutus, liikkumatta paikallapysyminen, jne, jne). Yritän myös videoida treenejä mahdollisuuksien mukaan ja tätä kautta löytää kehittymisen paikat ja hioa suoritusta vieläkin paremmaksi :) Kerran viikkoon myös ainakin yksi kisamainen harjoitus, jossa ketjutan yhteen vaihtelevan määrän liikkeitä.

JES! Tuntuupa hyvältä :) Alustava suunnitelma on tässä ja nyt vain kokeilemaan kuinka lähtee sujumaan!! Ensimmäisen viikon treenien pääpaino tulee olemaan seisomisessa, sivulletuloissa ja merkissä.