Sunnuntaina osallistuin Viljon kanssa Sportdogparkin järjestämään ja Outi Hermiön pitämään tottisseminaariin. Seminaari oli tosi hyvä! Ehdottomasti yksi parhaista pk-puolen seminaareista mihin olen osallistunut :) Outi oli tosi hyvä ja innostava kouluttaja. Lisäksi hänen antamansa vinkit olivat oikeastaan kaikki sellaisia joita voisin itsekin käyttää (monasti pk-puolen sempoissa osa vinkeistä on sellaisia, ettei niitä voi eikä edes halua omalle koiralleen kokeilla..). Suosittelen! Muistiinpanojakin kirjoitin melkein kymmenen sivua. Katsotaan josko jaksaisin jotain niistä tännekin laittaa :)

Viljo treenaili seuraamista (oli tällä kertaa ärsyttävänkin hyvää). Vinkiksi sain hidastaa vauhtia, jotta Viljo joutuu enemmän keskittymään ja lisäksi tarvitsisin apuohjaajan sanomaan koska on hyvä. Tuntui toimivan aika kivasti :)

Toisena juttuna tehtiin sitä ah_niin_ihanaa_noutoa. Tehtiin kolmionoutona, mutta nyt jalostettiin hommaa vielä vähän pitemmälle. Aluksi Viljo nappasi kapulan edestään/sivultaan ja Outi sanoi missä vaiheessa paluuvauhti oli hyvä ja minä palkkasin vauhdista. Tämän jälkeen kaavaa alettiin rikkoa ja tehtiin vaikka mitä erilaisia variaatioita. Välillä Viljo haki kapulan takaansa ja lähti palauttamaan. Välillä taas minä olin lähellä kapulaa selkä koiraan päin ja nouda-käskyn jälkeen Outi vapautti Viljon takaani. Tähänkin hommaan tarvitaan siis avustaja, joten treeniseuraa kaivataan :)) Muiden koirien treenejä katsellessa sain pari muutakin hyvää noutovinkkiä, joita aion ehdottomasti testata :D

Eilen ja tänään kipaisin puolenpäivän jälkeen Nokian hallille tokoilemaan.

Toivo:

 • Noudossa testailin sunnuntain oppeja. Outi opetti kapulanoton jälkeisen nopean käännöksen rimoilla. Eli kapulan taakse asetettiin V:n malliseen muotoon kaksi rimaa tms.  ja kapula asetettiin V:n yläpuolelle. Tämä sai koiran jarruttamaan ajoissa ja tekemään tiukan kurvin takaisinpäin. Toivollahan ei tässä asiassa ongelmia ole, mutta piti silti kokeilla :) Toimi loistavasti!! Toivo suorastaan pyörähti ympäri ja lähti kiihdyttämään takaisinpäin.
 • Ruutu oli kaikinpuolin loistava :)
 • Tunnarissa sain kisavirheen aikaiseksi :) Laitoin kymmenkunta kapulaa, joista yhtä vain nostin ja piirsin siihen lyijykynällä viivan. Ongelma johtuu ehkä siitä, että olen hajustanut kapuloita liikaa tai sitten käyttänyt aina mustekynää :) Ekalla yrityksellä Toivo teki aivan samalla tavalla kuin Kirkkonummella. Etsi ja etsi, muttei löytänyt. Palasi kerran takaisinkin sen näköisenä, ettei siellä mitään omaa ole. Helpotin lopulta sen verran, että kehuin kun merkkasi oman. Tämä aiheutti sitten sen, että uusinnalla ampaisi kapuloille, nappasi ensimmäisen mahdollisen ja palautti salamana.. No, laitoin vain uudestaan töihin ja sitten alkoi toimia :) Tein varmuuden vuoksi pienen tauon jälkeen vielä kolmannen yrityksen ja tämä jo loistava :)) Jee!!
 • Seuraaminen. Tätä pitäisi nyt videoida tai ainakin saada joku sanomaan miltä näyttää. On mennyt sen verran hyvin että olen pystynyt unohtamaan natsiasenteen ja palannut käyttämään porkkanaa :)) Palkka on tällä hetkellä kainalossa, vauhti hidas ja jos on satunnaisesti eksynyt liian eteen olen nätisti käsillä siirtänyt oikealle paikalle. Tuntuu hyvältä, mutta en tiedä miltä näyttää.
 • Merkkiä pari kertaa pallonheitolla. Ei vaikeuksia :))

