Tullilla. Taas.

Katselin eilistä videota ja muutamaa aikaisempaa Viljon treeneistä kuvattua (viime talvelta). Jotenkin vaan pidän enemmän noista aikaisemmista. Niissä Viljolla on mielestäni paljon parempi asenne ja se näyttää muutenkin iloisemmalta. No, joo. Onhan se aika iloinen tuossa viimeiselläkin videolla, mutta ei kuitenkaan ihan samanlainen. Tietty lämpötilakin saattaa vaikuttaa..  Eilen oli melkein +30 ja talvella kuvatuissa pakkasta taitaa olla lähempänä -20 ;o) Eli n. 40-50 asteen ero :P

Ajattelin kuitenkin, että yrittäisin tehdä nyt jonkin aikaa hieman lyhyempiä treenejä ja pitää enemmän hauskaa. Viljolle ei varmaan tekisi lepopäivätkään pahaa, sillä olen treenannut viime aikoina todella paljon!! Ehkä voisin taas panostaa Toivoon enemmän ja antaa Viljon pitää ainakin pari-kolme lepopäivää viikossa??

Sitten itse treeniin.

Toivo aloitti. Alkuun luoksetuloja ja pari noudon palautusta. Lujaa tulee :) Sitten jääviä. Testasin kaikki asennot ja hyviltä + varmoilta tuntuivat :) Sen sijaan valmisteleva osuus oli kerrassaan j-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-ä!! En muista onko Toivon seuraaminen aina ollut tälläistä vai tuntuuko se vaan nyt erilaiselta, kun olen treenaillut pitkään vain Viljon kanssa? (Sir William kun on niin kevyt ja helppo Toivoon verrattuna:)) Kokeilin kieltääkin, mutta se melkein vaan pahensi tilannetta :( Hirmuista yliyrittämistä, kiehumista, painamista ja istualtaan eteenpäin hinautumista. Huokaus. Kun seuraamisesta ei tullut mitään (enkä sitä edes hirmuisesti jaksanut hihkuttaa:) siirryin ohjattuun. Tein tällä kertaa lätkillä. Meni oikein kivasti. Merkillemenot lätkien kanssa loistavat ja suuntakäskyjäkin Toivo-setä malttoi kuunteli hyvin :) Hyvä, hyvä!! Loppuun tarjoutui tilaisuus ottaa pitkästä aikaa hyppynoutoa :D Tässäkin Toivo-setä kävi vähän turhan kuumana, mutta suoritukset kuitenkin virheettömiä. Tein kaksi kertaa.

Viljo aloitti metallinoudoilla. Otin aluksi yhden palautuksen pitkältä matkaa ja tämän jälkeen yhden noudon perusasennosta, jossa lähdin juoksemaan poispäin heti nouto-käskyn jälkeen. Lujaa pinkoi Sir William :) Luoksetuloja leikin yhteydessä. Pyysin peruuttamaan ja annoin tämän jälkeen luvan singahtaa sivulle. Tämä on Viljosta aina mukavaa ja se tuleekin melkoista kyytiä :) Tein tähän yhteyteen myös muutaman maahanmenon ja nämäkin hienosti. Tunnarissa piilottelin vain yhtä ja yritin palkata hyvin. Nyt palauttti suht hyvällä asenteella ja nopsasti. Ohjattua tein samaan tapaan kuin Toivonkin kanssa eli lätkillä. Tämä tapa tuntuu sopivan hyvin myös Viljolle ja se olikin oikein innoissaan. Lätkien kanssa Viljonkin merkillemenot huomattavasti parempia kuin jos käytössä olisi ollut kapulat. Suuntia pitää edelleen vahvistaa. Kääntyy vieläkin välillä aika hassusti.. Hyppynoutoa tein tietysti myös Viljon kanssa :) Tekee ihan ok, kun onnistun heittämään suoraan, mutta vinoja heittoja ei kyllä hallitse... Hinkkasin ehkä vähän liian kauan ja alkoi lopussa jo hieman hyytymään. 

Tokottelujen jälkeen pysähdyin vielä kotimatkalla lähipellolle tekemään esineruutua. Taisi olla ensimmäinen esineruutu tänä kesänä.. Talloin n. 15 x 50m ruudun ja sijoittelin sinne 4 esinettä (lähiesineenä iso karvahanska, oikealla rajalla n. 15 metrissä kurarukkanen, keskellä aluetta pieni kankaanpala ja oikeassa takakulmassa silmälasikotelo). Toivo aloitti ja olisikin ollut suorastaan loistava, mutta... Toivo-setä nosti välittömästi alueen keskellä olleen kangaspalasen ja palauttaessaan sitä vauhdilla sai vainun lähiesineestä. Tämän jälkeen sylki suussaan ollen esineen pois ja vaihtoi :( Toisella ja kolmannella lähetyksellä nosti salamannopeasti niin kurarukkasen kuin takaesineenkin. Pommitin kohtaa, missä tiesin pudonneen esineen olevan, mutta eihän se pirulainen sitä enää suostunut nostamaan. Reagoi selkeästi useampaankin kertaan, mutta ei tosiaankaan pysähtynyt vaan yritti kiihdytellä ohitse. Pienen keskustelun jälkeen suvaitsi sitten kyseisen esineen tuoda. Hitto!! 

Viljolla ei mennyt juurikaan paremmin. Sekin nosti heti kolme esinettä (ne taaimmaiset) ja palautti hienosti, mutta se lähiesine.. Sir William lähti jokakerta ihan liian lujaa ja nenä aukesi vasta suurinpiirtein takarajalla :( Otin useammankin kerran takaisin ja tästä meni ehkä hieman epävarmaksi.  Tosin lähtövauhtiin se ei silti vaikuttanut.. Lopulta malttia löytyi sen verran, että nenääkin muistettiin käyttää ja sen jälkeen lähiesine olikin helppo nakki :)) Voisin ehkä ottaa Viljon kanssa ensi kerralla hajunhakuja tai tehdä jotain muita liinavirityksiä?? Ja muistaakseni mielikuvaharjoituksetkin toimivat hyvin Viljolla.