Pitää nyt välillä kertoilla vähän Viljostakin :) Viljo voi vallan mainiosti ja se on edelleen hulvattoman hauska pikku otus.
Yhtään mitään se ei vieläkään osaa, mutta kovasti on kaikkea tullut touhuttua ja kokeiltua :)  Kooltaan Viljo on edeenkin aika pieni, korvat ovat isot ja pystyt ja karva muuttuu päivä päivältä vain kiharammaksi ja kiharammaksi (agilityseurani jäsenet ristivätkin Viljon jo jokin aika sitten David Hasselhoffiksi:).

Tokoilu junnaa tällä hetkellä aika paikallaan :( En ole vieläkään ottanut ohjelmistoon oikeastaan mitään uutta, joten ei ihmekään, jos edistymistä ei tapahdu ;) Ruutua olen kokeillut jokusen kerran ja vaikka millä keinolla, mutta mikään ei tunnu kovin hyvältä. Viljo on niiiiiiin hidas. Lelua se aijaa tosi pahasti ja jos käytän lätkää, niin se vain köpöttelee kaikessa rauhassa ruutuun. Tosi ärsyttävää. Viljossa olisi kuitenkin tosi paljon vauhtia, mutta sitä ei vaan tahdo saada siitä joissain asioissa millään ulos :(( Tämä sama ongelma on monessa muussakin liikkeessä ja olenkin aika paljon vain kiertänyt ongelmaa tekemällä erityyppisiä harjoituksia (esim. noudoissa olen ottanut vain kapulan tuontia, siten että avustaja pitää Viljoa, jätän kapulan maahan sen eteen ja itse menen piiiiitkän matkan päähän, josta sitten pyydän sen tuomaan kapulan).

Namilla tehtävät liikkeet onnistuvat tällä hetkellä paljon paremmin kuin lelun kanssa tehtävät. Viljo on edelleen superahne ja jaksaa yrittää namin kanssa vaikka kuinka kauan. Lelun kanssa Viljo sensijaan väsyy tosi nopeasti ja nyt sillä on taas vähän sitä ongelmaa, ettei se aina tahtoisi tuoda lelua mulle. Niin kauan menee hyvin, kun lelu on mulla tai Viljo saa saalistaa sitä. Silloin se on tosi innokas :) Sitten kun se saa lelun, niin se mun mielestä vähän lässähtää.  Palauttaa tosi hitaasti ja välillä jää lelun viereen makailemaan ja järsimään sitä tai sitten unohtaa koko lelun ja singahtaa johonkin muualle :( Olenkin nyt tehnyt aikapaljon kahden lelun leikkiä ja välillä myös vaihtanut lelun namiin. Tämä on auttanut jonkun verran. Olen myös koittanut miettiä kokeeko Viljo mut jotenkin painostavaksi, eikä sen takia haluaisi tuoda lelua (mähän olen kyllä aina ollut tosi huono leikkimään :( ). Mutta en tiedä. Treenikaveritkaan ei ole asiasta mitään sanoneet, joten ehkä tääkin on vain niitä asioita, jotka tuntuu itsestä paljon pahemmalta kuin mitä se muitten silmissä näyttää.

Toissapäivänä iskin pihaan irtokepit tarkoituksena alkaa treenata pujottelua. Se meni kyllä aika moiseksi sähellykseksi :) Viljo kiljui, yritti välillä purra mua ja sinkoili ihan miten sattuu. Muutama onnistunut toisto saatiin kuitenkin aikaiseksi, joten eiköhän se siitä lähde ;o) Puremista en aio sallia yhtään, mutta äänenkäytölle en taida voida yhtään mitään. Sitä ääntä vaan yksinkertaisesti tulee aina kun Viljo kiihtyy tarpeeksi. Tokossa tätä ongelmaa ei ole onneksi enää ollut ja siellä olenkin ollut alusta asti tosi tarkka, etten kiihdytä Viljoa liikaa.

Paimentamassa käytiin viimeksi keskiviikkona ja siinä hommassa Viljo edistyy oikein kivasti :) Lähinnä harjoittelemme edelleen eläinfiilistä ja tasapainonhakua. Viljo on nyt pari viime kertaa ollut vapaana ja olemme tehneet harjoitusta, missä kävelen takaperin lauman edellä ja Viljo saa tuoda lampaita minulle. Tämä sujuukin tosi kivasti :) Viljo pysyy hienosti lauman takana ja sillä on hyvä etäisyys lampaisiin. Flankeissa se kääntää päänsä ihan luonnostaan poispäin laumasta ja ympyrä pysyy kokoajan samankokoisena. Onko tämä sitten hyvä asia vai tekeekö Viljo sitä sen takia, että sen tarvitsee välillä nollata päätään, sitä en tiedä. Jokatapauksessa Viljo vaikuttaa tällä hetkellä paimennuksen suhteen tosi järkevältä. Se ei pure, eikä pöllyytä lampaita tai tee mitään muutakaan tyhmää. Mua vähän huolestuttaakin, että onko se liiankin järkevä!? Tai lähinnä pelkään sitä että käy kuten Toivon kanssa, että Viljo onkin liian kiltti, eikä siitä löydykään tarpeeksi voimaa ja intensiivisyyttä. No, aika näyttää ja varmasti Viljo tulee tuosta vaan syttymään lisää ja kokemuksen myötä se voima ja varmuuskin tietysti lisääntyy :))

645160.jpg
                           Mini-Viljo :))