Mistä näitä uusia lihaksia aina löytyy kipeytyviksi? Takut järjesti Niina-Liina Linnan vetämän juoksutekniikkatreenin ja sinnehän minäkin suuntasin.

Alkuun tehtiin lämmittelyjä, jalkojen ja erityisesti lonkkien liikeratoja avaavia liikkeitä sekä erityyppisiä venyttäviä harjoituksia, jotka oli suunnattu etupäässä lonkankoukistajille ja takareisille. Tämän jälkeen päästiin vauhtiin :) Polvennostojuoksua, pakarajuoksua, kuopaisujuoksua ja mitä niitä kaikkia nyt olikaan. Vaikeaa!! Piti muistaa pitää selkä suorana, keskivartalo tiukkana, katse edessä, hartiat ja kasvojen lihakset rentoina, eivätkä kädetkään saaneet viuhtoa miten sattuu. Juoksun tuli tapahtua päkiöillä (pitkää matkaa juostessa (esim. maraton) koko jalkapohja rullaa, mutta lyhyillä matkoilla juokseminen tapahtuu etupäässä päkiöillä).

Näiden harjoitusten jälkeen juoksimme kokeeksi lyhyttä matkaa siten, että matkan puolivälissä vauhti oli kovin (niin paljon kuin lähti:). Olin suorastaan hämmästynyt kuinka hyvin ja helposti juoksu rullasi!! Toisaalta ei ehkä kuitenkaan mikään ihme.. tähänastinen tekniikkani kun on ollut se perinteinen lysy asento, polvet koukussa ja perse pitkällä :P

Teimme myös erityyppisiä liikkeellelähtöharjoituksia. Istumasta jalat suorana, mahallaan makuulta, jne. Matkaan sai lähteä ainoastaan "NYT" käskyllä ja tämä jälkeen piti pinkoa lyhyt matka oranssin kartion luokse ja takaisin. Näissäkin tapahtui harjoituksen myötä selvää parannusta ja viimeistä vetoani joku taisikin kommentoida sanoin: "Lähti kuin jänis makuulta" :)

Ennen loppujäähdyttelyjä + venytyksiä teimme vielä intervallivetoja. Neljä 20 sekunnin pätkää piti juosta niin lujaa kuin pääsi ja väliin aina 10 sekunnin tauko. Kamalaa rääkkiä!!!!!

Kiitoksia Niinulle hyvästä koulutuksesta!!  Aion kyllä ehdottomasti jatkaa harjoituksia :)