Viljo:

 • Noutoa samalla tapaa kuin Toivollakin. Viljollahan on ollut ongelmana kaarrottaminen kapulanoton jälkeen, joten tämä harjoitus sopii sille kuin nenä päähän :))
 • Ruutu. Jouduin hiomaan pari kertaa merkin paikkaa (ei huono, mutta ei myöskään täydellinen:). Ruutu loistava!!! Menee tällä hetkellä lähes satavarmasti kerrasta oikeaan kohtaan. Jeeeeeeeee!!!
 • Merkkiä pallonheitolla. Loistavasti osaa sir William tämänkin :)
 • Tunnarin tein kerran samaan tapaan kuin Toivonkin kanssa. Haisteli tosi kauan, mutta löysi kuin löysikin oman. Palautuskin ihan jees.
 • Seuraaminen. En vaan malta olla treenaamatta tätä :) Kävelin tooooosi hitaasti ja aika lyhyillä askelilla. Yritin kuikuilla etujalkojen rytmiä ja ajoittaa palkkaamisen tasaiseen rytmiin. Ehkä onnistuin ehkä en. Avustaja tai peili tähän hommaan kyllä tarvittais..

Sitten se hoitokoira :) Manu alias Mauri-Antero on tullut täksi viikoksi hoitoon (Emma ja Timo lomailevat Lontoossa:). Hauska elukka ei voi muuta sanoa. Ihanan iloinen ja energinen <3 Ehkä joskus otan itsellenikin tälläisen :D

Manukin pääsi tänään hallille ja tietysti treenailemaan (en kylläkään ole kysynyt Emmalta saako sen kanssa treenailla..). Emma on tehnyt Manulle hyvät pohjat, joten siirryin suoraan törkeästi vaatimaan (heh, toivottavasti Emma ja Timo ei lue tätä blogia) :P

 • Leikiminen. Manu on elävä tykinkuula. Kun se saa lelun se lähtee hulluna juoksemaan ja alkaa pyörittää lelua kuin moukaria. Sinänsä ihan jees, mutta lelun pois saaminen on ärsyttävän hankalaa. Hion siis hieman irrotusta (ja vähän myös palautusta). Annoin vähän aikaa aina juosta ja sitten kun oli sopivissa asemissa irti-käsky (ja pieni huomautus jos ei heti irrottanut). Muutaman toiston jälkeen päästiiin jo siihen tilanteeseen, että sylkäisi lelun heti käskyn kuultuaan suustaan, eikä enää ilman lupaa sitä ottanut. Hienoa :))
 • Nouto. Tein isolla ohjatunnoudon kapulalla aluksi pari nostoa (laskin kapulan maahan ja palkkasin heti lelulla kun nosti). Hyvin :) Tämän jälkeen siirryttiin kiertoharjoituksiin.  Asetin kapulan hyppysiivekkeen taakse ja lähetin Manun kiertämään. Ei ole varmaan koskaan aikaisemmin kyseistä harjoitusta tehnyt, sillä tuli pari kertaa ilman kapulaa takaisin!? Sitten kun tajusi, niin teki tosi hyvin :) Kokeilin myös niin, että annoin kapulan Manulle ja lähetin tämän jäljeen kiertämään. Hyvin toimi tämäkin :D
 • Seuraaminen. Tässä riittää työtä.. Saisi nimittäin tehdä paaaaljon paremmin töitä. Nyt oli ärsyttävän keskittymätön, eikä pitänyt paikkaa, eikä kontaktia. Huomautin sanallisesti jos ei pitänyt kontaktia, pysähdyin jos edisti ja väistin sivulle jos oli liian väljä. Paransi tosi tosi paljon ja yritti kovasti!!
 • Merkki. Pari merkille lähetystä lennosta. Alkuun meinasi rallatella mihin sattuu ja jouduin käydä korjaamassa oikeaan kohtaan. Kuumeni tästä treenistä jonkun verran ja piti ihmeellistä röhkimistä :))