Äh, ärsyttävää. Tuntuu etten ole viime aikoina saanut aikaiseksi yhtään mitään :( PK puoli on ihan retuperällä (ja ne hiton sm:t lähestyy...). Tokotreeneihinkin on tullut raahauduttua ehkä kokonaista pari kertaa Toko sm:ien jälkeen... Tällä hetkellä tuntuu siltä, että heitän hyvästit PK lajeille heti sm:ien jälkeen. Ei vaan yksinkertaisesti aika riitä :( Ärsyttää ja turhauttaa lähteä kisaamaan näin huonolla valmistaumisella. 

Paimennettu sentään ollaan :) Heinäkuun alussa pääsin Tainan siivellä osallistumaan Metkun kanssa Kevin Evansin kursille yhtenä päivänä . Oli kyllä hyvä kurssi ja huipputaitava kouluttaja! Harmi vaan, että olin paikalla vain sen yhden päivän. Aikataulu oli varsin tiukka eikä siitä syystä ehditty kovin montaa asiaa kunnolla läpikäymään :( Lisäks me tehtiin Tainan kanssa lähestulkoon samanlaista harjoitusta (samat ongelmat:) ja melkein kaikki muut kurssilaiset olivat ihan alottelijoita ja lähinnä vain sytyttelivät koiriaan.  Oikein hyviä neuvoja jokatapauksessa saatiin ja ihan hyvänä koirana Kevin tuntui Metkua pitävän :) "Really nice dog, very natural and very stylish". Lisäks Kevin sanoi, että Metku tulee olemaan tosi helppo koira opettaa sillä se osaa niin paljon jo luonnostaan. Joopa-joo. Helppoa ja helppoa.. Kevin teki pikku pätkän Metkun kanssa ja WOW!! Se meni kyllä ihan sairaan makeesti!! Olin vaan, että: "Onko toi edes mun koira" :) Itse en valitettavasti aivan saman tasoiseen suoritukseen yltänyt lukuisista ohjeista, näyttämisestä ja suurinpiirtein rautalangasta vääntämisestä huolimatta :P

Omilla lampailla olen yrittänyt parhaani mukaan jatkaa treenejä kurssilta saatujen oppien mukaan  ja tietysti räpeltänyt kaikenlaista muutakin.

Viljo menee osittain hyvin ja osittain huonosti. Viljon poispäinajo on ehkä hiukkasen parantunut ja siinä sen vauhtia on myös helpompi hallita. Ongelmia puolestaan tuottaa liian laajat kaaret ja lisäksi se juoksee välillä ihan_liian_lujaa. Kerran paloi jo totaalisesti hermotkin, kun yritin häkittää ja koira pirulainen vain flänkkäillee miljoonaa jossain hornassa vaikuttamatta enää oikeastaan edes lampaisiin :(  Viljo sai jokin aika sitten osumia yhdeltä uuhelta (yritin poistaa ontuvaa uuhta treeniporukasta ja se tuli Viljon päälle), mikä varmaan osaltaan on pahentanut tilannetta.

Metku menee mielestäni aika hyvin :) Se osaa suuntakäskyt jo aika kivasti, flänkkää hyvin ja ajaa hyvin. Maahan se ei vieläkään kunnolla tahdo mennä, eikä se kyllä tempoakaan mielellään hidasta... Isolla pellolla olen ottanut jokusen kerran pitkiä hakuja (ehkä 100m?). Kaari on hyvä jos menen itse lähemmäs lampaita, mutta jos vain lähetän niin oikealta lähetettäessä se leikkaa mielellään kaaren ja vaihtaa suunnaksi sen mieluisemman vasemman :) Välillä se saattaa myös jättää kaaren vähän vajaaksi ja alkaa vain ajamaan lampaita johonkin kaukaisuuteen... Heti noston jälkeen Metku siirtyy mielellään usein ärsyttävästi sivuun ja alkaa puskea lampaita pois linjalta. Se ei selvästikään tee aina yhteistyötä kanssani, vaan mieluusti veisi lampaat mihin itse lystää.. Sen inhottavan Viljoakin puskeneen mustan uuhen kanssa Metku otti viime kerralla yhteen (otan sen yleensä aina pois porukasta, sillä se on jotenkin päässyt voimansa tuntoon, jättäytyy mielellään vähän jälkeen muusta porukasta, kääntyy ympäri, alkaa uhitella ja yrittää puskea koiraa). Itse olin tietysti kaukana, kun näin että nyt se pirulainen kääntyy ja lähtee kohti Metkua. Vaikka Metku on sellainen pieni kirppu, niin se ei jotenkaan edes tajua sellaista mahdollisuutta ettei sitä lampaat väistäisi. Nytkin se vaan jatkoi lähestymistä vaikka uuhi tuli pää tanassa vastaan ja kun tarpeeksi lähellä pääsi niin sitten sai uuhi nopean palautuksen takaisin laumaan.