Vuoden 2012 tavoitteenani on kehittyä kouluttajana.  Jo jonkin aikaa minua on turhauttanut tunne, että olen aina ja ikuisesti vain tälläinen puuhastelija :) Treenaan kyllä paljon, mutten tarpeeksi suunnitelmallisesti enkä myöskään tarpeeksi tavoitteellisesti. Liian usein tulee mentyä treeneihin ”Mitähän tänään tehtäisiin” asenteella ja tyydyn vain puuhastelemaan kaikkea kivaa. Pysyttelen mieluusti mukavuusalueella enkä kovin määrätietoisesti työstä tiettyjä ongelmia. No, nyt tähän tulee muutos!! Jos haluan kehittyä ja saada tulosta aikaiseksi on minun tehtävä muutakin kuin vain mentävä kentälle ja heiteltävä koirille palloa ;o). Minun on alettava tarkemmin miettimään mitä haluan ja mitä en. Asetettava tavoitteita ja suunniteltava treenejä. Minun on tiedettävä millainen on oma ihannesuoritukseni missäkin liikkeessä ja miten tulen sen aikaansaamaan? Treenisuunnitelman ja kriteerien tulee olla kristallinkirkkaina mielessäni ennen kuin  alan treenaamaan, enkä saa jatkuvasti luistaa niistä!! Minun on myös mietittävä miksi palkkaan jatkuvasti ihan hyvää, kun kuitenkin haluan erinomaista?
 
Torstai aamuna tokoiltiin Sarin kanssa Mouhijärvellä.
 
Viljo
  • Seuraaminen. Paranee, paranee :) Muutaman kerran jouduin huomauttamaan, mutta muuten piti askelrytminsä tasaisena. JEEEEE!!!
  • Tunnari. Kolme erillistä kasaa, joista keskimmäisessä oma. Paremmin ei olisi voinut mennä!! Ei mitään hätäilyä, vaan tarkkaa ja huolellista haistelua joka kasalla :) JEEEEE!!
  • Liikkeestä istumista uudella seuraa-käskyllä. Sari naksutteli istumiset ja eipä tämäkään juuri paremmin olisi voinut mennä. Istui joka ikinen kerta nopeasti ja varmasti. JEEEE!!
  • Ruutu. Erinomainen kaikin puolin :) JEEE!!
  • Ohjattua lätkillä. Kaikki merkit nopeita ja suoria. Suunnat kunnossa. Erinomainen suoritus tämäkin :)
  • Puomi x 2. Supernopeat suoritukset ja loistavat kontaktit :) On se Viljo vaan superpätevä poika :D
 
Toivo
  • Seuraaminen. Edelleen työstän väljempää seuraamista. Puski jalkaan kiinni ainoastaan pari kertaa, mutta näyttää kuulemma silti turhan tiiviiltä. Äh. En tiedä miten Toivo sen tekee :( Ehkä pitäisi -jälleen kerran- työstää paikkaa taemmas?
  • Tunnari. Paljon kapuloita rivissä. Suoritus oli muuten varsin kelvollinen, mutta rouskutteli kapulaa törkeästi palautuksessa!!! Tästä moitteita. Piilotin kertaalleen oman putken taakse ja lähetin pitkältä matkalta Toivon etsimään. Nyt ei tietenkään pureskellut, joten en päässyt enää huomauttamaan. Höh.
  • Ruutu x 3. Merkki oli hyvä, mutta ruudussa jäi vähän turhan eteen. Uusinnalla sama juttu ja kävin siirtämässä pannasta haluamaani kohtaan. Kolmannella kerralla Toivo-setä olikin sitten huomattavasti tarkempi :)
  • Ohjattua lätkillä. Oikein hyvin :)
  • Puomi x 2. Joo-o. Huono on Toivon puomi verrattuna esim. Viljoon. Alkaa himmailemaan jo alastulon puolivälissä ja valuu alas hitaasti kuin räkä. Hitto :( Mitähän tähän keksis?
 
Metku
  • Seuraaminen. Tein pitkästä aikaa käskytyksillä. Ei haitannut Metkua :) Perusseuruu on vissiin ihan hyvää, mutta käännöksiä pitää työstää. Ehtii joko istua tai tekee käännökset liian sähäkästi ja kääntyy selän taakse.. Vire oli mielestäni tällä kertaa aika optimaalinen.
  • Ruutua evl tyyliin. Merkillemenot hyviä ja palkkasin ensimmäisen. Ruutuun singahti varmanoloisesti, mutta stoppasi ehkä aavistuksen liian eteen? Työnalle siis tämäkin.
  • Nouto. Käskytyksillä tehtiin ja ensimmäisen meinasi varastaa. Sari otti kapulan pois ja uusi yritys. Nyt malttoi odottaa lupaa, mutta vingahti lähdössä :( Tätä on sattunut aina silloin tällöin, joten pitäisi varmaan alkaa työstämään tätäkin..
  • Tunnari x 2. Menee ja tulee hyvin, mutta haisteluosuudessa nosti molemmilla kerroilla paria väärää. Höh :( Nenänkäytössä ei ongelmia. Varmanoloisesti nuuskuttelee ja  bongaa aina oman!! Nyt pitäisi vaan saada Metku ymmärtämään ettei niihin vääriin saa koskea..
 
Metku teki vielä toisen kierroksen samaan aikaan Hukan kanssa.
  • Ruudun paikkaa. Stoppasi ekalla kerralla taas aavistuksen liian eteen. Kävin siirtämässä pannasta oikeaan kohtaan ja tämän jälkeen ampaisi joka kerta sinne kuin nakutettu :)
  • Luoksetulon stoppeja putken avulla. Olen päättänyt etten hyväksi enää yhtään huonoa stoppia!! Jos valuu kävelen rauhallisesti koiran luo ja siirrän sen pannasta siihen paikkaan missä sen olisi pitänyt pysähtyä. Ei ole mitään järkeä tehdä vain kehnoja toistoja toisensa perään, vaan kaikilla teoilla täytyy olla seuraamuksia. Juokseminen ja uudestaan tekeminen ovat Metkun mielestä myös kivoja juttuja ja vaikkei varsinaista palkkaa (lelu) tulisikaan, niin hauskaa on ja miksi siis edes yrittää parhaansa? Nyt jouduin palauttamaan Metkun kertaallaan käskynanto kohtaan ja sen jälkeen se alkoi oikeasti tekemään töitä. Ihan yhtä voimakkaasti se ei vielä jarruta kuin Toivo ja Viljo, mutten ole huolissani :) Viljollakin oli alkuun surkeaakin surkeammat stopit ja nykyään se lyö välittömästi liinat kiinni ja jarruttaa koko vartalon voimin :)
  • Liikkeestä maahanmenoja. Nopeasti tippui Metku alas :)
 
Hyvät treenit!! Kiitos Sarille :)