Ensimmäinen kierros isolla laitumella ja päivän teemana poispäinajo. Alkuun otin kuitenkin yhden pidemmän haun Peten ja Spotin pitäessä lampaita paikoillaan. Lähetin oikealle ja hienosti sir William eteni aivan aidan reunoja pitkin lampaiden taakse :) Samaan aikaan siirryin itse lähemmäs, jotta saisin Viljon varmasti maahan tasapainossa ja muutenkin vähän epäilin osaisiko se edes tuoda lampaita minulle :) Ei kuitenkaan mitään ongelmaa. Hyvin kuunteli ja osasi myös kuljettaa lampaat Peten ohi minulle. JEEE!! Haku alkaa vihdoinkin olla suht kivalla mallilla :D Ninan neuvoman kulmatreenin jälkeen Viljo ykskaks vain tajusi mikä on hakukaari ja sen jälkeen se on tehnyt tosi hienoja hakuja :)) Hassua.

Poispäinajo ei sitten sujunutkaan yhtä hyvin. Kokeilin aluksi perinteisessä kolmioasetelmassa, mutta Viljo ei tajunnut ollenkaan ideaa :( Se vain katsoa tillitti mua ja yritti tulla heti tilaisuuden tullen lähemmäs. Pari jonkinmoista onnistumista, mutta suurimmaksi osaksi melkoista räpellystä. Tulin sitten pois ennenkuin hermo meni.

Toinen kierros tehtiin pienemmässä aitauksesssa ja kokeiltiin hieman erilaista lähestymistapaa ongelmaan. Nyt menin lähtötilanteessa koiran viereen ja vasta sen lähtiessä liikkeelle hivuttauduin itse sivusuunnassa kauemmaksi (eli siihen kolmioasetelmaan).  Aluksi Viljo oli vasemmalla puolellani (tämä on ilmeisesti ankaran tokohinkkauksen takia helpompi puoli:), mutta hetkenpäästä yritin jo leikata Viljon takana ja vaihtaa puolta. Tästä Viljo aluksi vähän hämääntyi ja yritti koukata takaisin vasemmalle puolelleni, mutta onnistumisiakin saatiin. Lopussa päästiin jo siihen tilanteeseen, että pystyimme aloittamaan poispäinajon Viljon ollessa oikealla puolellani. Hyvähyvä. Kyllä tämäkin varmasti lähtee sujumaan :))

Viljo on kyllä oikeasti niin kiltti ja kultainen :) Se haluaa kovasti tehdä oikein, mutta ei vaan aina oikein ymmärrä mitä siltä haluan. Sen kanssa ei tarvitse tapella, ei käyttää kovia otteita, eikä se myöskään oikeastaan koskaan tee mitään hölmöä. Jos olisin itse taitavampi ohjaaja, niin sen paimenkoulutus olisi varmasti äärimmäisen helppoa.