Kävin maanantai-iltana pitämässä Tamskilaisille teemakoulutusta tokon kaukokäskyistä. Mulla oli omat koirat mukana, koska olin suunnitellut treenaavani niiden kanssa kurssin jälkeen.

Kentälle ajaessani Viljo alkoi välittömästi pöhkimään nähdessään autosta vieraat koirat ja ihmiset. Sama meno jatkui kun otin sen ennen tunnin alkua autosta jaloittelemaan. Mä en käsitä mikä sille nyt taas on tullut. Sehän on ollut viime aikoina ihan tosi reipas varsinkin kaikissa isoissa tapahtumissa (agikisoissa ym.) ja oudoissa paikoissa. Lenkillä se on kyllä pöhkinyt edelleen jonkin verran. No, ajattelin toiveikkaana, että kyllä se siitä tunnin aikana rauhoittuu.

Koulutuksen päätyttyä otinkin Viljon autosta ja se tuntui ihan normaalilta, innokkaalta itseltään. Revittelin sen kanssa vähän vetolelulla ja Viljo leikkikin aluksi oikein hyvin. Sitten yhtäkkiä se havaitsi koiran ja pari ihmistä, jotka kävelivät meitä kohti matkalla omalle autolleen. Tilanne ei ollut mitenkään uhkaava tai muuten normaalista poikkeava, mutta jostain syystä Viljo jämähti ihan totaalisesti. Se ei oikeasti pystynyt tekemään sen jälkeen enää yhtään mitään :( Se vain pöhki ja pälyili ympärilleen, ei suostunut enää leikkimään eikä syömään nameja. Hengailimme sitten kentällä vaikka kuinka kauan, ennenkuin Viljo lopulta vähän rentoutui ja pääsimme lähtemään kotiin.

Tänään kävin pikaisesti töiden jälkeen tokoilemassa Niihaman kentällä ja siellä aivan sama juttu. Viljo toimi hyvin siihen asti kunnes kentälle saapui treenaamaan nainen riisenin kanssa. He menivät ihan kentän toiseen päähän, mutta se oli siltikin Viljosta ihan kamalaa. Se ei kyennyt enää keskittymään mihinkään muuhun kuin toiseen koirakkoon. Pöhki ihan hulluna ja liimautui mun jalkoihin. Kokeilin taaskin tarjota sille namia, mutta se ei suostunut syömään ja lelukaan ei olisi voinut sitä siinä tilanteessa vähempää kiinnostaa.

En tiedä. Voiko se sakemannin hyökkäys alkaa vaikuttaan vasta nyt? Siitähän on kuitenkin jo jonkin verran aikaa ja Viljo on tuntunut tähän asti ihan ok:lta.