Sunnuntaina tokoiltiin jälleen Tullilla. Mukana menossa Kati, Lotta, Emma ja Timo. Treenailujen ohella nautiskeltiin Sennin TVA piirakkaa :))

Viljon kanssa tein taas aikalailla perussettiä. Aloitus kuitenkin muistaakseni idarilla :) Alussa kyttäili merkkejä.. Lähti kuitenkin hyvin mukaan ja teki ihan ok. suorituksen. Kaikki asennot oikein (tosin istumiseen pieni vartaloapu). Kaukojen kanssa oli melkoista hinkkausta... Tein liikkurin kanssa ja Viljo ei olisi millään jaksanut seisoa.. Nousi kyllä seisomaan ihan ok, mutta pitkistä vaihtoväleistä johtuen yritti aina laota maahan jossain välissä. Eikä mitenkään sillä tavalla, että olisi yli-innokkasti ennakoinut, vaan pikemminkin koska oli niin mälsää :( Ja tietty aina välillä piti myös kaihoisasti katsella merkkejä ja ruutua... 

Kauko-ongelmien lisäksi tehtiin ainakin seuraamista, luoksetuloa, tunnaria, jne. Nämä kaikki suht kivasti.

Maanantaina oli vuorossa heinätöitä :) Ennen raatamista kävin Viljon kanssa lampaita pyörittämässä. Kuumasta säästä johtuen tehtiin vain minitreenit. Aluksi kokeilin samaa nurkkaharjoitusta kuin torstainakin. Sujui jo huomattavasti paremmin :) Itse sekoilin vieläkin suuntien kanssa, mutta Viljo oli selkeästi miettinyt asioita :) Siirtyili kivasti käskyillä ja piti suht hyvin myös etäisyyttä. Välillä annoin ajaa, tein pienen pätkän peruskuljetusta ja kokeilin myös poispäinajoa. Viimeksi mainitussa huomasin, että eihän osaa Viljo tätä kuin ollessaan vasemmalla puolellani. Hmmm. Tauon jälkeen siirryin isommalle pellolle. Kokeilin täälläkin poispäinajoa ja lisäksi tein pari pitkää hakua. Nämä onnistuivat nyt ensimmäistä kertaa. JEE!! Pelkkiä suuntakäskyjä käyttämällä Viljo lähti komealle kaarelle aivan laitumen reunoja pitkin ja päätyi vieläpä lampaiden taakse (No, ekalla kerralla meinasi tulla samantien pois, mutta toinen oli jo ihan mallikas). Tässähän on aikaisemmin ongelma ollut se, että Viljo on epävarma: ei etene, kaahaa, leikkaa kaaren ja tulee herkästi ennen aikojaan takaisin. Nyt näytti kuitenkin jo sen verran lupaavalta, että eiköhän tämäkin lähde tästä pikkuhiljaa sujumaan :))

Talkoilujen jälkeen kävin vielä koirien kanssa kuutamopyöräilyllä. Olen nyt yrittänyt lisätä pikkuhiljaa Toivolle rasitusta ja hyvin se on ainakin nämä lenkkeilyt kestänyt :)) Nytkin tempaistiin sellainen reilu 5 km ravilenkki (Toivo tosin olisi halunnut mennä huomattavasti kovempaa ja kauemmin:)). Ihan hullu se on edelleenkin juoksemaan.. Täysillä pitäisi päästä ja aina kärjessä.. Viljo sensijaan on aivan erilainen. Kyllä se aina mukaan lähtee ja siinä pyörän vierellä nätisti kipittää, mutta ei se kyllä samallatavalla juoksemisesta nauti kuin Toivo. 

Tänä aamuna käväisin tokoilemassa vesikoiraporukan kanssa. 

