Sade oli vissiinkin lannistanut kaikki muut paimentreeniläiset, joten saimme tänä iltana Viljon kanssa yksityisopetusta :)) Opena jälleen Nina.

Aluksi otimme samallalailla kuin viimeksi. Eli minä menin lampaiden eteen ja Nina tuli Viljon kanssa perässä. Sitten yritin äänellä ohjaamalla saada Viljon pysymään omalla puolellaan. Tämä harjoitus olisi mielestäni voinut mennä paremmin. Viljo oli vähän nuutuneen oloinen ja olisi muutenkin voinut olla huomattavasti innokkaampi. Muutama ihan ok pätkä kuitenkin saatiin aikaiseksi.

Päätimme sitten päästää Viljon irti (kun se kerran oli niin kiltillä päällä:) ja antaa sen itse hakea tasapainoa ja oppia lukemaan eläimiä. Tämä harjoitus sujuikin huomattavasti paremmin :) Tosi hyvin Viljo osasi liikuttaa lampaita perässäni ja suht kivasti se myös alkoi hakemaan tasapainoa :) Aika seilaamistahan sen meno lauman takana vielä on, mutta välillä oli varsin kivannäköisiäkin hetkiä :) Pääsääntöisesti sain sen pysymään aika hyvin lauman vastakkaisella puolella, mutta jokusen kerran se kyllä ennätti tekemään täyden ympyrän mun ja lampaiden ympärille. Toinen puoli Viljollakin näytää olevan selkeästi parempi (en vaan enää muista kumpi:). Parempaan suuntaan se teki nättejä, pulleita kaaria, kun taas toiseen suuntaan se kaartoi selvästi huonommin, juoksi lujempaa ja välillä myös vähän yritti nappasta lampaita.

Välillä kävimme huilimassa aidan toisella puolella ja saimme ihailla Ninan ja Hipin treenaamista :) Tosi paljon Hip onkin kehittynyt viime syksystä :))

Toisella kerralla kävimme aluksi Viljon kanssa yhdessä irrottamassa lampaat aidan vierestä ja vasta sen jälkeen päästin sen irti. En tiedä tuliko tästä vai siitä, että yritin estää Viljoa juoksemasta ympyrää mun ja lauman ympärillä, joku ihme epävarmuus. Viljo nimittäin meni vähäksi aikaa varsin epävarmannäköiseksi ja olin jo varma, että se lopettaa koko paimentamisen :(( No, onneksi  kun sitä  vähän kannusti ja antoi sen hetkisen hullutella, niin se palautui ja jatkoi taas kivasti hommia :)) Toivottavasti oli vaan joku yksittäinen tapahtuma, ettei myöhemmin ala kovin herkkänahkaiseksi tässä touhussa. Toisaalta täytyy kyllä muistaa, että tämä oli vasta Viljo kolmas kerta lampailla :) Ehkei voi ihan vielä ihmeitä odottaa ;o)

Kaiken kaikkiaan pikku-Viljami oli jälleen kerran huippupätevä :))

Kotimatkalla pysähdyin vielä pikaisesti ottamaan Toivon kanssa tokoa:) Nyt kun viimeinkin sm:ien liikejärjestys on paljastettu, niin pitihän sitä heti kokeilla :)) Paikallaoloja en ottanut, mutta muut liikkeet tein mahdollisimman kisamaisesti, palkaten jokaisen liikesarjan välissä.

Seuraaminen on edelleen huonoa :( Otin nyt pitempää pätkää ja valitettavasti paketti ei ihan vielä pysy kasassa :( Alussa jonkin aikaa ok, mutta sitten Toivo palasi vanhaan tuttuun tyyliinsä ja siirtyi liian eteen. Huokaus. No, toisaalta en voi olla kovinkaan pettynyt. Tiesinhän jo etukäteen, että tämä tulee vaatimaan aikaa, eikä varmastikaan valmistu tämän vuoden sm:iin. Tehotreenit kuitenkin jatkuvat ja jossain vaiheessa tämäkin vielä tulee kuntoon :)

Luoksetulo oli loistava. Napakat pysähdykset ja hyvä vauhti kaikissa osioissa :) Ainoastaan lopun perusasento jäi hiukan vajaaksi.

Ruutu. Tämä ei edelleenkään pelitä :( Olin vienyt valmiiksi ohjatun kapulat ja merkille lähetettäessä Toivo bongasi ne ja yritti singota kapuloille. Sain kuitenkin tilanteen pelastettua ja ohjattua Toivon merkille :) Merkiltä hyvällä vauhdilla ruutuun ja mielestäni pysähtyikin suht oikeaan kohtaan, joten laiton maahan. No, lähemmäksi käveltyäni havaitsin, että eihän Toivo olekkaan kokonaan ruudussa :( Melkein puolet oli ulkona :(( Jos Toivo on tässä liikkeessä huono, niin vähintään yhtä syvältä olen minäkin :((( En yksinkertaisesti opi hahmottamaan milloin koira on hyvin ruudussa.

Otin sitten vielä uudestaan ja palkkasin kun Toivo pysähtyi ruutuun.

Idari. Muuten ok, mutta seuraaminen tässäkin huonohkoa. Asennot nopeat ja hyvät :) Istumisen varmistin antamalla pienen vartaloavun ja todennäköisesti teen niin myös sm:issä.

Ohjattu oli kaikinpuolin loistava :) Merkille menokin oli nyt huippuhyvä. Itse nouto tosi nopea ja kapulan otto siisti :) Perusasentoon siirtyessä osui hiukan mun jalkaan. Muuten ei mitään huomautettavaa. Hyvästä suorituksesta palkaksi pallo, jonka kanssa Toivo sai hetkisen viilettää pitkin kenttää :)

Sitten viimeinen liikesarja.

Hyppyä ei ollut matkassa, eikä kyllä metallikapulaakaan, joten otin sitten tavallisen noudon :) Tässä ei mitään ihmeellistä. Hyvä, nopea suoritus ja hyvä perusasentoon siirtyminen.

Tunnari. Koska avustajaa ei ollut kävin itse viemässä kapulan. Väärät kapulat eivät olleet missään muodostelmassa, vaan aika sikin sokin ympäriinsä. Omaa pidin kädessä vain muutaman sekunnin. Lähtiessä Toivo vingahti kerran, mutta koska tavoitteena oli kisamainen harjoitus, annoin sen tällä kertaa jatkaa. Toivo haisteli hyvin ja vaikka ei heti osunutkaan oman kohdalle ei edes yrittänyt maistella muita :) Kun oma sitten löytyi nappasi sen heti ja tuli vauhdilla louvuttamaan :)) Olin tosi tyytyväinen :)))

Lopuksi vielä kaukot. Asennonvaihdot nopeat. Yksi vaihto ei ollut ihan täydellinen (muistaakseni seiso-istu?, jossa olisi saanut liikua paremmin taaksepäin). Muuten varsin hyvä :)) Hyvästä suorituksesta jälleen palkaksi pallo ja sitten hieman hilluttelua kentällä.