Toivo aloitti. Otin vähän kaikkea lyhyeltä matkalta. Ruutu ja merkki hyvin. Luoksetulon tein kokonaisena ehkä 10m matkalta. Tämäkin tosi hyvä :) Stopit nopeat ja niin lujaa tuli, kuin nyt tuolta matkalta pystyy. Hieman lyhyemmältä matkalta vielä yksi suora. Oikien hyvä :) Sitten pari noudon palautusta ehkä 5m päästä. Aluksi yksi puukapulalla ja sitten kaksi metallilla. Metallikapulan kanssa sattui aluksi joku ihme kämmi. En oikein tarkalleen ottaen tiedä mitä tapahtui, sillä kaikki tapahtui niin nopeasti. Ilmeisesti Toivo kuitenkin luuli että palkkaan vauhdista? Se syöksyi miljoonaa ohitseni, tiputti kapulan ja sitten samantien nappasi sen uudestaan ja yritti syöksähtää luovutusasentoon. Uusinnalla oli rauhallisempi ja suoritus näin ollen huomattavasti parempi  :) Kaukoja otin yleisön edessä. Alkuun teki huolimattomasti ja jähmeästi. Tästä huomautus. Sitten suoritus parani ja viimeiset vaihdot jo lähestulkoon täydellisiä :P Lopuksi kokeiltiin vielä päämaassa temppua ja otin myös tunnarin x 2. Oikein hyviä.

Hitsit kun Toivo-setä ei pääse tänä vuonna toko sm:iin :((

Sitten sir William. Katselin kotona sm:ien liikejärjestystä ja suunnitelmissa olikin sitä treenata, mutten tietenkään muistanut ottaa muistilappuani mukaan :( Yksilöliikkeistä muistin vain sen, että liikkeestä istuminen oli ensimmäisenä ja luoksetulo toisena, joten näillä aloitettiin. Tein istumisen vain kerran ja annoin ihan pienenpienen käsiavun. Hyvä ja nopea istuminen :) Luoksetulon kanssa oli taas aikamoista säätöä.. Tein vain kahta viimeistä pätkää ja näissäkin riitti ongelmia.. Keskeytin ainakin kerran kun ennakoi ja kerran jätin palkaamatta, kun viimeinen pätkä liian hidas. Näistä keskeytyksistä Viljo kuumenee aikalailla ja alkaa haukkumaan.. Ikävä kyllä turhautuminen ei kuitenkaan siirry vauhtiin, niin kuin toivoisin. Noudon tein kaksi kertaa metallilla. Ensimmäisesti vauhtipalkka, toisesta sanallinen kehu ja palkka vasta perusasennosta. Ihan ok. Kaukoihin en ole nyt yhtään tyytyväinen :( Jumittaa edelleen aina silloin tällöin ja asenne on HUONO!!! Nytkin kyttäili kokoajan merkin suuntaan ja teki vähän sinnepäin. Huomautin kerran ja senjälkeen nousi aina, mutta laiskasti :(( Seuraamista käskytyksillä. Tämä oikein hyvin. Oikealle käännökset voisivat olla paremmat, mutta muuten olen varsin tyytyväinen!! Tunnarin tein kaksi kertaa. Tässäkin jotenkin väärä (=löysä) asenne. Menee ja haistelee hyvin, mutta palautus hidaaaaaaaas :( Merkiä ja ruutua otin myös jossain välissä (vaikkei ehkä pitäisi). Näissä ei suuria ongelmia. No, ruudusta menee aina hieman yli, mutta korjaa kyllä välittömästi oikein. Merkillä tein yhdellä kertaa jokusen kaukokäskynkin ennen ruutuun päästämistä ja näissä ei mitään ongelmaa!! Vaihtaa hyvin ja nopeasti. Höh. 

Saapa nähdä kuinka sir William parin viikon päästä sm:issä pelittää. Pisteistä viis, mutta olisi mukavaa saada sellainen suoritus johon voisi itse olla tyytyväinen. Jos on taas hirvee laama, niin sit saattaa kyllä koittaa Viljolle tokosta varhaiseläke :P